27. Juli 2018

Na fotografiji vidite BOŠNJAČKI KULTURNI CENTAR “SANDŽAK” u Petnjici. Inicijativu za izgradnju pokrenuo je ko drugi do Muftija, u Luksemburgu 2013. na godišnjici Bošnjačke kulturne zajednice Luksemburga.

Tada je, tokom jedne večeri, obećano 77’000 € za ovaj projekat, a u međuvremenu inicijativu su podržali i drugi donatori. Koliko sam se samo laži i podvala naslušao na račun Muftije samo po pitanju ovog projekta! Desilo mi se u Njemačkoj jedne prilike da mi određena osoba priča o tome na koji način je novac pronevjeren, neznajući da sam u odboru BKZ LUKSEMBURGA te da sam i saam, lično dostavljao prikupljena sredstva do Petnjice. – Hvala Allahu, nakon svega, danas svjedočimo završnim radovima na ovom centru koji je nacionalni vakuf Bošnjaka. U orijentalnom je stilu, i definitivno će uljepšati centar Petnjice. Pri njemu će u početku djelovati Škola Kur’ana i Narodna kuhinja “Hajrat”, a s vremenom će služiti i mnogim drugim hairli namjenama.

Izgradnja ovog Centra na Bihoru u Petnjici od strateškog je značaja za Bošnjake ovog kraja. Sličan centar samo većih gabarita izgrađen je također na inicijativu i zalaganjem Muftije u centru Srebrenice.

Kad sve ovo prođe, za 50 ili 100 godina, sve priče će pasti u vodu (ali možda ne i u zaborav) a iza nas će ostati samo ono što smo konkretno uradili.

U komentaru, pogledajte na koji način su srpski mediji izvještavali o ovom projektu dok je još bio u povoju.

Pametnom je i išaret dovoljan.

Autor: Muhamed Ćeman

25.07.2018.

(facebook.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles