‘Dnevni avaz nije glas Bošnjaka, a Fahrudin Radončić je najveća podvala državi Bosni’

39
42

ministar_cetnicke_sigurnostiNovi Pazar, BiH – Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava zgroženost i najoštriju osudu zbog permanentnog iznošenja laži i kleveta od strane lista Dnevni avaz u vlasništvu aktuelnog ministra sigurnosti i predsjednika Stranke za bolju budućnost Fahrudina Radončića na račun glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji, muftije sandžačkog Muamer ef. Zukorlića.

Prije godinu i po dana Fahrudin Radončić je, po nalogu svojih beogradskih i podgoričkih mentora, preuzeo štafetu blaćenja muftije Zukorlića u namjeri da dovrši ono u čemu nakon višegodišnjih pokušaja nisu uspjeli beogradski mediji sa sve podrškom političko-obavještajnih centara moći.

Motiv ovakvog pokušaja Fahrudina Radončića treba tražiti u činjenici da je nakon uspjeha da poveže medijsku, kriminalnu i političku moć jedinu opasnost vidio u organizacijama i ustanovama koje predvodi muftija Zukorlić.

Sa pozicija trokuta moći Fahrudin Radončić je došao u priliku da zada konačni udarac Bosni i Bošnjacima što je očito uloga koju je preuzeo od svojih političko-kriminalnih mentora zbog kojih je 90-ih i došao u Bosnu.

Kako drugačije razumjeti tako niske udarce na ličnost i obraz Muftije posredstvom novine koja je godinama predstavljana kao nacionalna novina Bosne i Bošnjaka, a koja je nastala od novca donatora – prijatelja Bosne, kojeg je Radončić dobio posredstvom predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića.

Jasno je da ovo što čini Dnevni avaz predstavlja lukavo smišljen plan kako bi se pokušao umanjiti ugled muftije Zukorlića jer bi Bošnjaci u ono što nisu povjerovali iz Beograda trebalo, valjda, da povjeruju ako dođe iz Sarajeva.

Dnevni avaz nije glas Sarajeva niti Bosne, a ponajmanje Bošnjaka, a Fahrudin Radončić je najveća podvala državi Bosni i bošnjačkoj naciji, a što će naredno vrijeme potvrditi.

Operativni tim prljave kuhinje laži i potvore Dnevnog avaza čine: Rasim Ljajić, Emir Elfić i Nedžad Latić. Isti motiv spojio je i ovu trojicu. Izbezumljenost nakon neuspjelog pokušaja da od Muftije naprave servis za svoje uske, lične i političke interese.

Uprkos stepenu prljavosti hajke koje vodi Dnevni avaz i svi njegovi pomagači, Muftija će još odlučnije nastaviti putem ostvarenja pune slobode i očuvanja identiteta Bošnjaka te očuvanja države Bosne.

Informativna služba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

39 KOMENTARI

 1. OVAJ JE SVE ALI NEMOZE BITI BOSNJAK …. NEMA DUSU NI SRCE…. DRUZI SE SA LOPOVI. PRODAO JE VJERU ZA VECERU. IZDAO SVOJ NAROD. PLUJE NA SVOJU VJERU.

  0

  0
 2. interesantna je zapjenjenost ovih komentatora mora da je zukorlic otiso na ahiret,kako drugacije protumaciti ove budale sto se ovdje izzivljavaju najavnom prostoru, manipulirajuci nasim gradjanima bosnjacima,Mi u usa znamo da je g din Radooncic tajno bio kod obame prije dva mjeseca sta se dogovarao sa njim neznamo ali poslije ove posjete zukorlic vise ne postoji samo postoji celija u koju ce biti strpan zbnog multimilionske pljacke koju je napravi o u islamskoj zajednici srbije,g din radoncic je jedini kompetentan politicar koji prestavlja ne samo bosnjake nego i sve gradjane bih na njihovom putu ka eu,to je jedan vise razlog sto gas sjedinjen drzave amerike postuju i sto traze od svih da prihvate njegove sugestije kako bi bih sto prije krocila ka eu.inace mugtija zukorlic je nasljedinik sulejmana ugljanina oniog istog covjeka koji je oprodfasandzak i koji se obogatio i sad auziva u stambolskim vilama balkan institu usa

  0

  1
 3. Jevreje u svijetu niko ne dira,zbog njihove tragedije u prošlosti i njihove složnosti u periodu poslije tragedije, Bošnjake bi bilo grehota dirati zbog njihove tragedije ali zbog njihovih međusobnih odnosa drugi se ibrete i kaju sto su ih uopšte dirali jer su oni sami sebi dovoljni…

  0

  0
 4. Prljavi tekst objavljen u Dnevnom Avazu je pokušaj da se unese nemir u porodici uvaženog Muftije Zukorlića.Sve su napali i proizveli duplo,IZ,BNVS,BDZ.Posljednje šta im je ostalo je još agresija na porodicu da bi se stvorio nemir u kući što bi se prikazalo kako svi napuštaju Muftiju.Nečasni i prljavi akteri ovog teksta i svih napada od ranije su isti oni kojima smeta da Bošnjaci Imaju barjaktara.Ovaj tekst je najvjerovatnije nastao ovdje u Novom Pazaru gdje izdajnici svim metodama nastoje poljuljati kredibilitet i legitimitet našeg vjesrkog i nacionalnog lidera.Druga vjerovatnoća je da je ovu prljavštinu naručio Milo Đukanović kao osvetu na najavljeno formiranje BDZ za Južni Sandžak i što je Muftija jedini uzdrmao kavez neprikosnovenog vožda u Crnoj Gori.Treća najmanja ali moguća vjerovatnoća je da je neko iz Beograda naručio ovaj tekst jer im Muftija remeti planove porobljavanja Bošnjaka.
  Zašto je baš ovaj list odabran:Prvo zato što je nazovi Bošnjački čime će se reći evo i u Sarajevu ga nevole a drugi razlog je da bi eliminisali mogućnost da prozvane tri sestre tuže medij koji bi bio odavde a ovako su bezbjedni.No bezbjednost među sudovima im neće obezbjediti sigurnost izvan sudova to treba da znaju jer je ovo nalpodliji način ljaganja jedne ličnosti bez i jednog argumentovanog dokaza.

  0

  0
 5. Avaz je poludio… novinarka dobila pare da mlati nas Muftija i siri laz…. turska je protiv muftija… zato takve lazoviiiiii…. radoncic je cg igrac…. on je visi cg nego BOsnjak… Prodata dusa… Muftija uz tebe je Sandzak

  0

  0
 6. e Radončiću koliko su ti platili jesi li se konsultovao sa onom što tvrdi da je praunuka lijepe Emine radi čitalaca Ferovka ,a tu laž je plasirao sam Radončić.Avaz je propala novina svakako tiraž jedva preživljava,SBB je brod koji tone , sve što je vrijedelo otišlo iz SBB-a od novog para Vječitog mladoženje i vječite Udavače-usedelice,od Keljmendijevog Kuma do lažne umjetnice,novi par vaše budućnosti Slobe i Baba Jule,gledamo zadnju epizodu bivšega ministra uskoro i gospodje ministarke .

  0

  0
 7. Kako onakav tekst i lazi pahcad mogu da napisu? A od koga dolazi vidi se i ko dodaje komentar. Zao je ovim psima i slugama srpskim sto nema u IZ pahomija i ostalih.
  Najedite se od harama ceetnickog sluge i psi srpski.

  0

  0
 8. MUFTIJA ZUKORLIC JE VODJA A NE SLJEDBENIK

  Ovi cetverica gore pomenuti su zaista izbezumljeni ako su misleli da ih je trebao uvazeni Muftija sljediti u njihove uske, lične i političke interese.

  Moj lider je Muamer ef. Zukorlić

  http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQuAIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DNMfiSapUSUs&ei=Ucw8Uo-xK6684APzz4HoDg&usg=AFQjCNF1F99aWHk8q6gvvFTcPCkVx1uiCA&bvm=bv.52434380,d.dmg

  0

  0
 9. SBB – Stranka opasnih namjera

  Velikosrpskom projektu, iliti projektu Velike Srbije u granicama Karlobag-Karlovac-Virovitica, najveća prepreka predstavlja jedinstvo naroda koji bi se našli unutar ove teritorije „zapišane“ u glavama njenih tvoritelja i nastavljača projekta.

  Unutar ove teritorije našao bi se sav Bošnjački narod čije jedinstvo predstavlja jednu od smetnji realizaciji tog projekta te se na svaki mogući način, ne birajući sredstva, pristupalo njegovoj dekonsolidaciji. Nije se prezalo ni od ubistava za vrijeme Kraljevine Jugoslavije kada je ubijen Mehmed Spaho, ni za vrijeme Titove Jugoslavije, kada je ubijen Džemal Bijedić. Tako se ne preza ni od traženja pogodnih ljudi unutar bošnjačkog naroda koji bi, za male pare, prodali vjeru i naciju. Sjetimo se samo Meše Selimovića, Emira Kusturice, Lepe Brene….

  Naravno, sjetimo se i Fikreta Abdića, generatora međubošnjačkog sukoba u Bosanskoj Krajini koji se stavio u službu velikosrpskog projekta. Svi znamo kako je kladuški Babo završio. Milošević ga je ostavio a Dudaković dokrajčio. Odležao je desetak godina u zatvoru u Hrvatskoj i sada je to jedan olinjali starac, napušten od svih, pa i svojih sljedbenika iz DNZ.

  Sjetimo se i Harisa Silajdžića, bivšeg ministra vanjskih poslova R BiH, premijera koji se takođe prodao za male pare, pokušao razbiti i razjediniti bošnjački narod (pri čemu je, moramo priznati, imao nekog početnog uspjeha). Bio je član Predsjedništva, furao se na projekat 100% BiH što je samo ojačalo poziciju velikosrpskog projekta. On je rušeći jedinstvo Bošnjaka doprinio nevjerovatnom jačanju traktoriste iz Laktaša. A gdje je sada Haris Silajdžić? Napušten od svojih nalogodavaca skriva se u Turskoj dok je njegova stranka doživjela potpuni kolaps.

  Sjeća li se ko Mehmeda Žilića, rušitelja tzv. Aprilskog paketa Ustavnih promjena. Nigdje ga nema…..

  Sjeća li se ko Izeta Hadžića, prvog guvernera Tuzlanskog kantona. Osnovao je stranku A-SDA, sa njom je imao takođe početnog uspjeha… A sada? Nigdje ga nema. Ime njegove stranke se pojavljuje samo u par općina Unsko-Sanskog kantona gdje i dalje radi na dekonsolidaciji Bošnjaka.

  Znamo i na pokušaje Borisa Tadića da razjedini Bošnjake u Srbiji stvarajući paralelnu Islamsku zajednicu, mimo one priznate i tradicionalne. Pokušava instalirati nekog beogradskog muftiju. I opet se nađe par naivnih Bošnjaka koji zaboravljaju da je Beograd, grad koji je imao više stotina džamija, sada sveden na samo jednu. A znamo da je pokušaj Borisa Tadića završio više nego neslavno. I po njegovu politiku i po njega samog. Dok muftija Zukorlić uživa potpuno povjerenje Bošnjaka Novopazarskog sandžaka.

  I nakon svih tih neispjelih poduhvata pojavljuje se Fahrudin Radončić. Zašto neko misli da će Fahrudin Radončić donijeti „pravdu i razvoj“ kako to trubi preko svog biltena. Znamo ko je Fahrudin Radončić. Znamo i odakle je. Znamo i po čijem nalogu radi. Znamo mu čak i kodno ime u nekadašnjoj Službi državne bezbjednosti Jugoslavije – Šćepo se zvao. A i Fahrudin Radončić je imao početnog uspjeha. Malo je nedostajalo da bude izabran za bošnjačkog člana Predsjedništva. No, za to treba zahvaliti i drugom ubačenom elementu i prodanoj duši, Zlatku Lagumdžiji zvanom „slučajni prolaznik“ koji je, koristeći traljavi izborni zakon, Bošnjacima poturio bosanskog heroja i patriotu Željka Komšića. A sada se, u strahu za poziciju autokratskog lidera svoje partije, riješio Željka Komšića, otkrivajući svoje pravo lice i istovremeno se dodvoravajući Čoviću i Dodiku.

  Cilj nalogodavaca Fahrudina Radončića je je dekonsolidacija Bošnjaka u Bosni i Hercegovini i Sandžaku a kroz to i rušenje Bosne i Hercegovine. Cilj samog Fahrudina Radončića je dobijanje imuniteta da bi prikrio sve malverzacije u koje je upetljan. Znamo ko je glavni narko-bos u Bosni i Hercegovini, znamo ko je naručivao ubistva bosankih branitelja, znamo koga SIPA traži, znamo i ko je pobjegao na Kosovo. Znamo da je Fahrudin Radončić upetljan do guše u se te crne poslove.

  Svi ovi ljudi su nekada bili u SDA. Uspjeli su se ubaciti u njene redove, čak dogurati i do visokih položaja koji su im omogućili da steknu određenu popularnost među Bošnjacima. No, hvala Bogu, kratkotrajno. Odmah po otkrivanju njihovih ambicija oni su napustili SDA, osnovali svoje stranke sa kojima su, ponavljam, imali određeni početni uspjeh da bi vrlo brzo bili zabravljeni. Zaboravljeni i od svojih nalogodavaca iz Beograda. I što je najvažnije, zaboravljeni od Bošnjačkog naroda. Jer Bošnjaci ne vole izdajice.

  Zar neko misli da će Fahrudin Radončić proći drugačije???
  prije jednog sata

  0

  0
 10. Fahrudin Radončić, aktuelni ministar bezbjednosti BiH, graditelj falusoidnih tornjeva i medijski magnat, svojevrsni bh. Voldemort, Onaj Čije Se Ime Ne Smije Izgovoriti, koji na svaki kritički osvrt na svoj ili zločinački put svog medijskog rotvajlera (poznatog kao Dnevni urlik), reaguje tužbama,poslao je na stotine postenih bosnjaka na sud samo zbog verbalnih uvreda koje zasluzuje zbog svakog segmenta njegovih aktivnosti.Veoma je prisan Dodiku i podzemlju na relaciji Banjaluka -Sarajevo ,jer on i seljak Dodik pale narod o laznom patriotizmu a oni u kriminalu do kolena ,zna to Evropa i besmisleno je pricat vise na tu temu jer sta cemo sa srbijanskim radoncicima poput ljajica i ugljanina i slicnih,dakle ,zbog ovakvih mnogi borci za slobodu BIH danas se pitaju za sto se borise ,lose da losije nemoz biti !

  0

  0
 11. (g.radoncicu nemoj tako za uvazenog M.E.Muamera Z.
  -zasto ovo radis sebi
  -nemoj tako sebe davati veliki minus samo u nasem
  sandzaku si iznenadio (uvriedio) sebe ponizio i nas
  364 000 uvriedio.
  -pa nemoj tako bre g. radoncicu.
  sellam svim citacima i bosnjacima

  0

  0
 12. Ja cu vam reci ko je Fahrudin Radoncic.Zakleti prijatelj Mila Djukanovica i on ga je stvorijo.Obogatijo se na Bosnjacku sirotinju ko i njegov brat Seki u Podgoricu.Oni su ti jedna vrsta Masona.Na zalost Bosnjacku nema vise patriota samo su materijalisti ostali.Jedan jedini je moje misljenje General Sefer Halilovic vodja Bosnjackog naroda i Muftija Sandzacki.Selam

  0

  0
 13. Mali Radojica(Fahrudin Radončić ) se docepo sluzbe i poceo da pljuje po Bosnjacima i nasim prvacima !
  Radojica nije mi ni cudo kad znam odalken ti potjecu korjeni, nije ti slucajno rodjak Fikret Abdić prokletnik sto udarease na Bosnjake u bosanskoj Krajini i Bihac !

  0

  0
 14. Pisite nam odakle Fahrudinu Radoncicu novac?
  Od plate ne moze da ima, sta ima.
  Ko su mu bliski prijatelji?

  Polako, polako, i ovo ce proci, pa ce oba Avaza dat’ za kauciju (kao Miskovic).

  0

  0
 15. Uskoro ce biti jos narucenih tekstova, i to ne samo u Avazu nego i u Preporodu i zvanicnoj stranici Rijaseta BiH, samo polako, hitnja je sejtanska rabota.

  0

  0
 16. Takoje i Miskovic imo medije moc ministre pa u zatvor ili narukvicu Tices Radoncicu Fahro gore proc , vecaje srbija od tebe pa nasem MUFTIJI tj.nama nisu mogli nista tako ovotije providno ,u Crnoj gori se formira BDZ U SRBIJI pokusaj UDBE da formira trcu islamsku zajednicu , tako samosi pokazo cisi kome pripadas i tako sraman nacin ljagas naseg SULTANA tj. Sve nas bosnjke .

  0

  0
 17. RADONCIC JE CETNICKI COVEK UVJEK BIO ALI TEK SAD JE POKAZAO LICE OVO PISMO SU PISALI RANDA LJAIC I ONA PEDERCINA ELFIC M…. MU J…. SAMO NAPRED BRACO NAMA NISTA NIJE MOGAO KOSTUNICA A NE USRANI RANDA,ELFIC I BECO MAKIC

  0

  0
  • ko se lati Muftije E.M.Zukorlica dzaba zakon
   -njb.ga je od naroda .
   -nije nas narod kao nekad ( ne interesuju nas fotelje ili
   nesto drugo )
   jer ucimo od onih koji su vec u foteljama koji znaju kako su dosli u foteljama.

   0

   0
 18. Radoncic je, pored ostalog, I Milov covjek! Nije iskljuceno da je tekst narucen iz CG, Kako bi se oslabio uticaj Muftije u CG u jekuosnIvanja nove stranke!

  0

  0
 19. A Radoncic, malo malo pa raport Beogradu. Jao koja ljubav odjednom nastade izmedju Bakirove SDA i Radoncica, auuuuu, providni ste i jadni sa svojom supljom pricom i laznom zajednickom djelovanju, vece su tu igre u pitanju.Prvo se pljuvali i sada koje su sad ovo relacije i planovi da SDA i Radoncic speru ljagu sa svojih imena, a svi znamo da su vam prljave ruke, kad su politicka ubistva ,donacije …. u pitanju…Ovaj radoncic se samo bruka sa svojim izjavama vidjecete kad pojede g…. na kraju.

  0

  0
 20. pa taj “ministar” nesigurnosti koji pljuje vatru sa Avazovih neboder nikada nije zastitio niti je ikada osudio napade na Bosnjacke povratnike u RS.. Nikada nije osudio prijetnje i djelovanje cetnickog ravnogorskog pokreta vec se iskljucivo bavi Bosnjacima i nekim izmisljenim islamskim terorizmom.. Definitivno je to cetnicko-ustaski ministar sigurnosti…

  0

  0
 21. Radoncic Fahrudin sa kodnim imenom šćepo sta reci za njega a da se ne zna ,ciji je brat CRNOGORAC islamske vjere,koji je inace u vanbracnoj vezi sada sa Almom Ferovic i ko o cemu ….. o postenju…..

  0

  0
  • Ovi bosnjacki lideri u Bih su isti vic kao ovi nasi, kada treba nase vodje da napadju prvi su i svi su hrabri, a kada treba svoj narod da se brani jedan nema da se cuje fukara do fukare

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.