U Hammu održana godišnja skupština džemata

0
6

Njemačka – Na redovnoj, izbornoj godišnjoj skupštini džemata Hamm koja je održana u prostorijama džemata, 28.04.2013. godine  izabran je novi odbor džemata.

Skupštinu je nakon podne namaza prigodnim učenjem odlomka iz Kurana otvorio  imam Ibrahim ef. Bašić, koji je nakon toga  preuzeo vođenje skupštine prema dostavljenom dnevnom redu koji je kao zadnju tačku predviđao i izbor članova Odbora .

U izvještaju koji je podnio predsjednik i blagajnik džemata, sumiran je rad dosadašnjeg odbora kao i godišnja bilanca, sa veoma pozitivnim brojkama kada su u pitanju materijalna sredstva te je skupština prihvatila podnijeti izvještaj.

Nakon što je najavljena izborna tačka dnevnog reda istovremeno je i otvorena tačka razno koja je unijela dosta emocija i verbalnih sučeljavanja.

Prije prelaska na proceduru glasanja, skupu se obratio i Glavni imam Oblasti Düsseldorf, Mehmed ef. Jakubović  pozvavši prisutne na poštivanje  mjesta i skupa te na lično samopoštovanje i međusobnu toleranciju.

Nakon toga je izabrana izborna komisija te vođa i potpisnik protokola, Burnic Amin. Tajnom  glasanju  je pristupilo 102 prisutnih članova džemata. Na listama koje su dostavljene glasačima  od dvadset ponuđenih kandidata glasači su mogli zaokružiti najviše 10 imena, stim da je ostavljena mogućnost da se zaokruži i manji broj. Nevažećih listića nakon zbrajanja glasova bilo je samo 5.

Prisutni su sa nestrpljenjem očekivali rezultate glasanja koje je nakon dva sata  velikom broju prisutnih članova džemata pročitao predsjednik izborne komisije Hadić Edis.

Po broju glasova lista izabranih članova odbora izgledala je ovako:

1. Memić Admir

2. Sadić Admir

3. Mahić Faik

4. Burnić Hikmet

5. Mustedanagić Sanel

6. Ćatić Ermin

7. Smajlović Džemal

8. Hodzić Halid

9. Smajlović Tajib

10. Džafić Vahid

Imam je član odbora po službenoj dužnosti.

Nakon čestitki izabranim članovima proučena je dova, sa čime je skupština u 18 sati i službeno zaključena.

Neposredno nakon završetka skupštine održana je i prva konstutivna sjednica novo izbaranog odbora na kojem su izabrani predsjednik i  njegov zamjenik, blagajnik i zamjenik blagajnika,  te sekretar i zamjenik sekretara.

Kako dosadašnji dugogodišnji imam džemata Ibrahim ef. Bašić odlazi u penziju, ovom skupštinom je nakon izbora imama koji će preuzeti službu iza mjeseca ramazana, džemat dobio i novog predsjedika sa dosta podmlađenim odborom.

1. Memić Admir, predsjednik

2. Sadić Admir, zamjenik predsjednika

3. Ćatic Ermin, blagajnik

4. Mahić Faik, sekretar

Dosadašnji imam džemata Ibrahim ef. Bašić je kooptiran kao počasni član Odbora.

(IGBD)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.