“Za mene više ne postoji ni vakuf ni islam”

27
26

Sandžak – Nakon priče o privatizaciji AD „Lipa“ iz martovskog (150) broja SANDAŽAKA ŠARIĆEVIM NOVCEM KUPLJENA LIPA mnoge stvari su se uzburkale. Novopazarski tajkun, vlasnik Samald comerca Ćerim Šemsović je autoru teksta Seadu Šaćiroviću prijetio telefonom, govoreći za sebe da je gangster i mafijaš koji će Šaćiroviću i njemu sličnima stati ukraj i da ni Šaćirović niti bilo ko drugi ne smije pisati o njemu i poslovanju njegove firme. Na Šaćirovićev upit da li da ovo shvati kao ličnu prijetnju, Šemsović je odgovorio da ako hoće može i tako shvatiti.

Urednik revije Sandžak Jahja Fehratović je istog dana pozvao Šemsovića i u fono zapisu snimio njegovo priznanje. Uslijedilo je saopćenje za javnost revije SANDŽAK u kom se najoštrije protestira i zahtjeva od nadležnih organa da preduzmu sve korake kako se slične stvari više ne bi dešavale. Također, revija Sandžak je pozvala i sva udruženja novinara da stanu u odbranu Šaćirovića, jer se ovakvim ispadima ugrožava sloboda javnog informiranja, pokušavaju zaplašiti novinari koji raskrinkavaju kriminalne radnje i želi staviti do znanja svakom ko teži utvrditi istinu o određenim privatizacionim postupcima da će loše proći. Šemsović je odustao od najavljene konferencije za štampu, pozvao novopazarsku Regionalnu televiziju, prosuo neku mlaku priču i najavio tužbe protiv urednika revije Sandžak i autora teksta. U dosta isječenoj i skraćenoj izjavi Sead Šaćirović odgovara da je to atak na istraživačko novinarstvo i dodaje: „Naravno da smo istraživali, i mi se jedva čekamo pojaviti na sudu, čak mislim da do toga neće doći, jer će onda morati da tuži i BLIC i SLOBODNU BOSNU. A to će onda otići mnogo dalje i raskrinkat će gospodina baš onako kako i mi znamo najčasnije ko je on i što je.“

Ćerim namjerava kupiti bedem novopazaske "Tvrđave"
Ćerim namjerava kupiti trećinu novopazarske "Tvrđave"

Priča je nekako stala baš tu, nit bi šta od tih tužbi nit se iko više obreknu na ovu temu. Gospodin Šemsović je, kao promućurni biznismen, izgleda izvagao da je bolje prišutjeti se, prihvatiti istinu, makar i gorku, jer svako dublje zalaženje u priču štetit će samo njemu, odnosno njegovim poslovnim ujdurmama i gramzivošću na javni kapital i vakufska dobra. Iz fono zapisa saznajemo da je u prijašnjim razgovorima s predstavnicima IZ davao obećanja koja nije ispunio. U IZ su nam potvrdili da je Šemsović obećao odmah vratiti Staru banju jedinom legitimnom i legalnom vlasniku. Međutim, osokoljen političkim reketašima smatrao je da će na silu moći zadržati vakufsko dobro. Prema najnovijim informacijama, apetiti gospodina Šemsovića ne jenjavaju, skupa sa svojim političkim partnerima uveliko priprema kupovinu jednog od kulturno-historijskih spomenika od nacionalnog značaja – Bezistana s dijelom bedema koji gleda prema zgradama Mešihata i Gazi Isa-beg medrese kako bi dokazao izrečenu tvrdnju da će postati neprijatelj muslimana i bošnjačkoga naroda u Sandžaku.

Da li za sebe ili za svoje nalogodavce, još uvijek se ne zna. Da ove najave nisu samo špekulacije, govori činjenica da gradske vlasti pokušavaju prisilno iseliti aktuelnog zakupca ovog objekta od neprocjenjivog historijskog značaja, da bi isti prodali Šemsoviću.  Kako je gospodin Šemsović obnzanio izlazak iz islama i izrekao niz uvreda na račun svoje nekadašnje religije, ne čude takvi postupci. Jer, bez obzira što se sada deklarira kao Titov komunist, onaj ko izgubi vlastiti identitet postaje rob tuđeg identiteta ili ideologije, a u najgorem mogućem slučaju vodnjikavo bezlično biće opčinjeno kapitalom i sitnim šićarom. No, kako su komunisti porušili tolike spomenike islamske duhovnosti na ovim prostorima ne bi nas začudilo da gospodin Šemsović ne želi otimačinom vakufa i kulturno-historijskih spomenika orijantalno-islamske kulture osvježiti naša sjećanja na to vrijeme.

Ovo nije prvi put da se trguje muslimanskim kulturno-historijskim spomenicima. Isto se je pokušalo učiniti i sa Gazi Isa-begovim hamamom. Zamislite da neko pokuša prodati manastir Sopoćani, Đurđeve stupove ili Petrovu crkuvu!? Da li bi gradske vlastite to dozvolile!? Naravno da ne, ali kada su u pitanju spomenici orijentalno-islamske duhovnosti i kulture to se dopušta, pa čak i blagosilja od strane onih koji bi trebali njegovati i štiti kulturna dobra ovog multietničkog grada.

Kako bi javnost imala kompletnu sliku o kakvoj se ličnosti radi, donosimo transkript cjelokupnog razgovora glavnog urednika sa njim obavljenog 10. 3. 2011. godine, jer niti uredništvo, niti redakcija, niti saradnici revije SANDŽAK nemaju ama baš nikakve strpnje za stavove izrečene u svojim tekstovima, niti se boje saopćiti istinu ma koga i koje teme se ona ticala.

Tragično je ovako ophođenje jednog od značajnijih biznismena u u bilo kakvoj, pa makar i telefonskoj komunikaciji. Da li je gospodin svjestan da će ga, kao i mnoge druge, Rasim Ljajić prvom prilikom “izgorjeti” i ograditi se od njega. Da li će poslije toga uopće moći opstatiti na tržištu, pogotovu imajući u vidu niz teških riječi kojima je oskrnavio svetinje njavećeg dijela svojih mušterija. Vjerujemo da je gospodin Šemsović sve ovo izrekao u afektu, da se već pokajao i postidio, i zato ga pozivamo da presiječe okove koji ga sputavaju, javno se izvini muslimanima zbog vrijeđanja njihove vjere, predstavnika i institucija, te da vrati vakufski hakk koji još uvijek uzurpira.

FONO Ćerim Šemsović
10. 3. 2011.

Halo?
Dobar dan.
Dobar dan.
Da li je to gospodin Ćerim Šemsović?
Da.
Kako ste? Ovdje Jahja Fehratović, urednik revije Sandžak.
Da?
Htio sam da vas pitam povodom ovih navoda koje smo objavili, preuzetih iz BLICA, ŠARIĆEVIM NOVCEM KUPLJENA LIPA. Da li imate Vi neki komentar vezano za to?
Ja ću to na sudu sve da preduzmem. Ja nemam nikakav komentar. To su obične gluposti. Ovo je sramota što ste objavili. Ja ne želim ništa s Vama da manipu… da polemišem više.
Pa dobro, mi smo samo prenijeli iz BLICA.
Ne, ne!
Molim?
Trebali ste pre objave da me pitate, a ne sad da me pitate…
Pa dobro, ovo je BLIC objavio, mi smo samo prenijeli šta je tamo napisano.
Niste objavili šta je tamo napisano. Tamo je lepo napisano da je Metals banka… Lipa je… Šest-sedam puta je odlagana aukcija za LIPU… I tamo je verovatno postojala ta… Ko je taj klan što je sa Šarićem radio, to mene ne interesuje… Meni je AIK banka dala kredit… Došla je i policija i kriminal… Svi su proveravali odakle su meni pare i koja banka je meni dala pare… Ja Šarića u životu video nisam, možda vi jeste, ne znam ja….
Otkud Vam to da mi jesmo?
Pa dobro, odakle Vama da ja jesam?
Mi smo prenijeli ono što drugi pišu.
Pa nije samo tu Šarić, tu su i mnoge druge neistine. Neću jednostavno s Vama da manipul… pozvaću konferenciju za štampu…
Aha.
Pozvaću sve medije da ja kažem istinu. Šta sam pričao sa Muftijom, šta sam učineo, šta sam obećao, šta sam dao… šta je hte… Ne može mene niko da uplaši, da me uzurpira, da me uceni…
Pa dobro, Vas niko ne plaši nit Vas ucjenjuje.
Od velikog prijatelja pravite neprijatelja. Sva sam obećanja hteo da ispunim da…
A koja obećanja, oprostite?
Ja, dobro… Muftija zna i ekipa ostala. Ja…
Ovaj tekst nema veze ni sa Muftijom ni sa ni kim ostalim…
Završili smo svaku priču više. Ja sam Muftiju volio više nego svoje oči. Više… On za mene više nije Muftija. Mafijaš i tačka. Zilkić je Hitler. Ja sam komunista Titov – i hoću da se odreknem islama.
Pa dobro to je vaše lično pravo.
Kraj priče! Doviđenja!
Oprostite, moram samo da Vas pitam: Jeste li Vi zvali Seada Šaćirovića danas?
Jesam zvao Seada Šaćirovića i pokušao da mu lijepo kažem… On kaže: „Jel’ ti to meni pretiš? Jel’ ti to meni pretiš?“ Ja kažem… Da objasniš čoveku… Pa kad je hteo da čuje to… On je hteo da čuje tu reč pretim… Pa kada mene neko oglasi ustanak, ja pretim… Onda je on mene rekao da sam lopov, ja njemu da je fukara… I fukara je neviđena… Ne želim ni da ga vidim ni da ga čujem… I za mene ne postoji više ni vakuf ni islam ni ništa – sve su lopovi i prevaranti… Doviđenja!
Doviđenja, prijatno…

Autor: Uredništvo revije “Sandžak”


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

27 KOMENTARI

 1. Kada bi od muftije i njegove ekipe trazili da svoje izjave i ocene/narocito date na ovom sajtu/ potkrepe konkretnim cinjenicama i dokazima–sa njima niko ne bi razgovarao niti bi ih bilo ko slusao.Jer su isti nastali na lazima te zahvaljujuci naivcima i opstaju.

  0

  0
  • koji ste vi demagozi!!!!!!!!!
   vama sta god da se kaze vi samo pricate svoju pricu.

   tako muftija kad gostuje u nekoj tv emisiji, kaze:
   ugrozena su nam prava zato sto
   je osnovana i registrovana paralelna iz suprotno zakonu,
   pored svih ispunjenih uslova za akreditaciju opstruira se akreditacija univerziteta,
   ne vraca nam se vakufska imovina kako je zakonom odredjeno,
   isterani su sa posla vjeroucitelji postavljeni od legitimne izus,
   ne postuje se izborna volja bosnjaka, jer su oni ‘specifican narod’ pa za izbor bnv vaze posebna pravila,
   teraju se nasa djeca prisustvovati skolskoj slavi, uce u skolama tudju kulturu i vjeru, a iako zakon to nalaze nemaju skolovanje na svom jeziku i nemaju priliku uciti o svojoj kulturi i naciji……….

   a sagovornici odgovaraju: pa muftija samo uopsteno prica da su im ugrozena prava a ne navodi nikakve konkretne primjere?????????!!!!!!!!!??????????

   0

   0
 2. Muslimanu, moram da komentarisem ove tvoje izjave.
  Prvo, ako ne zivis u jednoj sredini onda je mnogo tesko da znas sta se tu sve desava a narocito sta se desava iza zatvorenih skupstinskih vrata, a jos ako se sve odluke donose u trecem mjestu(u ovom slucaju Beograd)onda zasigurno ne mozes ti iz Bosne poznavati situaciju u Sandzaku,pa tako ne mozes znati ko je u pravu a ko nije, i ko je za narod a ko nije.A tebe bih zamolio da jos das taj dokaz da vakufska imovina i pare koje se uzimaju od nje zavrsavaju u privatne dzepove.Te takve izjave moras i cinjenicama i dokazima da potkrijepis. Ako me uspijes demantovati onda cemo dalje nastaviti sa razgovorom a ako ne onda se tu zavrsava svaki nas dalji razgovor.
  P.S. Moram da priznam da sam ja nekad bio prvi za Sulja ali je vrijeme pokazalo a i njegova (ne)djela da on nije taj koga treba narod da podzava.

  0

  0
 3. E moj BMV. Svasta nesto ce te vi primijetiti ali ce vam, plasim se, biti kasno. Bolje vam je da se u Sandzaku pobrinete za ekonomiju i radna mjesta nego da raspravljate o muftiji koji zivi u izobilju i boli njega briga sto je ekonomska situacija u sandzaku katastrofalna. Gledaj, moj BMW, od cega zivis a pusti prepucavanja. Sve je to borba za stolicu i za vlast a bit ce onako kako ta vlast odluci svidjelo se to nekome ili ne.

  0

  0
  • Za mene je VAKUF i ISLMASKA ZAJEDNICA pored porodice najveca svetinja.Nema tih para za koje bih ja prodao svetinju,a od kako je muftija na chelu te svetinje ona nikad u svojoj historiji NIJE BILA JACHA!
   Dobro si rekao,muftija moze da zivi u zlatu ako hoce,a ipak vidish bori se za narod i bori se za IZ.
   Ne treba nama dobri moj mumine ni kula niti gradova ako ce cena biti nasha najveca svetinja.
   Imamo politichare koje smo na vlast MI NAROD postavili da bi nam obezbedili bolju ekonomsku situaciju,a oni se ponashaju kao da su tu po nekoj krvnoj liniji.
   Nisi mi odgovorio mumine na ona pitanja u proshlom komentaru?

   0

   0
  • Hajde eto ti kao neki musliman(tako se predstavljash) mi kazi shta za tebe znachi vakufska imovina?
   Budi chovek pa kazi kako nas to muftija zavadi,shta on tu uradi pa zavadi narod?
   Ako ne znash odgovore stavi na svoj nick veliko M pa da narodu budu jasne neke stvari.

   0

   0
   • hahahahhaahhaha kasno sam primjetio da vec imash to veliko M.hhahahahahahaha

    Kim,zaten onların daha ihanet konum kardeşim pislik vardır.:)

    0

    0
   • E evo BMW pokusat cu da ti odgovorim na neka tvoja pitanja. Za mene vakufska imovina oznacava nesto sto je sveto. Ali, postoje propisi kako se i u koje svrhe koristi vakufska imovina, Siguran sam, a i znam, da se vakufska imovina, u vecini slucajeva, zloupotrebljava i to od strane onih koji su zaduzeni da se brinu o vakufu. Mozda neznas, a ja cu ti resci, da se veliki broj vakufske imovine izdaje pod zakup a novac ide u neke druge svrhe ili privatne dzepove, a namjena vakufa je da se pomogne sirotinja i da se koristi u svrhu nauke-ilma. A evo ukratko zasto vas je muftija zavadio. Da se razumijemo: nemam nista protiv muftije. Ali, citam prije neki dan da je velika kriza i nezaposlenost u Sandzaku. Nemoj da me pogresno shvatis, ali srbi za to nisu krivi. Krivi su nasi Bosnjaci kojji ne vode racuna o tom narodu i kojega zamajavaju pricama o nekakvim pravima, autonomijama, podjelama itd,itd. Ako je covjek gladan, njega ne interesuju te stvari. Oko tih stvari se prepucavaju samo one osobe koje su rijesile svoju egzistenciju. Pa vidite da niko zivi nesmije i nece da ulaze u Sandzaku. Zasto? Pa investitori se plase da ulazu svoj kapital u takvim sredinama u kojima je vaznije sta ce muftija reci nego sta ce neki dobar privrednik preduzeti. To je sve zavaravanje. Pa zar mislis da ce Zukorliceva popularnost vjecno trajati? Nece sigurno!!! Sjecate li se vi u Novom pazaru kako ste docekali Ugljanina kada se vratio iz Turske? A sada ga pljujete. Pljuvat ce te vi za nekoliko godina i Zukorlica kada budete vidjeli da se od praznih prica i obecanja ne zivi. Daj Boze da nisam u pravu.

    0

    0
   • Drago mi je shto nisi u pravu ni za jednu jedinu rechenicu koju si napisao,osim za to da je vakuf svetinja.Molim te mi ukazi na jedan,samo jedan primjer gdje se neispravno koristi vakufska imovina?
    Vakufska imovina se naravno koristi po propisu:
    Nauka:Islamski fakultet se nalazi u vakufskoj zgradi u centru grada.Mozda ima josh ali meni je sasvim dovoljno s'obzirom da se sami finansiramo.
    U 7 javnih vakufskih kuhinja se dnevno hrani nekoliko hiljada ljudi,toliko IZ i muftija ne POMAZU sirotinji.
    Velika kriza i nezaposlenost.Kazesh srbi nisu krivi.Niko nikad na ovom sajtu nije napisao da su srbi za to krivi.Jedno su srbi kao narod,a drugo je srbijanski rezim.
    Nisu nashi Bosnjaci krivi u tolikoj mjeri koliko su nashi politichari Boshnjachke nacionalnosti koji su i proizveli tu nestabilnost samim tim shto su nam udarili na svetinje,pokushali da nam pocijepaju Islamsku zajednicu i podijelili narod.Nama treba autonomija da bi se pare iz Sandzaka ulagale u Sandzak jer i sam vidish hajd’ shto nemamo puta nego nemamo ni normalnog trotoara bre hocemo noge da polomimo po rupama.
    Shto se tih stranih investicija tiche to je malo bitno koliko to moze pozitivno da utiche na razvoj nashih preduzeca koje vec postoje i mi sa svim nashim kapacitetima mozemo da zivimo ko kraljevi.Ovako samo placash bezbroj taksi i poreza,a nishta ti se ne vraca.Sve se ulaze u Beograd.
    Nego nije autonomija pitanje samo ekonomskih reshenja,tu su i obrazovna i kulturna reshenja.
    Nije muftija napravio paralelnu IZ nego vlast u Srbiji.
    Sjecam se kako je dochekan Ugljanin,tada josh nije pokazao svoje namjere i svoje pravo lice.
    Muftija za ovih 18 godina koliko je muftija nikad nije napravio nijednu greshku shto ne znachi da je suphanallah bezgreshan jer nije IZ samo muftija nego je tu mnogo ljudi u pitanju.IZ funkcionira kao i svaka druga institucija.
    Jesu li ti sad jasne neke stvari?

    0

    0
   • Ma daj molim te licjemeru”Muslimanu”nemoj ovakve glupe komentare pisat….
    Ti ama bas nemas pojma,sta trebali bi da damo Drzavi da koristi vakufsku imovinu ili Sulju+Zilkicu da je poklonu patrijasiji….e nece da moze,zajebali ste se….
    Kriza u Sandzaku je od davno moj Muslimanu,ali niko ne ispunja ona obecanja sto obecase,a pogotovo ova nasa dva srbijanska ministra a onaj Suljo cak ne ispuni ni ono sto je obeco jos 1991 god.”izdajica”.
    Kriza je u celom svetu ne samo u Sandzaku,ali vecina izadze iz krize,pa cak i ono najsiromasnija sela u Srbiji…..
    E pa hvala Bogu svemogucem,videli smo koje Suljo+Zilkic i te “izdajice” su zasluzile da se pljuju….Selam Muslimanu
    PS:Jos malo pa ces moci da odes u Sopocanski ribnjak na veceru sa ona dva ministra,no nece te ni oni da te imaju u drustvu.

    0

    0
   • E moj jadni drugar, jesi smijesan. Nazivas nekoga licemjerom a i sam neznas ko je taj. Vidis kako neuki ljudi kao sto si ti srljaju u propast i na sebe navlace grijeh. Nikako ti nije jasno da me ne interesuju ni Suljo ni Zukorlic, ali me interesuje Sandzak jer mi je otuda porijeklo. Ali, s obzirom da zivim u Bosni i Hercegovini, gdje sam proveo cijeli rat,odgovorno ti mogu reci jer znam da je Ugljanin itekako pomogao nasu Armiju RBiH na pocetku rata tako sto je prebacio dosta naoruzanja u Bosni. Tada nigdje nije bilo Zukorlica, a ni vecine vas koji sada pametujete. Kada Zukorlic dode ovdje u BiH, prati ga armija tjelohranitelja. Pitam se, od koga to Zukorlic strahuje u Bosni, a posebno ovdje u Sarajevu? Ne treba se Zukorlic plasiti nikoga u Sarajevu jer da mi hocemo da ubijamo po Sarajevu i Bosni, imali bi koga ubijati a ne Zukorlica koji je, pravo da ti kazem, nevazan ovdje kod nas iako se natura svakodnevno. Nece bosanci Zukorlica, zapamtite to. To vam kazem iz iskustva.On moze svoju politiku sprovoditi tamo, ali ovamo nikada, jer je mentalitet ovog i tog tamo naroda drugaciji. Mi ovdje u BiH vec unaprijed znamo ko ce biti novi reis.A sto se tice tamo nekakvog Sopocanskog ribnjaka, vjeruj mi da ga nisam zeljan jer ovdje u Bosni ima puno boljih mjesta za jesti ribu a i puno boljih ministara za drustvo.

    0

    0
 4. Ako Allah dz.s. krije nase svakodnevne bruke, a uzeci u obzir da je svaki detalj ovog sveta u njegovim rukama, zasto ne bismo mi mogli prekrivati tudje bruke, aman? Nisam kompetentan da govorim da li je muslimanski ili ne, ali sudeci po hadisima, ovo nije lepo sto radite. Postoji milion drugacijih nacina da se dokaze ovom coveku da gresi, a ne ovako javno. Nije to ISLAM!

  0

  0
 5. Ja ne govorim nista lose za muftiju drugar i ti seko taman posla do sad je on najbolji i podrzacu njega al kazem da ne dizu glavu mnogo ti oko njega jer moze to i njega da upropasti.Sellam

  0

  0
  • aaaa,sead mi za Muftiju ef.Zukorlica nismo nista govorili za njega bate nemam toliki izbor lijepih rijeci…. a sto se tice dizanja glava,bolje je nego da idu pognutih glava ko oni u Beogradu mislim na Zilkica+Sulja itd…eeee oni su sami sebe upropastili…..
   “Nemoze te niko upropastit dok ne izdas svoje”
   Selam jarane

   0

   0
 6. Da ne poznajem lichno chovjeka vec nekoliko godina pomislio bih svashta.Ćerim Šemsović je jedan jako inteligentan i uspeshan chovjek kojeg krase lijepi maniri.Pouzdano znam da ce jednostavno vratiti staru banju pravom vlasniku,ali da to nece uciniti sada,ne sada kada je politicka scena ovakva kakva jeste.Svako pametan cuti i sumira chinjenice,a primitivci jedva chekaju naci koga ce novog da pljuju i blate.
  Svako normalan vidi iz aviona da on nema nikakve veze sa Saricem niti sa njegovim ljudima.To je samo jedna sitna podmetachina jer jasno za vidi odakle mu novac.
  Moje veliko poshtovanje za Seada ef Sacirovica,intelektualac chovjek,srchan,buchan i odluchan u svojoj borbi.Sve pohvale za njega u njegovom dosadashnjem radu.E da,ne daj boze da mu se ja jednog dana nadjem na putu.:)

  0

  0
 7. Stvarno su jadni i muftija i cela njegova ekipa..trebali su coveka valjda da pitaju za komentar PRE nego sto su objavili clanak..jos pise da su snimili Cerimovo PRIZNANJE?!?Jadna je i ta “revija” sanzdak i tv jedninstvo i universa i “internacionalni univerzitet”..i dobro je sto gradjani to najzad i shvataju.Nece me zacuditi ako uskoro osvane snimljen razgovor muftijinih reketasa i iznudjivaca sa pazarskim preduzetnicima

  0

  0
  • a zasto ti gospodine (ako si uopste Bosnjak!) ne odes da zivis u BG. ako ti se nesvidja ovo sto se vecini Bosnjaka svidja ! (preko 80%) mi hocemo Autonomiju i podr. kako ti kazes “muftiju i ekipu” a ove izrode i lazove sto obecase narodu brda i doline podrzava trenutno samo jos svoja uza familija, a za Rasima nisam siguran posto sam cuo da mu je rodjeni otac simpatizer muftije i njegovog zalaganja ! sta cec jadni otac pored takvog evljada!!

   0

   0
 8. Sead Sacirovic je Legenda Sandzacka…samo se setite one izjave na Hadzet
  Allah da ga sacuva, a ovo smece ko je on da bira dal ce da pokloni vakuf ili nece

  0

  0
 9. Aha, obeco da vrati vakufsko?? E moj semso siti smo ti mi tih obecanja i prevara.tako nas je i suljo lago za autonomiju a od toga dobismo podelu i naroda i sandzaka.

  0

  0
 10. Znam da necete da objavite ovo al stvarno ste ga preterali sa ovim ja sam za muftiju al ti ljudi oko njega sto su ne valjaju al nikakooo covek vidite da je voleo muftiju a sead sarirovic kao mangup i govori jel vi to meni pretite………….bagra jedna teska ako je to rekao.

  0

  0
  • Daj molim te sta ima sporno ako je covek pitao,jel vi to meni pretite? Sasvim normalno pitanje,posle takvog razgovora i ja bi ga pitao… a tebi nedaje niko za pravo da nazivas coveka “bagrom”.I to bas iz razloga zato sto je gos.Sacirovic “KRALJ”za vas licjemeri….pozz od drugara

   0

   0
  • a sta je strasno reci nekom jel vi to pretite?
   ako je semsovic tako zvucao onda je krivica njegova a ne ovoga sto ga je pitao.
   mutan je mnogo ovaj semsovic nesto se mnogo nervira.

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.