Održana svečana sjednica Vrhovne skupštine Rabite

0
467

Danas, 23.04.2024. godine, održana je svečana sjednica Vrhovne skupštine Muslimanske svjetske lige – Rabite na kojoj su promovirani novi članovi za naredni period. Tom prilikom, potvrđeno je članstvo za 60 najuglednijih ličnosti iz isto toliko država.

Tim povodom, prisutnima se obratio vrhovni muftija Saudijske Arabije šejh Abdulaziz bin Abdullah Alu Šejh, generalni sekretar Rabite šejh Muhamed El-Isa, imam Harema u Meki šejh Abdurahman Es-Sudejs, ministar vakufa Egipta dr. Muhamed Muhtar el-Džumu'a, te predsjednik Dijaneta u Turskoj dr. Ali Erbaš.

Na skupu su tretirane aktuelne teme poput jedinstva ummeta, situacije u Palestini, stanja u Sudanu, fenomena islamofobije, te usvojeni zaključci koje je donijela Skupština Rabite, kao i planovi za rad u narednom periodu.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić jedan je od 60 članova Vrhovne skupštine Rabite i predstavljat će muslimane i Islamsku zajednicu u Srbiji u narednom periodu. Muftija Dudić zahvalio je generalnom sekretaru El-Isau na ukazanom povjerenju da predstavlja pripadnike islama svoje zemlje u ovom najznačajnijem predstavničkom tijelu muslimana u svijetu.

Sa predsjednikom Mešihata u pratnji je i dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver ef. Omerović.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.