Šabović: SDP u Plavu konsolidovan i snažan

0
6

Džavid Šabović

Opštinske organizacije SDP Plava i Gusinja održale su partijske konvencije na kojima su izabrani novi opštinski odbori u ove dvije opštine.

Konvenciji održanoj u Plavu na kojoj je izabran opštinski odbor koji broji 47 članova, predsjedavao je poslanik SDP i član Predsjedništva partije Džavid Šabović.

Šabović je istakao da SDP i u Plavu i u državi nakon brojnih izazova izlazi konsolidovan i snažan, sa starijim prekaljenim borcima i brojnim novim članovima i simpatizerima, spreman za nove političke borbe kako bi se snažila izvorna ideja SDP graĐanske, multietničke i evropske Crne Gore.

“U vlasti smo ostvarili velike strateške ciljeve, spriječili mnoge ekonomske štete po zemlju, a jesmo li griješili u toj vlasti, jesmo, i to ne želimo ni jednog trenutka da osporimo. Isto tako, tu vlast smo svojevoljno napustili praveći otklon od politike pretvaranja države u privatni posjed. Država mora biti svih a ne ničiji posjed”, naveo je Šabović.

Konvencijama u Plavu i Gusinju prisusvovo je i generalni sekretar SDP Ivan Vujović koji je iskazao zadovoljstvo snagom i vitalnošću partije u ovim sredinama.

“SDP nije griješio ni na jednoj strateškoj raskrsnici – ni onda kada se borio za državu, njenu građansku orijentaciju i suživot svih vjera i nacija, ni onda kada se borio za EU i NATO, ali ni kada se borio protiv zarobljavanja države partijom. Mi u Crnoj Gori moramo živjeti zajedno – jedni sa drugima a ne jedni pored drugih jer će samo tako ova država biti snažna , stabilna i vječna. Jedinstvo na jasnim civilizacijskim vrijednostima moderne gradjanske Crne Gore, i njene neupitne državnosti, put je kojim će ići SDP i u narednom periodu”, istakao je Vujović.

Novi opštinski odbor SDP u Gusinju imaće 15 članova.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.