Završen izbor popisivača

0
0

Južni Sandžak – Saglasno Zakonu o Popisu stanovništva domaćinstava i stanova 2011. u propisanom roku, u svim Popisnim komisijama, završen je izbor popisivača.

Time je, kako je saopšteno iz Monstata,  ispunjen i drugi rok konkursa za učesnike Popisa, koje su u skladu sa Zakonom objavile sve Opštinske popisne komisije.

Od ukupno 10.870 prijavljenih kandidata za popisivače izabrano je 3.884 popisivača odlukama svih članova Opštinskih popisnih Komisija. Spisak kanditata objavljen je u svim jedinicama lokalne samouprave kao i na sajtu Zavoda za statistiku. Jednoglasne odluke pri izboru i popisivača i instruktora u svim Opštinama su rezultat krajnje jasnih i transparentnih kriterijuma i uputstava koje je definisao MONSTAT.

Shodno Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini (Sl.CG br.41/10, 44/10 i 75/10) član 11. tačka 2. Popisne komisije određuju i imenuju potreban broj instruktora i popisivača i organizuju obuku učesnika u skladu sa Uputstvima Zavoda za statistiku; tačka 3 Zakona – vrši raspored popisivača i instruktora.

Od sjutra, 19. marta pa do 21.03.2011 godine sprovešće se instruktaža za instruktore i članove popisnih komisija. Instruktaža se održava u prostorijama koje obezbjeđuju popisne komisije u svojim jedinicama lokalne samouprave.

Instruktaža se u cjelosti sprovodi prema programu koji propisuje Zavod za statistiku. Svi izabrani kandidati nakon instruktaže će polagati test osposobljenosti za angažovanje u Popisu, i samo oni koji uspješno polože test biće angažovani.

Treći nivo instrukataža je za popisivače čije je održavanje planirano od 27-29. marta 2011. godine

Izvor: RtCg.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.