Zasijedala Skupština opštine Berane: Demantovane priče o nepotizmu

0
27

2014 05 05 CGO T STR xx V01 Z BA SO 300x168 Zasijedala Skupština opštine Berane: Demantovane priče o nepotizmuBerane – Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Berane izabrana su četiri potpredsjednika – diplomirani pravnik Danijela Marković, diplomirani ekonomista Rade Kljajić, dr Zoran Marsenić i diplomirani ekonomista Sveto Mitrović. Najviše rasprave bilo je o prijedlogu odluke o osnivanju dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Odbornik Radojica Živković kazao je da nije u srodstvu sa v.d. direktora ove ustanove Milošem Brakočevićem, kao da ni njegova kćerka nije zaposlena u Centru, već je bila angažovana da volonterski obavlja poslove logopeda. Živković je ovo kazao demantujući navode u nedavnom saopštenju DPS-a za javnost.

Demanti

– Svi ostali navodi u saopštenju su neistiniti, a bliske rođake imam u redovima odbornika DPS-a – kazao je Živković, koji je za ovakvo saopštenje okrivio Budimira Dabetića, predsjednika OO DPS-a.

Dabetić je odgovorio da oni, sad iz opozicionih klupa, imaju pravo da kritikuju i ukazuju na nepravilnosti, kao što je radila dosadašnja opozicija dok je koalicija DPS-SDP bila na vlasti u Beranama.

Osim rasprave sa Dabetićem, Živković je za nepotizam optužio bivšeg predsjednika opštine Vuku Golubovića, prozivajući pritom i njegovog brata Milana, bivšeg direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Golubović je odgovorio da će aktuelno i vlasti pola mandata proći u optuživanju prethodnika i njega lično.

– Bolje bi vam bilo da radite i trudite se da nastavite ono što smo mi započeli. Vi imate u čemu da radite, imate kancelarije koje smo mi opremili, zgrade koje smo mi sagradili. Kada sam došao na mjesto predsjednika opštine, u nekim zgradama nije bilo ni telefona – kazao je Golubović.

Odbornik koalicije Zdravo Berane Velimir Bato Đurišić odgovorio je doskorašnjem predsjedniku opštine da će se „njihovim činjenjima baviti institucije sistema i pritom imati pune ruke posla“.

Odluke

Na sjednici je usvojen program rada SO Berane za 2014. godinu, kao i prijedlog odluke o nagradi „21. jul“. Donijeta je odluka o razrješenju glavnog administratora, a van snage stavljene su izmjene i dopune DUP-a za lijevu obalu Lima.

Skupština je juče imenovala i članove Opštinske izborne komisije, žirija za dodjelu nagrade „21. jul“, izabrala savjete JU „Polimski muzej“ i Centar za kulturu, kao i članove upravnih odbora  JP „Komunalno“, „Vodovod i kanalizacija“ , Sportski centar i JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

(pobjeda)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.