“Tihi okean” ili vakcina, odlučite sami!

17
108

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Bismillahi-r-rahmani-r-rahim

U ime Allaha Milostivog Samilosnog 
Hvala Allahu na svim blagodatima i neka je mir na Allahovog Poslanika Muhammeda alejhi selam, na njegovu porodicu, drugove- ashabe i sve one koji slijede put istine do dana Sudnjega.

Kaže Allah Milostivi u Kur`anu:

onaj ko bude uradio trun dobra -vidjet će ga,

a onaj ko bude uradio trun zla- vidjet će ga. (sura el-Zelzala, ajet 7-8)

Ne znam zašto baš ja ali eto morao se neko od nas probuditi prije ,,sabaha’’ i proučiti ,,ezan”.  Ja ću biti ,,muezin” i proučiti ezan i molim Allaha da ovaj ,,ezan” čuju svi i odazovu se svi razumni i pametni ljudi a posebno oni koji su roditelji ili planiraju osnovati svoje porodice.

Tema nosi naslov ,,Tihi okean” ili vakcina, odlučite sami?! Razlog što sam dao takvo ime je samo da bi se skrenula pažnja na štetnosti vakcina koje su slične Tihom okeanu, koji proguta toliki broj žrtava  da se za njih nikad ne čuje. Shvatite ovo krajnje ozbiljno i znajte dragi moji da rat nikad neće prestati, makar bio vođen puškom, knjigom ili injekcijom(vakcinom). Ova tema je previše duga i veoma tužna i bolna, još ako imate djecu ili ste u drugom stanju počećete ozbiljno da razmišljate da li stvarno svako voli bebe ili je to laž?

,,TIHI OKEAN” ILI VAKCINA, ODLUČITE SAMI ?!

Sigurno vas hvata jeza kada čujete riječ vakcina? Da naravno…   i mene također,  pogotovo kada pomislim da se to ubrizga djetetu koje tek što je izašlo iz majčine utrobe i ugledalo ,,svijetlost” dana. Kažu doktori da je to zbog hepatitisa B i tuberkoloze. Hajde da im verujemo! Ali ko sve to kaže da je vakcina lijek a ne nosioc nekih od teških bolesti koje ćemo kasnije navesti. 

Vjerujte kažu rjetki su oni koji imaju nekakvih koristi od prodaje iste.  

Kaže doktor David Davis : ,,Nekad su vakcine sadržavale olovo koje je opasno za organizam ali su ga izbacili pa su ubacili nešto gore od toga a to je aluminijum i živa, koja je jak nervni toksin” Pored toga u vakcini su sadržana tkiva majmuna i krava .

Kaže dr. Todorović koji je sada u penziji : ,, Djeci se nakon rođenja od prvog dana ubrizgava vakcina koja je protiv hepatitisa B i tuberkoloze, nekada se to davalo djeci od 12-te do 15-te godine, jer se hepatitis B dobija samo seksualnim putem, a sada se to daje djeci prvog dana života, zbog čega?!”  U tijelo bebe se ubrizga 250 mikrograma ovih otrova a dozvoljeno je samo 5 mikrograma po jednom kilogramu, ovo je za dijete bomba u njegovoj krvi i nervima. Kako li reaguje mozak? 

Kaže jedan od doktora koji su uvidjeli više štetnosti vakcina. 

Priča dalje doktor David Davis : ,,Od 1986.god prijavljeno je 300.000 loših reakcija na vakcine, od onih koji su dobili SIDS (sindrom iznenadne smrti) do febrilnih stanja”. Dalje kaže, Prva stvar koja mi se desila pre mnogo godina kada sam pisao knjigu o SIDS (sindrom iznenadne smrti) jeste telefonski poziv čovjeka iz Njujorka koji mi kaže : ,, Doktore Davids upravo su mi javili vijest da je moja beba umrla od SIDS” Zanimalo me o čemu priča. Taj isti čovjek mi je rekao da smo bili kod doktora da moja beba primi vakcinu od hepatitisa B i 16 h nakon toga moja beba je umrla. A doktor mu je rekao da beba ima zapaljenje mozga. Rekao je dr. Davis da ovo nisu zabilježili niti je bila prijavljena smrt ove curice. Ovaj snimak mozete pogledati na youtube snimku koji se naziva ,, Posljedice SIDS su vakcine” Dr David Davis. 
Moram napomenuti da je mojoj  ženi umro brat od iste vakcine 24 h nakon primanja, desilo se to prije 6 godina u Novom Pazaru, jel to prijavljeno?  

Dr. J. Anthony Morris bivši šef  Kancelarije za kontrolu vakcina US FDA je izjavio:,, Postoji mnoštvo dokaza da vakcinacija djece čini više štete nego koristi”.

U izjavi Bill Gatesa stoji:,, U svijetu danas zivi 6,8 milijardi ljudi. Ta broj će uskoro biti 9 milijardi. E sad, ako odradimo jako dobar posao sa novim vakcinama, zdrastvenom negom, reproduktivno-zdrastvenim službama možemo smanjiti taj broj za nekih 10-15%.” 

Svako od nas je primio vakcinu i taj bol igle nije trajala više od 2-3 sekunde…zar ne? Šta nakon toga nastaje? Svako od nas je imao neku od ovih stvari ako ne i  svaku, a to su: crvenilo na mjestu uboda, svrab na mjestu uboda i  svrab po nekim djelovima tijela, temperatura, malaksalost, proliv i povraćanje. To su u svakom slučaju najblaže reakcije na vakcinu a nikad nije isključeno da se dogodi nešto od onih većih, od kojih su: zapaljenje mozga, gubljenje čula sluha, invalidnost oba ili sva četri ekstremiteta, SIDS, autizam i smrt.

Ako se nešto od ovoga desi vjerujte niko neće odgovarati osim vi i vaše dijete. Znate što? Zato što niti doktor ne odgovara za smrt niti farmakomafija ili kako ih mi zovemo farmaceutska industrija. U ovome se čisto vidi profit farmakomafije koja se bogati na tuđim suzama i boli. Ni jedna od ovih vakcina nije provjerena pa kako je puštena u prodaji kaže doktor David Davis.

Vidimo dakle da ako vakcinom izazovemo bolesti neke lakše i neke teže povećaće se broj prodanih lekova. Ovakvo stanje sa osmjehom priželjkuju farmaceutske kuće. 

Kaže doktorka Slađana Velkov:,, Ove vakcine koje su danas u upotrebi su provjerene na jednoj grupi majmuna, svi majmuni koji su dobili vakcinu su se razboleli od autizma, a oni koji nisu primili  vakcinu ostali su zdravi” 

KAKO PREPOZNATI AUTIZAM KOD DJECE?

Autizam se javlja kao posljedica neispravnosti vakcine čime direktno utiče na mozak ali tačno se nezna na koji dio mozga i nezna se trenutno lijek za tu bolest.

Kaze Allahov Poslanik alejhi selam:,, Zaista Onaj koji je stvorio bolesti-stvorio je za njih i lijek”

Bolesti se najlakše mogu prepoznati kod dijeteta od četri godine a pre toga teško. Navešcemo neke od stavki kako prepoznati autisticno dijete,a to su:

-nemogućnost ostvarivanja kontakta sa drugom djecom,

-nemogućnost govora,

-preosetljivost na zvuke,

-neuobičajeni način igranja,

-nekontrolisani smijeh ili plač,

-nema osjećaja za strah od opasnosti,

-ne želi da uči,

-ne igra se sa djecom.

Ovo je ono što je ukratko ali postoji mnogo govora na internetu vezano za ove stvari. Broj onih koji su oboljeli od ove bolesti u 1870-toj godini bio je 1:10000 a sada u 2016-toj godini jeste 1:50. Kako se ova bolest širila tako se povećavao broj vakcina i  lijekova. Ovo je jedan šokantan podatak o kome se nismo puno osvrtali nažalost. U Srbiji i Sandžaku postoji dosta onih koje je zahvatila neka od ovih većih bolesti i ako su oni nesvjesni da je to razlogom vakcina koja nažalost nije dobro ispitana. U Srbiji postoji udruženje koje se zove Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju  djece. 

U Sandžaku se niko nije oglasio povodom ovoga. Obavezna vakcinacije nije prisutna ni u jednoj razvijenijoj zemlji. Među njima su Nemačka, Švajcarska, Austrija, Luksemburg, Belgija, Holandija…Ali u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji i gore do Slovenije biva obavezno. Novi zakon koji je usvojen predviđa kazne od 150.000 hiljada dinara za onoga ko odbije vakcinu djetetu. Kakav je to zakon zar oni vole više djecu od nas samih? 

Ovo je suprotno pravu pacijenata, a ovo je izbor građana kao u mnogim boljim i razvijenim zemljama. 

-Mi zelimo samostalno da odlučujemo o nasoj deci.

-Zatim, želimo da znamo od čega se vakcine sastoje?

-Nismo upoznati sa vakcinom niti o tome pristajemo li ili ne. Šta sadrži vakcina i sta su njene indikacije a šta su kontraindikacije?

-Naša zemlja Srbija je na nivou diktature.

-Želimo da znamo ko je odgovoran u slučaju da nam dijete oboli od nekih pomenutih bolesti ili ne daj Allahu umre.

-Vakcinacija treba da bude preporuka a ne obavezna.

Ovo sto radi vlast u Srbiji naziva se čisto  iživljavanje nad narodom jer naša djeca nisu majmuni da se nad njima vrše eksperimenti, na kojima će farmakomafija vidjeti na osnovu njihovih bolesti koju sledeću vakcinu napraviti. 

Molim vas dragi roditelji ma ko bili i odakle bili nemojte dopustiti da vaša djeca budu eksperimenti ovakvih ,,igri”. Naša djeca su ,,svijetlo” pa nemojte dopustiti da se nase ,,svijetlo” ugasi u mraku današnjih zbivanja. 

Ja necu dopustiti do zadnje kapi svog mastila ili kako se kaže drugačije do zadnje kapi svoje krvi i  da nadam se da ova borba neće dugo trajati jer ste čuli moj ,,ezan” pa dođite odazovite se na ,,sabah”, probudite se, nemojte da neko odlučuje o plodovima vaših srca. 

Vakcinacija naše djece ne treba biti obavezna već trebamo imati ista prava kao i svi narodi u razvijenim zemljama. 

Molim Allaha da svim roditeljima olakša i da njihovu djecu očuva zdravu i jaku pokornu Allahu i roditeljima.  Hvala Allahu Gospodaru svih svijetova!

Moram napomenuti da od mene ima  učenijih i stručnijih da pričaju na ovu dugu temu ali vidim da se niko nije oglasio pa ću ja probiti led a neko neka nastavi da se bori sa ovim problemom. Pozivam da se neko od vlasti i nadležnih medicinskih organa oglasi više po ovom slučaju jer znam da i oni imaju djecu pa da se to može desiti i njima.

Anes Musić srednji –fizioterapeut i student Islamskog fakulteta u Medini.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

17 KOMENTARI

 1. Kod pecurke.
  Ti si naš brat, ne tekfirimo te. Da Allah sacuva. Al evo opet da zaintregiram tvoj mozsk. Da li je zika mirus posledica ujeda komaraca ili pesticida koji su posipani kako bi se ubili ti isti komarci, po tvrdnji argentinskih strucnjaka. P.s. uvijek ima i druga strana medalje.
  Anes je samo prenio stavove.svjetskih strucnjaka o povrzanoszi vskcinacije sa autizmom, nije to saznanje pripisivso sebi. Pogledaj npr sta ksze o vskcinaciji pedijatar iz Bg Branislav Nestorovic.

  0

  0
 2. @Anes

  Samo potvrđuješ moj komentar. Nagađaš ko sam i širiš to u javnosti. Tako rade oni koje prijatelji vatre savetuju i govore im šta da rade. Protekfirio si me kao i svaki Haridžija kome Kur’an ne ide dalje od grkljana a izlaze iz vere brzo kao što strela nalazi svoj cilj (Buharija i Muslim). Allah najbolje zna, tebi nemam šta da se pravdam.
  Kažeš da je vakcina postala bolest umesto leka? Kaži to ljudima kojim je vakcina spasila život da ne umru od Ebole, ili majkama dece obolele od ZIKA virusa. Je li čovečanstvo i ‘farmaceutska mafija’ treba da prestanu da unapređuju medicinu, jer Anes tako misli? Ja ostavljam veliki prostor da nisam u pravu i da će možda neka ozbiljna studija koju će prihvatiti ceo svet dokazati povezanost primanja Pentaksima i autizma. Ali se bojim da se to neće tako lako desiti, potrebne su godine, možda decenije kliničkih ispitivanja da se utvrdi veza. A ne 10 PDF stranica. Imam prijatelja i poznanika koji imaju autističnu decu. Roditelji heroji koji se bore sa autizmom kako znaju i umeju, jer je i autizam sam po sebi dovoljno neispitan. Niko od njih kategorički ne krivi vakcine. A ti Anese širiš paniku među budućim roditeljima, da li si svestan toga? Slažem se da roditelji treba da se informišu o vakcinaciji koliko je to moguće, tj. sastojci, indikacije, kontraindikacije itd. Ali tvoj diskurs je kategoričan – vakcine koje primaju novorođenčad izazivaju autizam. Senzacionalno, skandalozno, urnebesno -ali samo to.

  0

  3
 3. Postoji u medicini nesto sto se zove ,, prekrivanje” kolega. Tako sto i kada uocis gresku kod svog kolege doktora ili neke koleginice koja je s tobom na praksi uvijek treba da stanes na stranu kolege pa makar on ne bio u pravu. Pokusacete uvijek da ubedite pacijenta da je on pogresio a ne vas kolega i ako je greska ocigledna. Tako su me ucili na praksi u medicinskoj skoli. Meni se to nije svidelo pa ss secam da sam ,,obrusio” koleginici nakon sto se jedne prilike izdrala na jednu staru ,,izgubljenu ” zenu samo zato sto js postavila pitanje. Naravno dobio sam keca k’o vrata! Takodjer sto se tice vakcine koju je primio vas sin. Nikada se nece oni sloziti sa tobom da je razlog autizma vakcina koju je primio vas sin. Oni jedni druge prekrivaju i ako znaju istinu. Tako da sto se tice vaseg slucaja nemozete ga nukad dobiti osim na Sudnjem danu. Sto se tice da li detetu davati vakcine protiv toga se treba boriti ali opet je to volja roditelja. Odlucite sami. I da znate da ako vase dijete dobije neku od bolesti nemate nikog da stoji iza toga, pa vi odlucite.

  1

  0
 4. U americi i italiji su roditelji tuzili u vezi vakcina da od njih se dobija autizam i na sudu je bilo to i dokazano. Moj sin ima autizam. Bijo je vakcinisan odma nekolko nedelja po radzajnju. Mi nemamo u familiji nokog sa ovim poremecajom da bi mogao moj sin naslediti. Doktori kazu nije vakcina kriva a nikad nisu dokazali to, nije medicinski pregledan, autizam ustanovio psiholog na osnovi ponasajnja. ALLAH jedini zna zasto se to desava. Ali nikome nebi zelela da mu se zadesi da dobije dete sa autizmom jer je tesko za roditelje a i za samo dete, koje nemoze da komunicira niti moze nesto samo bez pomoci.

  0

  0
 5. Osoba koja nije shvatila por te je komentarisala na jedan po malo ,,nejasan” nacin sigurno nije musko. Po nacinu pisanja i stilu pisanja osoba je zensko negde izmedju 40 -50 godina. I veliki protivnik Islama. Allah da uputi neupucenje.

  1

  0
 6. dragi moj sa pecurke kad postanes otac pa nedaj Boze da ti se desi kao ste se desava vecini roda zrdavo dete sa 10~om a dete pocne zdravo da ti se menja i dobija napade izazvane vakcinom tad ces se uverit dok te ne zaboli do srca pa ces da vidis, svaka cast Anese mnogo lepo napisano ali nazalost niko nas ne cuje drzava radi protiv nas,samo dragi Allah da nas sacuva

  0

  0
 7. Kod pecurke prvo se predstavi a posle informisi. Nekada je u Americi autizam bolovalo jedno na 10000djece a sada je svako 50 bolesno od autizma. Jesul tto ti zombiji o kojima pricas. Nijedna zemlja nije postedjena te posasti kao i mnogih drugih. Jasno je dokazano da su posledica vakcinacije a neki slucajevi su dobili i sudski epilog.

  0

  0
 8. O našoj djeci ćemo odlučivati mi. Ne vi doktori sa pečurke. Društvena stvar je da se obožava neko drugi mimo Allaha, kao npr sotona. Ali mi muslimani sotonu ne obozavamo. Ovo su naša prava pa makar i na pustom ostrvu bili.

  0

  0
 9. Anese @,

  Od kada je uvedena vakcinacija dece, da ne pričamo sada koliko je bolesti iskorenjeno i praktično više ne postoje, valjda znaš da se čovečanstvo uvećalo nekoliko puta. Da su vakcine toliko štetne, danas bi groblja bila puna, ulicama bi hodali zombiji a ljudska vrsta svedena na minimum. Šteta što jedan student islamskog fakulteta, religije koja je maltene postavila osnove modernoj medicini piše ovako, ali izgleda da se obrazovanje na nekada prestižnim islamskim fakultetima sada kreće u jednom drugom, retrogradnom pravcu. Ovo bi bio odličan članak za razne toaletoide poput Blica i Kurira,gde se rak leči pomoću sode i limuna, a ne za portal koji se u načelu drži Islama kao ispravne vere. Još pozivanje na Kur’an i hadise..sramota!

  PS

  Ti možeš samostalno da odlučuješ o svojoj deci, ali tek kada budeš živeo na pustom ostrvu a ne u društvu gde je zdravlje pojedinca i privatna i društvena stvar.

  0

  1
  • Takodjer,kada sam pisao o ovome, imao sam da pišem da 10-tak strana u PDF- u međutim da nebi nekome ovo palo dosadno pa sam skratio. Obraćam se gospođi Pečurki da su u ovom mom tekstu odgovori na sva tvoja pitanja i neshvatljiva razmišljanja. Ako si pročitala shvatićeš. Vakcina je stvorena za pozitivnu svrhu,međutim sada više nije lijek nego bolest. Allah je Adema alejhi selam podučio imenima svih stvari pa je on Allahovom voljom napravio nož koji mu je služio za pribavljanje hrane a sada ta nož se koristi za ubijanje dijce i muslimana. Nebitno je zaşta je nešto napravljeno već zaşta sad služi. Allah da vas uputi u Islam.

   0

   0
 10. Roditelji, narocito majke… Edukujte se i citajte o stetnim posljedicama vakcina. Ne dajte da vam ubijaju bebe neduzne!! Svako dijete je Allah dao na EMANET roditeljima… stoga, ne slijedimo protokol rezima i tako zvane “savremene medicine” vec zajedno svi u glas jasno reci NE vakcinaciji!

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.