Odborničke grupe BDZ-a u Novom Pazaru u povodu formiranja unije SDP-SDPS

9
6

bdz logoNovi Pazar – U povodu istupa poslušnika Rasima Ljajića na konferenciji održanoj u ponedeljak 23. septembra u centrali SDP, Bošnjačka Demokratska Zajednica Sandžaka izdaje sljedeće

S A O P Š T E N J E

Ne čudi da onima koji žive u mraku smetamo mi što radom i govorom širmo istinu i palimo svjetlo te tako ukazujemo na lopovluke, nerad, nemar, javašluk i lažna obećanja Rasima Ljajića i njegovih poslušnika, čudi sto se predstavnici aktuelne gradske vlasti ponose onim čega se pametan stidi. Umjesto što neosnovano napadate opoziciju i web portale gušeći na takav način slobodu govora bolje bi vam bilo da svoje redove očistite od narko i kriminala svake vrste te da na čelu sa predsjednikom Unije SDP-SDPS odgovorite građanima koliko ste zadužili grad Novi Pazar, odnosno njegove građane?

· Kolika je plata gradonačelnika Mahmutovića i kako je zaradio novce, te od kojih para je sagradio velelepnu vilu u blizini grada, i od kojih novaca renovira porodičnu kuću u centru grada?
· Recite, da li postoji uredna građevinska dozvola i ostala neophodna dokumentacija za objekat kojega grade vaši aktivisti i upošljenici u ulici Josanički kej, na tzv. magistrali, te čiji je ono objekat?
· Odgovorite građanima koliko plata dugujete radnicima u Gradskoj upravi i preduzećima čiji je osnivač grad Novi Pazar?
· Recite istinu i kažite koliko su para zaradili vaši funkcioneri reketirajući građane i primajući mito po raznim osnovima, od zapošljavanja ljudi do izdavanja građevinskih dozvola, preko namještanja tendera do pranja prljavog novca narko kartela bliskog vašem predsjedniku?
· Kažite građanima koliko ste radnika uposlili po partijskoj liniji, a posebno odgovorite koliko ste zaposlili rođaka i prijatelja svih vaših funkcionera?
· Odgovorite građanima zašto nemaju vode, kvalitetno napajanje električnom energijom i daljinskim grejanjem, zašto nemaju posla i novih fabrika?
· Recite, da li vam je poznato da se u Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena lica vodi više od polovine radno sposobnih građana našega grada, njih skoro 24.000.
· Recite, gdje su silni strani investitori koje ste obećavali i zašto se ne izvode radovi na zaobilaznici oko Novog Pazara?
· Zašto ne gradite puteve Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar – Sjenica? Zašto naša djeca idu u škole koje nemaju vodu, fiskulturne sale, nove klupe, vrata i prozore?
· Recite našoj maloj djeci zašto im ne izgradite trotoare kojima bi se bezbjedno kretala na putu ka školi i nazad ka svojim kućama, posebno mislimo na djecu u naseljima Novopazarska Banja, Donja Trnava, Selakovac i Mur i druga naseljena mjesta koja samo zbog vašeg nerada i nedomaćinskog odnosa izgledaju kao da se nalaze u Srednjem vijeku. Recite građanima zašto ne gradite škole, fiskulturne sale, fabrike, gasovod, regionalnu deponiju, gerontološki centar, zatvoreni bazen, mitsku buster stanicu?
· Recite šta bi sa komunalnom policijom?
· Odgovorite zašto se u policiji ne zaposli vise stotina kandidata kojima ste obećali uposlenje, te ko je kriv što je više stotina kandidata kao obrazloženje za nedobijanje posla dobilo rješenje o nesposobnosti?
· Je li vi to zarad vaših usko stranačkih interesa i ličnog bogaćenja jedan dio našega cijenjenoga bošnjačkog naroda proglašavate nesposobnim?
· Kažite nam vi iz Unije da li je Iksan Zejnelović jos na vašem platnom spisku, tj. na spisku Komunalnog preduzeća, te u čije ime i po čijem nalogu je pucao i pogodio sa devet metaka našega funkcionera Aldina Dika Dolovca?
· Kažite građanima ko je zapalio i za čiji interes građevinsku mašinu Buldožer koji kosta vise desetina hiljada eura, u vlasništvu direkcije za izgradnju?
· A ovo pitanje upućujemo samo vama gospodine Bačevac. Zašto ste se na konferenciji pojavili sami ako tvrdite da je u vašoj partiji sve u redu?

Vama iz SDP poručujemo da vam se kao bumenrang vraća sve ono što ste drugima činili i još gore od toga. Naime, svima je poznato da ste vi sami razbili stranku SDP zarad pokušaja pranja svega nečistoga i lošega što ste radili godinama, te svih kriminalnih i nečasnih radnji koje su obilježile najlošiju etapu političkog života u Sandžaku zahvaljujući SDP. Razbijanjem sopstvene partije vi ste konačno pokazali građanima da se ratosiljate i onog poslednjeg što se kod vas zvalo sandžačko, te da više SDP ne postoji, a vi kompletno što vas ima postajete sluge SDP Srbije.

Mi iz BDZ Sandžaka znamo da vas bole naši uspjesi, da vam smeta naša snaga i nepokolebljivost te da vam naš glas istine nije ugodan. Mi jesmo glas naroda i zato ćemo uvijek iznova na svaki demokratski način ukazivati na vašu nedosljednost i kriminogene poslove, te praksu pljačkanja i obmanjivanja stanovnika našega grada.

Eto da se zna šta vi iz Unije SDP-SDPS činite na štetu naroda.

Šef odborničke grupe “BDZ dr. Jahja Fehratović” Sead Šaćirović

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

9 KOMENTARI

 1. E moji vi iz BDZ Sandžaka, iznenadi me kako niste obaviješteni… Na primjer, spominjući Iksana Zejnelovića kažete:
  (Kažite nam vi iz Unije da li je Iksan Zejnelović jos na vašem platnom spisku, tj. na spisku Komunalnog preduzeća…)
  Iksan Zejnelović, je na platnom spisku JKP “Čistoća”, kao i na platnom spisku Gradske uprave grada Novog Pazara gdje obavlja poslove “Obezbjedđenje trećeg sprata”.
  Kada je pucao onu noć, nakon pet dana mu je prekunur radni odnos u JKP “Čistoća”, a isti dan je Hivzo Škrijelj, direktor Čistoće, na njegovo mjesto zaposlio njegovog rođenog brata.
  Ovo vam pišem koliko da vam kažem da možete malo da se potrudite da dobijete neke informacije…

  0

  0
 2. Da nam Bačevac obrazloži po čemu je to Novi Pazar “Evropski” osim po geografskoj pripadnosti.
  Da li smo evropski po kvalitetu življenja,standardu,bezbjednosti,po kvalitetnim putevima,trotoraima,šetalištima,parkovima,po čistim rijekama,po urednom vodosnabdevanju,po urednom snabdevanju el.energijom,po regulisanoj kanalizacionoj mreži,po modernim školama,po dostupnosti grada modernim auto putevima,gasovodu,željeznici,aerodromu,da li nam je zdravstvo “evropsko”,da li se po evropskom standardu završava bilo koja dokumentacija i šta je sa ostalom birokratijom,da li je evropski poštena policija,da li je evropski prosjek nezapošljenosti,da li je sudstvo evropsko i još stotine pitanja o “Evropskom”(na baterije) Novom Pazaru.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.