Zilkić i Jusufspahići sada Nikolićevi poltroni i marionete

7
6

Sjeverni Sandžak – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa šejhu-l-islamom Talgatom Tadžudinom, vrhovnim muftijom Ruske Federacije.

Kako je navedeno u saopštenju iz Predsjedništva Srbije, Nikolić je tokom razgovora sa šejhu-l-islamom Talgatom Tadžudinom, koji boravi u Srbiji povodom ceremonije odlikovanja muftije Hamdije Jusufspahića, zahvalio na posjeti i istakao da je muftija Jusufspahić uvijek predstavljao dobru vezu između pravoslavnih i muslimana i da je život posvetio očuvanju mira i harmonije između pripadnika svih vjeroispovjesti u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali srpski službenici zaduženi za vjeru Adem  Zilkić i Muhamed Jusufspahić.

Adem Zilkić  izjavio je danas da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao dugogodišnjeg Hamdiju Jusufspahića Sretenjskim ordenom prvog stepena za naročite zasluge i lični doprinos u razvoju međuvjerske saradnje, vjerske tolerancije i dostojanstvenom predstavljanju Republike Srbije i njenih građana u inostranstvu, a posebno u zemljama muslimanske većine.

Nikolić će, kako se ističe, “uz Božju pomoć, uručiti priznanje u svečanoj sali HAMD, kraj Bajrakli džamije, u četvrtak 6. decembra u 11 sati, kada se navršava 45 godina rada u Beogradu, dugogodišnjeg muftije beogradskog”.

(Anadolu)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

 1. Molim redakciju da ispravi ovaj naziv “šejhu-l-islamom” jer ovaj Sufija Dervis iz rusije igra istu ulogu kao i ova dva kera (izvinjavam se kerovima sto is usporedujem sa Zilkicem i Jusufspahicem) to je Putinov poltron i marioneta jer oni nisu mogli naci casnog muslimana da im dode na tu cermoniju nego su nasle one poput njih Allah ih prokleo kuda se odmecu.

  0

  0
 2. JOPET MEMORANDUM.

  Telegraf – Najnovije vestiVestiPolitika11:19
  MEMORANDUM SPC DRŽAVNOM VRHU: Razvlašćena Srbijo, ukini integrisane prelaze i sruši Bondstil!
  S Kosova se Tači obraća premijeru Dačiću da se oseća veoma ponosno “što smo dobili tu bitku, taj rat”, iz Preševa ga pozivaju: “Dođi ti, pa skini spomenik” – preševskim teroristima, u Novom Pazaru stoji mesecima spomen ploča fašisti Šiptaru zločincu – piše u otvorenom pismu Sinoda SPC upućenom predsedniku, premijeru i prvom potpredsedniku Vlade

  Sinod Srpske pravoslavne crkve uputio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću otvoreno pismo, u kojem je u osam tačaka predložio svoja rešenja za rešavanje situacije na Kosovu i Metohiji. Zahtevi u pismu idu od neobičnih do nemogućih: od poništavanja granice Petra Stambolića do uklanjanja Bondstila.

  Takođe, potpisnici pisma ističu da je “država razvlašćena”, da”preševski teroristi pozivaju Dačića da ukloni spomenik (vojnicima OVK – prim. aut.)”, kao i da se podhitno prekine primena Sporazuma o integrisanom upravljanju graničnim prelazima.

  Inače, pismo je, osim Nikoliću, poslato i premijeru Srbije Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, ali i lider DS Draganu Đilasu.

  Kontroverzno pismo, kao i intervju s mitripolitom Amfilohijem, koji potvrđuje da je pismo predato predsedniku države, objavio je “Nedeljnik”.

  “Svakom razumnom čoveku je savršeno jasno da zapadne sile, posle NATO bombardovanja i dobijenog rata, stvaraju korak po korak kosovskim Albancima državu Kosovo, uvlačeći pritom i Srbiju da bude saučesnik uspostavljanja granice sa samom sobom, presecajući njenu žilu kucavicu, vadeći joj srce iz nedara, njenu svetu zemlju Kosovo i Metohiju.

  Od Srbije se u ovom momentu izričito ne traži priznanje nezavisnog Kosova. A i njena vlast uporno ponavlja “da na to neće pristati”. Od nje se, zaboga, samo traži, a ona prihvata “integrisano upravljanje administrativnim prelazima” prema Kosovu. Uz to se dodaje da naoružani graničari, policajci, carinici sa “obe strane” i graničnici posred Srbije navodno nisu granica!

  Poštovana Gospodo, današnji čelnici Srbije i srpskog naroda, na čijim plećima je najveća odgovornost u ovom trenutku za sudbinu države i budućnost naroda! Crkva Svetosavska Pravoslavna, koja je bila i ostajala sa narodom i sa državom i bez države; koja je i danas ostala sa njim na Kosovu i Metohiji i svugde gde ga ima (pa će i ostati na Kosovu bez obzira šta se sa njim događalo); na osnovu vekovnog iskustva i vernosti narodu, potpunosvesna šta se dogodilo i šta se događa, kao i svoje istorijske odgovornosti, slobodna je da Vam preko svog Svetog Sinoda, ukaže na nekoliko suštinskih problema i pitanja koje bi trebalo razrešiti pre bilo kakvog regulisanja i rešavanja problema praktične prirode, vezanih za Kosmet:

  1. Pre konačnog u praksi zaokruživanja nezavisnosti Kosova, bombardovanjem i terorizmom izdvojenog iz Srbije i prećutnog pristajanja Srbije na njega, zar ona nije dužna da prvenstveno od strane međunarodne zajednice zahteva ispunjenje odluka Kumanovskog sporazuma i poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na osnovu koje je Srbija postala i do danas ostala celovita članica Ujedinjenih nacija?

  2. Da li se može i sme prinuditi Vlada Srbije da prihvati “integrisano” ili bilo kakvo drugo postavljanje granica unutar Srbije čime se gazi Ustav države, i to bez saglasnosti Skupštine, ugrožava celovitost jedne članice Ujedinjenih nacija i negira Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti? Pri tome se ne može izgubiti iz vida ni činjenica sa kojom je javnost upoznata da je pred Ustavnim sudom Srbije pokrenut postupak da se uredba o granici sa Kosovom proglasi protivustavnom.

  3. Zar pre prihvatanja čudnih i nerazumnih prića o “podeli Kosova”, Skupština i Vlada Srbije nisu obavezne da preispitaju i ponište nezakonito davanje svog dela – od Zvečana do Jarinja – Pokrajini Kosovu i Metohiji, od strane Petra Satmbolića, nepotvrđeno nijednim državnim aktom, pa ni Skupštinom ondašnje Srbije. Treba znati da severni deo: od Zvečana do Jarinja, i na zapad od Kosovske Mitrovice do Zubinog potoka i Gazivoda, nikad nije bio u sastavu ovakvog Kosova. Čak je i i u vreme nacističke okupacije to bio deo Nedićeve okupirane Srbije, a ne Musolinijeve “Velike Albanije” sa uključenom Metohijom i južnim i centralnim Kosovom (kao što i danas ponovo postaje pod vidom “nezavisnog Kosova”). Ako je nesrećni Nedić i pismeno potvrđivao da donosi svoje odluke “po naredbi okupatorskih vlasti” kakvo opravdanje će moći naći današnja Vlada pred sutrašnjicom, u vezi prihvatanja granica, i to tamo gde ih čak ni hitlerovska okupatorska vlast nije postavljala?

  4. Ono što se očekuje od sadašnje Vlade i Skupštine jeste da namesto prihvatanja “integrisanog upravljanja granicom” preispita sve dogovore prethodne Vlade o “prelazima” koji nisu potvrđeni Skupštinom.

  5. Ono što je takođe osnovna dužnost sadašnjih državnih organa Srbije jeste da pre bilo kakvih drugih razgovora i dogovora zahteva od međunarodne zajednice: omogućavanje i garanciju povratka hiljada prognanih sa Kosova i Metohije, obnovu porušenih stotinu i više hramova i hiljada domova, donošenje Zakona o restituciji društvene i crkvene imovine na Kosovu i Metohiji, o kaubojskom bespravnom zaposedanju “Bondstilom” Srpske zemlje i rudnog blaga na Kosovu.

  6. Neophodno je takođe prethodno međunarodnim sudom ispitati sve izvršene zločine na Kosovu i Metohiji, sve do vađenja organa, za koje niko nije odgovarao i ne odgovara, a kako se stvari odvijaju – neće ni odgovarati, s obzirom da su projekat nezavisnog Kosova, i
  sve što se u njegovom ostvarenju dogodilo i događa, pomogli, izvršili i odobrili isti oni koji su, po najnovijem priznanju bivšeg ambasadora SAD u Hrvatskoj Galbrajta, odobrili i podržali etničko čišćenje stotina hiljada Srba iz Hrvatske “Bljeskom” i “Olujom”.

  7. Najnovije proglašenje nevinim generala Ante Gotovine i Mladena Markača od strane Haškog suda (ovih dana se očkuje i oslobođenje Ramuša Haradinaja, prošlog utorka još se nije znala odluka Haškog tribunala, prim aut.), pri čemu su Srbi učesnici građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji, osuđeni na hiljade godina zatvora od istog suda (glavnima među njima uključujući i generala Lazarevića, borca za otadžbinu na Kosovu-tek će biti suđ eno), očevidno, predstavlja svaljivanje od strane pobednika eventualne krivice i zločina u eks-Jugoslaviji na Srbe, a istovremeno i opravdanje svoga učešća u razaranju Jugoslavije i rasparčavanju Srbije, naročito stvaranjem nezavisnog Kosova na njenom tlu. U suštini ovde se radi o konačnom ostvarenju sa određenim izmenama, nacifašističkog “poretka” i
  projekta na tlu bivše Jugoslavije, osobito što se tiče Srbije i Crne Gore. Da je to tako i da se Srbija doživljava kao potpuno razvlašćena zemlja, to se vidi ovih dana po slavljenju Velike Albanije ne samo na Kosovu, nego i u Preševu i Bujanovcu, Makedoniji…Sa Kosova se Tači obraća premijeru Dačiću (sa kojim Premijer zvanično razgovara iako poternica Srbije protiv njega zbog terorističkog otimanja Kosova nije povučena) da se oseća veoma ponosno “što smo dobili tu bitku, taj rat” – “pobedili smo u ratu, pobedićemo i u miru”, iz Preševa ga pozivaju: “Dođi ti, pa skini spomenik” – preševskim teroristima, u Novom Pazaru stoji mesecima spomen ploča fašisti Šiptaru zločincu – Čik da ga neko skine! Sve to potvrđuje da “integrisanim upravljanjem administrativnih prelaza” prema Kosovu, samo se priprema, predviđeno moćnicima, dalje rasparčavanje Srbije, pravcem Preševa, Stare Raške (zvanog okupatorskim imenom “Sandžak”), Vojvodine…

  8. Ovome da dodamo i sledeće, nimalo beznačajno: onima koji sprovode korak po korak stvaranje nezavisnog Kosova, nije svejedno koja vlast u Srbiji će to aminovati. Zato taj “vruć krompir” samorazaranja, utrampljuju, ne “svojim” evroslinavcima, nego onima koje je narod izabrao zbog njihovog nacionalnog opredeljenja. Kad Kosovo predaju, misle takvi, oni koje je narod izabrao smatra, a i sami to tvrde, naslednicima oslobodilaca Kosova, i to baš na stogodišnjicu njegovog oslobođenja, ko će onda moći u budućnosti dovesti pod znak pitanja pravdu i pravednost tog čina?!

  Nadamo se, poštovana Gospodo, najodgovorniji danas za sudbinu Srbije i dostojanstva Srpskog naroda, da će te ovaj naš stav i mišljenje Crkve shvatiti kao izraz duboke brige i zabrinutosti za ono što nam se svima događa, i želju da Vam se pomogne u donošenju i
  sprovođenju sudbonosnih odluka za budućnost države i naroda.”

  (E. T. / Izvor: Nedeljnik)

  0

  0
 3. Sta li grobar Nikolic zamislja ako vodi na uzicu ove kerove sa sobom?E moj grobaru bit ces ti ako bogda grobar i Srbiji jer sa tobom je Srbiji taj pravac zagarantovan.

  A u medjuvremenu razmisli o tome kako prodju oni koji se zamjere muftiji i Bosnjackom narodu jer mi nista ne zaboravljamo grobaru.Razmisli kako je Tadic prosao zbog licemjerne politike prema Sandzaku pa mislim da si i ti na tom putu JER GLASOVI BOSNJAKA SU UVEK PRESUDNI PA SE NADAM DA CE U TVOM SKUCAJU BITI TAKO!!!

  0

  0
 4. Nek je sa hairom,neće biti samo Rusa.Vidimo se inšala sutrra na prijemu.Selam braćo.Svi smo mi jedno a vi to ne znate živite u zabludi,nemojte se griješiti za nečiji interes.Ćutanje je nekada zlata vrijedno.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.