Pogađa nas što u ovim danima svjedočimo napadima na Islamsku zajednicu

1

Slikovni rezultat za Abduselam ef. Fetić

“O, UMMETE MUHAMMEDA, S.A.V.S.!”

Ispraćajući još jedan rebi'u-l-evvel, mjesec u kome se sjećamo na rođenje, život i poslanstvo Muhammeda, s.a.v.s., okupili smo se u Džematu pariskom, da se, kao u našoj Domovini i Dijaspori, prisjetimo života našeg Vjerovjesnika, Muhammeda, s.a.v.s., slijedeći Allahovu, dž.š., oporuku: “Vi u Allahovom poslaniku imate divan uzor.” (Kur'an, 33:21)

Povjerenje, iskrenost, čast, milost, pažnja, blagost, lijep moral, lijepa riječ, brižljivost, hrabrost, – opisuju našeg Poslanika, s.a.v.s. Zar možemo biti njegov ummet, a da se ne ugledamo na njega, s.a.v.s.? Ili radeći suprotno njegovom sunetu?

Pogađa nas što u ovim danima svjedočimo napadima na Islamsku zajednicu i njenu čast, kao i na čast onih koji je decenijama grade i brane, u domovini i dijaspori.

Naša Islamska zajednica na čelu sa našim:
– Reisu-l-ulemom Dr. Husein ef. Kavazovićem,
– Glavnim Muftijom Dr. Mevlud ef. Dudićem,
– kao i Muftija, Akademik, Narodni poslanik, Dr. Muamer ef. Zukorlić,
– od našeg osnutka imaju i imaće, našu podršku, a i mi njihovu, kao i dovu da ih Allah, Uzvišeni, poživi i pomogne u dobru kojeg rade za nas Bošnjake i sav ummet Muhammeda, s.a.v.s.

To je naše opredjeljenje od samog osnivanja Džemata, kojeg dijelimo sa svim džematima u Francuskoj i dijaspori, kao i u našoj Bosni i Sandžaku. Za to nam ne treba nikakav referendum, to se očito može vidjeti u našem dosadašnjem radu, a i u budućem, uz Božiju pomoć.

Allah, Milostivi, je ummet Muhammeda, s.a.v.s., odlikovao međusobnom samilošću i poštovanjem, iskrenošću i povjerenjem, a ne međusobnom mržnjom, iznošenjem neistina i vrijeđanjem, radi nekih prolaznih koristi i pozicija.

Neka su Allahovi salavati i selami, blagoslovi i mir, na našeg miljenika i poslanika Muhammeda, s.a.v.s., sve poslanike i vjerovjesnike, njihove porodice i sljedbenike, i sve one koji se bore za Istinu do Sudnjega dana. Amin!

23. rebi'u-l-evvel 1440. H.
1. decembar 2018.

Imam Džemata u Parizu,
Abduselam ef. Fetić


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.