Predsjednik Foruma mladih u radnoj posjeti OO FM u Plavu i Beranama/Petnjici

0
0

Plav, Berane – Predsjednik Foruma mladih Mersudin Gredić boravio je u radnoj posjeti Općinskim odborima Foruma mladih u Plavu i Beranama-Petnjici. Na poziv predsjednika Foruma mladih posjetama je prisustvovao Šef Kabineta predsjednika Bošnjačke stranke Asmir Pepić.

Tom prilikom održane su sjednice Općinskih odbora Foruma mladih na kojima je konstatovano da je saradnja Općinskih Odbora Foruma mladih sa Centralom Foruma mladih na visokom nivou. Takođe, analiziran je dosadašnji rad Foruma mladih, kao i mjere koje treba preduzeti u cilju boljeg organizovanja i djelovanja članova Foruma i identifikovanju i otklanjanju mogućih problema i prepreka, razmotren je i Plan aktivnosti Foruma mladih za 2012. godinu. Konstatovano je da je Forum mladih do sada u značajnoj mjeri doprinio jačanju i boljem organizovanju stranačke infastrukture i dao veliki doprinos realizaciji programa Bošnjačke stranke. Članovi Općinskih odbora Foruma mladih su od strane Šefa kabineta Bošnjačke stranke upoznati sa sadržinom Agende Bošnjačke stranke, kao i sa Planom za realizaciju predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore i ulogom članova Foruma mladih u istoj, a za šta je iskazana velika zainteresovanost prisutnih, istom prilikom postignuta je puna saglasnost da Bošnjačka stranka predstavlja pravi izbor za bošnjačku omladinu što potvrđuje i činjenica da Općinski odbor Foruma mladih u Plavu ima preko 40 registrovanih članova Foruma, dok Općinski odbor Foruma mladih u Beranama-Petnjici ima preko 20 registrovanih članova. Iskazana je potreba da se u narednom periodu za članove i simpatizere Stranke organizuju određeni seminari i predavanja.

fmbs petnjicafmbs petnjica

Posebno je iskazano zadovoljstvo činjenicom da je u poslednjem periodu velikom broju članova Foruma mladih Bošnjačke stranke obezbijeđeno zaposlenje, obavljanje pripravničkog staža, kao i razni drugi vidovi pomoći. Takođe, iskazana je zahvalnost Predsjedniku Bošnjačke stranke g-dinu Rafetu Husoviću i rukovodstvu Stranke, na svemu što je do sada učinjeno za članove Foruma mladih, kao i na iskazanoj podršci Forumu mladih i obezbijeđenim uslovima za djelovanje Foruma.

Narednih dana biće realizovane posjete Općinskim odborima Foruma mladih u Podgorici, Baru i Ulcinju.

Izvor: BsCg.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.