20. Septembar 2013

hqdefaultJužni Sandžak – Bivši potpredsjednik Bošnjačke stranke Hazbija Kalač potvrdio je Radiju Antena M da je podnio inicijativu za osnivanje političke partije pod nazivom Bošnjačka demokratska zajednica – BDZ Crne Gore.

Kalač kaže da je cilj njegove partije da okupi Bošnjake.

”Naš program se prvenstveno odnosi na Bošnjake u Crnoj Gori,ali smo naravno dovoljno otvoren i širok front da prihvatimo i ostale narode u Crnoj Gori”, rekao je Kalač.

Kako partija istog naziva postoji i u Srbiji, a kako mediji prenose,veoma je bliska sa muftijom sandžačkim Muamerom Zukorlićem, Kalač kaže da su to srodne organizacije.

”Prilično smo srodne organizacije i naravno da sarađujemo. Muftiju sandžačkog Zukorlića smatramo vjerskim liderom, vođom Bošnjaka Sandžaka i svakako da ćemo koristiti vrijednosti koje Muftijstvo sandžačko i Zukorlić na čelu imaju”, rekao je on.

Kalač je prvi poltičar iz Crne Gore koji je javno podržao ideju o prekograničnoj autonomiji Sandžaka. Kaže da će to biti jedan od glavnih ciljeva partije.

”To je jedna od glavnih ideja u našem programu i to eksplicitno kao zahtjev za rješavanje Sandžaka kao prekogranične evropske regije,po modelu nekih evropskih regija koje već postoje”, istakao je Kalač.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles