SPP odgovorio Stavu – Tekstove bazirate na otvorenim lažima i beskrupuloznim potvarama

0

Stranka pravde i pomirenja sa gnušanjem odbacuje i najoštrije osuđuje redakcijski tekst sarajevskog časopisa „Stav“ pod naslovom „EKSKLUZIVNO: KAKO JE KONAKOVIĆ ZA 27. NOĆ POSTAO DOKTOR NAUKA“ u kome se na najprljaviji način u posljednjim danima Ramazana blati predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić, njegova porodica, njegov gost predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru te iftarske svečanosti organizirane u Beogradu i Novom Pazaru.

Znamo da je časopis „Stav“ nastao dogovorom stranaka SDA iz Bosne i Hercegovine i AKP iz Turske, te da je finansiran sredstvima sa turske strane. Nije teško zaključiti da je i odabir samog imena časopisa imao za cilj da nedvosmisleno bude shvaćen kao službeno glasilo koje odražava stavove ovih stranaka.

Od svog osnivanja, ovo glasilo Stranku pravde i pomirenja i njenog lidera označava kao otvorenog neprijatelja, uz neskrivenu namjeru blaćenja i diskreditacije, kroz periodične tekstove koje obično potpisuje urednik Filip Mursel Begović ili izvjesni Damir Hodžić (Fikret Muslimović), nerijetko i sama redakcija. Zajedničko za sve te tekstove jeste da su bazirani na otvorenim lažima i beskrupuloznim potvarama lišenim minimuma novinarske etike. Slični tekstovi se mogu naći kod određenih medija čiji osnivači ne proklamuju etičke i duhovne vrijednosti. Ali, ono što je ipak izazvalo naše iznenađenje jeste pojavljivanje ovakvih, a posebno posljednjeg teksta, u glasilu čiji osnivači gromoglasno tvrde da su njihove stranke reprezenti muslimanskih duhovnih i etičkih vrijednosti.

Finansirati glasilo u kome se na najprizemniji način udara na dostojanstvo muslimana u ramazanskim mubarek danima, gdje se nastoje izvrgnuti ruglu iftarske svečanosti, uz upotrebu takvih prostakluka koje ovom prilikom ne možemo ni citirati, predstavlja vrhunac hiperkrizije i duboku krizu morala i aktera i njihovih pozadinskih faktora. Samo iz razloga što su se i domaćin i gost odvažili politički razlikovati i te različitosti iskazati, njihovo dostojanstvo, porodica, Univerzitet i sva druga djela postaju za njihove egzekutore, koji se kriju iza redakcijskog potpisa, meta protiv koje ne postoje nikakve krupule, a s ciljem potpune duhamnizacije kako bi poziv na njihovo uništenje postao normalna stvar.

Možda ste određenim grupama među siromašnim i zgaženim balkanskim muslimanskim zajednicama uspjeli mitologizirati vaše stranke koje godinama nastojite predstaviti kao religijske zajednice i zato vam smetaju legalne i legitimne a posebno slobodne i dostojanstvene Islamske zajednice pa ste ih ili stavili pod svoju kontrolu ili (u slučaju  neuspjeha) proglasili svojim smrtnim neprijateljima. Ne znamo kako ćete proći u Bosni i Hercegovini i drugim dijelovima Balkana, ali znamo, i bratski vas upozoravamo, da Sandžak i sandžačke Bošnjake niko nikada nije niti će uspjeti pokoriti. Nama su sloboda i dostojanstvo vrijednosti iznad svega, jer ih crpimo iz iskrene vjere i povjerenja u Uzvišenog Stvoritelja jer samo Njemu sedždu činimo.

Godinama trpimo vaše egzekutore koji politički, diplomatski i medijski rovare po Sandžaku, ustežući se da vam otvoreno kažemo da jasno vidimo ono što radite, nadajući se da su u pitanju greške a ne dugogodišnji program i namjera sa predumišljajem. Zato vas posljednji put molimo da vaše pudlice poput ovih u časopisu „Stav“ smirite, kao i da vaše izaslanike koji uporno djeluju na razbijanju Islamske zajednice zadužite nekim pametnijim poslom. U protivnom, od danas ćemo javno govoriti i pisati o vašim pogreškama, a posebno tendencioznim politikama i ponašanjima.

Bratski vam savjetujemo da novac kojim finansirate ovakva glasila opredijelite u humanitarne svrhe ili za otvaranje fabrika u Bosni i Hercegovini i Sandžaku. Svjesni smo da taj novac daju dobornamjerni darodavci iz Turske, te da se on knjiži kao pomoć BiH i Sandžaku. Kakva pomoć?!

Nipošto nemojte pokušavati da naše reagiranje na vaše pogrešno ponašanje drugima tumačite kao naš odnos prema Turskoj i turskom narodu i Bosni i bosanskom narodu. Naprotiv, ono što mi mislimo, govorimo i radimo kroz naše dosadašnje djelovanje odražava najviši stupanj poštovanja Bosne i Bosanaca, Turske i Turaka u historijskom, kulturološkom i svakom drugom smislu, dok politike koje ovako predstavlja časopis „Stav“, sigurni smo, nanose ozbiljnu štetu i BiH i Turskoj, a Sandžak će im ostati nedokučiv.

(SPP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.