24. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Sandžak Esad Džudžević izjavio je danas da je “odmrzao” svoj status poslanika i da će učestvovati u radu parlamenta jer je dobio uvjeravanja da će se u razumnom roku riješiti problemi koji se tiču položaja Bošnjaka.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Džudžević je rekao da je od državnog vrha dobio uvjeravanja da će biti “prečišćeno” stanje u Policijskoj upravi u Novom Pazaru.

“Odlučio sam da svoj status odmrznem i poslanici Bošnjačke liste će raditi u punom kapacitetu i u plenumu i u nadležnim odborima”, rekao je on.

DA PODSJETIMO ŠTA JE DŽUDŽEVIĆ IZJAVIO PRIJE 8 DANA:

SDA je zahtijevala:

1. deblokadu ostvarivanja Ustavom i zakonom garantovanih prava sandžačkih Bošnjaka u Srbiji,

2. smjenu svih čelnih ljudi u policijskim upravama i stanicama u svim sandžačkim opštinama i gradu Novom Pazaru,

3. razrješenje sa dužnosti svih zaposlenih u policiji, sudstvu, tužilaštvu i zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, koji su učestvovali u nasilju i kršenju ljudskih prava sandžačkih Bošnjaka u Srbiji,

4. usaglašavanje nacionalnog sastava zaposlenih u policiji, sudstvu i tužilaštvu u svim opštinama u kojima žive Bošnjaci,

5. omogućavanje povratka, prognanih i raseljenih Bošnjaka, u opštinu Priboj (iz perioda 1991.-1999.).

“Ukoliko u narednih 60 dana, ne učinite konkretne korake i preduzmete efikasne mjere na postizanju vidljivih rezultata u vezi sa naprijed iznesenim, pozvat ćemo sve bošnjačke političke predstavnike da se povuku iz Skupštine, Vlade Republike Srbije i drugih državnih organa i institucija”

– Esad Džudžević u pismu predsjednici Skupštine Slavici Đukić-Dejanović.

Izvor: RadiStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles