Sudska žalba Crne Gore u slučaju Đukanović

1
11

Država se žali na presudu da se premijerovom bratu Aci Đukanoviću isplati više od devet miliona eura zbog prekršenog ugovora.

Država Crna Gora uložila je žalbu na presudu Osnovnog suda da se bratu premijera te države, biznismenuAci Ðukanoviću, isplati preko devet miliona eura, jer nije poštovan ugovor o kupovini zemljišta u podgoričkom naselju Momišići.

Tu informaciju je potvrdila glasnogovornica podgoričkog Suda Ivana Becić, prenosi podgorički list Vijesti.

Viši sud treba odlučiti da li će prihvatiti prvostepenu presudu, kojom je naloženo da se premijerovom bratu isplati novac na ime izgubljene dobiti, jer su u takozvanoj limenci, na zemljištu koje je on kupio, i dalje šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova, iako su trebali biti uklonjeni krajem 2010. godine.

Zamjenica zaštinika imovinskih prava države Radomirka Raičević je u toku postupka saopćila da država nema ništa protiv da se Ðukanoviću, na osnovu njegovog sekundarnog zahtjeva, isplati milion i po eura za izgubljenu dobit, prenosi Tanjug.

Mišljenje vještaka

Ona je, međutim, rekla da se protivi primarnom zahtjevu njegovog punomoćnika Vide Ðakonovića, koji je tražio da se Aci Ðukanoviću isplati nešto više od devet miliona eura sa kamatama.

Tada je objasnila da se odluka Suda ne može zasnivati na visini koju utvrđuje nalaz vještaka, jer je on u suprotnosti sa važećim propisima u Podgorici.

Ðukanović je u julu prošle godine tužio državu, nakon što je Vlada odbila da mu isplati obeštećenje zbog neispunjenih obaveza iz ugovora.

On je, pozivajući se na nalaz i mišljenje vještaka građevinske i finansijske struke, tražio 9.200.000 eura sa kamatama na ime naknade štete izgubljene dobiti i razlike u cijeni spornog zemljišta na dan zaključenja i dan raskida ugovora.

On je tražio skoro milion i po eura izmakle koristi od 2010. do dana raskida ugovora u maju 2012, sa kamatom od dana utuženja.

(balkans.aljazeera)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.