Ljajićeva retorika uvreda za bošnjački narod

0
2039

Kada sam vidio naslove u kojima Ljajić prijeti kamiondžijama, odlučih da pogledam govor. Nisam imao običaj da slušam njegove govore.

Prvo što mi je zaparalo uši, reče Ljajić da je jedva došao u Pazar nakon katastrofalnih izbora koje je jedva preživio.Imao je kako sam reče nepoštene i nesposobne ljude, koje je morao da zamijeni sa poštenim mladim ljudima. Ti mladi ljudi nisu svjesni da će da nestanu između čeličnog čekića opozicije i kriminalnog nakovnja koji ne mari za njih. Sudbina onih mladih od prije sa prijašnjih kongresa.

Zaplakao se što je napunio Dom kulture? Kaže ne vjeruje koliko ih ima? A kontroliše 50 ustanova u Pazaru sa 10,000 radnih mjesta. Šta bi radio kada bi zamijenili pozicije? Vidio bi kako se pravi SPP Kongres na stadionu. A on sa uslovima koje SPP danas ima ne bi mogao da bude ni kako je rekao: nevladina organizacija.

Napada svoj narod što je organizovao slavlje za Bajram i prijeti vlasnicima kamiona da će ih kažnjavati inspekcije, praveći diferencijaciju između dva organizovana slavlja. Doveo na skup Erdoganove oponente da mu drže govor i kaže ne želi sudbinu Erdogana? Svoj narod plaši sa sudbinom Gaze ako se ne smiri? Navodi primjer kako ni arapski svijet ni Turska nisu branili Gazu, pa tako neće ni nas, jer će nad nama izvršiti genocid zbog svirke kamiona! Ovakva retorika nije samo uvreda za bošnjački,već i za srpski narod i državu. Ko će izvršiti genocid nad Pazarom? Katastrofalno obraćanje.

Ima vlast u svim opštinama u Sandžaku i u pravu je da je dostigao vrhunac, nakon čega će da uslijedi strmoglavi neviđeni pad.

Drago mi je što je usvojio parolu “Promjena je pobjeda”, ali glavna pobjeda će biti kada Ljajića promijenimo i oslobodimo grbaču naroda kriminala, korupcije, poltronstva i izdaje.
Niste samo izgubili legitimitet, već i politički kompas.

Autor: Dr. Edin Numanović

Ljajić osudio divljanje kamionima za Bajram, vlasnici kamiona će biti kažnjeni (VIDEO)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.