MUFTY fondacija osudila političku provokaciju prema porodici rahemtli Muftije u Tutinu

0
1406


MUFTY Fondacija, posvećena očuvanju lika i djela našeg osnivača, rahmetli Muftije Muamera Zukorlića, osuđuje političku provokaciju u Tutinu usmjerenu prema porodici rahmetli Muftije.

Svjedoci smo da su odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka i bivši odbirnici Stranke pravde i pomirenja čiji je utemeljitelj rahmetli Muftija, Jašar Balić i Ljutvija Balkan, suprotno duhu poštovanja prema rahmetli Muftiji, na neprimjeren način dodijelili plaketu počasnog građanina opštine Tutin.

Neprimjereno prisvajanje priznanja od strane Balića i Balkana namenjenog Muftiji rahmetli koje je trebalo biti uručeno članu porodice rahmetli Muftije, iza kojeg je ostalo osmoro djece, i brojna uža i šira porodica, direktno je protivno etičkim standardima i elementarnoj kulturi ponašanja.

MUFTY fondacija je odlučna u namjeri da zaštiti nasleđe rahmetli Muftije Zukorlića i insistiramo na dostojanstvenom predstavljanju njegovog života i rada.

Stranka demokratske akcije Sandžaka u Tutinu je iskazala vrhunac nepoštovanja prema liku u djelu rahmetli Muftije, odbivši da proglasi dan žalosti kada je preselio, što su druge opštine učinile, uz neprimjerena saopštenja za javnost u danima hatara, što učešće u današnjem činu dodatno čini provokativnim i osjetljivim.

Apelujemo na sve političke aktere da se vrate principima pravednosti, transparentnosti i odgovornosti, da upute izvinjenje porodici rahmetli Muftije i da u narednom periodu na dostojanstven način ukažu poštovanje prema liku i djelu rahemtli Muftije u Tutinu.

MUFTY fondacija će preduzeti sve neophodne korake kako bi se očuvala istinska vrednost i poštovanje prema nasleđu našeg osnivača rahmetli Muftije.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.