Na pomolu još jedna izdaja Tutina – Jašar i Ljutvija vraćaju SDA na vlast?

0
3012

Uoči lokalnih izbora, politička scena u Tutinu ponovo je uzburkana. Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili iz izvora bliskih bivšoj frakciji Ljutvije Balkana, Jašar Balić i Ljutvija Balkan, dva odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) koja nisu vratila mandate, navodno su postigli dogovor sa Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA Sandžaka) o smjeni trenutnog predsjednika opštine Bajra Gegića i povratku SDA na vlast.

Motivi ovog iznenadnog političkog preokreta sežu do ličnih nezadovoljstava dvojice odbornika prema Gegiću, koji im nije dozvolio da postanu ključni uticajni faktori u upravljanju opštinom. Osim toga, spekuliše se i da Balić i Balkan žele otežati situaciju Stranci pravde i pomirenja uoči izbora kao vid osvete.

Tutinska politička scena dugo je poznata po svojim turbulentnim i ponekad kontroverznim previranjima. Poslednji veliki obrt desio se kada se frakcija Ljutvije Balkana raspala, a većina odbornika se vratila u SPP, dok je Balić nastavio svoje disidentske aktivnosti. Ove najnovije informacije ukazuju na još jedan potencijalni pokušaj izdaje koji bi mogao imati značajne posledice za politički pejzaž u Tutinu.

Definitivna potvrda ovih događaja očekuje se sutra za kada je zakazana skupština, kada će se, prema dostupnim informacijama, znati više detalja o razvoju situacije.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.