Skupština opštine Plav: Odložena rasprava o žrtvama Balkanskih ratova

0
4

Plav – Zbog obimnog dnevnog reda odbornici Skupštine opštine Plav odlučili su juče da razmatraju samo neke od tridesetak tačaka dnevnog reda po hitnosti, a da uskoro bude zakazan nastavak sjednice.

U dnevni red bila je uvrštena i rasprava o deklaraciji koju je, povodom obilježavanja 100 godina od stradanja Bošnjaka i Albanaca u Plavu i Gusinju, uputio predsjednik Odbora za obilježavanje tog zločina Smajle Srdanović iz Njujorka.

Predsjednik SO Plav Said Čekić kazao je da je kolegijum prihvatio da ovo pitanje bude jedna od tačaka dnevnog reda, ali je na njegov prijedlog rasprava odložena.

Razvoj

O strateškom razvoju Plava od 2013. do 2017. godine govorio je predsjednik opštine Orhan Šahmanović. On je, između ostalog kazao da redovnim aktivnostima treba stvarati uslove za što brži razvoj ovog kraja i na najbolji način iskoristiti sve privredne, poljoprivredne i turističke resurse.

– Kvalitetnim projektima treba da konkurišemo kod evropskih fondova i tako učinimo da i ovaj kraj konačno stane na svoje noge – kazao je Šahmanović.

Prijedlog odluke o završnom računu budžeta za 2011. godinu, na koji je DRI dala nekoliko primjedbi, nije razmatran. Konstatovano je da se o prijedlogu raspravlja nakon otklanjanja ovih nedostataka, nakon čega će se SO izjasniti o budžetu za prethodnu godinu.

Ulaganje

Odbornici su većinom glasova usvojili prijedlog odluke o budžetu za 2013. godinu, koji je utvrđen na iznos od 2.869.103 eura.

Razmatran je i plan investicija opštine za 2013. godinu. Direktor za investicije opštine Plav Izet Hadžimušović kazao je da će se ove godine realizovati nekoliko projekata, prije svega gradski vodovod u Plavu, u koji će turska agencija TIKA investirati 400.000 eura. Počeće i gradnja dijela puta Plav – Vojno Selo – Gusinje u dužini od 1,2 kilometra, kao i realizacija nekoliko manjih projekata.

Odbijen je prijedlog kluba albanskih partija da se poništi postojeća odluka o privremenoj lokaciji deponije u mjestu Jerina kod sela Martinoviće.

(Pobjeda)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.