RK NOVI PAZAR: Tražimo ostavku Zorana Lazarevića

0
23

Povodom spornih dešavanja u Super ligi Srbije, saopštenjem za javnost su se oglasili iz Upravnog odbora RK Novi Pazar u kojem se kaže:

“Već duže vreme smo taoci jednog čoveka koji svojim odlukama osvetnički pokušava da ugrozi funkcionisanje jednog kluba. Rukometni klub Novi Pazar postoji jako dugo i nikada nije naišao na ovakav pristup samo zato što protivreči glupostima jednog direktora koji donosi sramne odluke na štetu ljubitelja sporta i rukometa. Ovaj osvetnički odnos je počeo od odluke RK Novi Pazar da održi minut ćutanja za tragično nastradalog Novaka Boškovića.

Sramno je da jedan direktor Super lige Srbije ne dozvoli i ne pošalje dopis svim klubovima da se oda počast bivšem reprezentativcu Srbije a da to uradi Rukometni savez Izraela. U telefonskom razgovoru je i doslovce “skretao pažnju da ako to uradimo” imaćemo problem. Nakon toga kreće osveta.

Preko telefona na svakoj utakmici vodi utakmice RK Novog Pazara maltertirajući sudije i delegata, postoji i snimak sa zadnje utakmice gde delegat više puta priča sa direktorom lige davajući mu instrukcije u toku same utakmice a i nakon utakmice, naravno našem sportskom direktoru se na dan pomenute utakmice nije ni javljao na telefon.

Zašto čelnicima RK Novog Pazara ne dozvoljava da se obraćaju maternjim jezikom “bosanskim” što je Ustavom zagarantovano pravo? Kako je moguće da je nekom kome nije usvojen Izveštaj o radu dozvoljeno da i dalje vodi ligu?

Skandalozno i sramno je zakazati utakmicu na Veliki petak, iako su oba kluba i Metaloplastika i Novi Pazar bili saglasni da
se utakmica umesto u Pazaru zbog zauzetosti ( Dan grada Novog Pazara ) igra u Šapcu a druga u Novom Pazaru. Zašto ste to dozvolili drugim ekipama u istoj takmičarskoj godini a ne Novom Pazaru?

Tražim hitnu ostavku Zorana Lazarevića i tako će biti sve dok se odnos prema Rukometnom klubu Novi Pazar ne promeni.

Napominjem i to da nemam nikakve pritužbe na sudije i delegate koji časno zaradjuju svoj hleb ali da ovo saopštenje je delimično posvećujemo njima jer su vrlo česti taoci glupih skandaloznih odluka koje pomenuti donosi.

Jedan od primera je i poslednja utakmica izmedju RK NP i RK Metaloplastike gde su delegat i sudije napisali vrlo korektan izveštaj ali dotični traži dopunski sa 15 tačaka u kojima se na jedan drzak način odnosi prema sudijama, delegatu i organizatoru. Naravno, potrebno je kazniti Novi Pazar kako bi napunio dodatno kasu jer sponzore ne može naći.

Direktore, posvetite se malo sponzorima i tražite sponzore tako što ćete puniti kasu saveza od sponzorstava a ne od klubova gde nema nijednog incidenta. Postavljam pitanje direktoru, koliko je obezbedio novca za klubove a da to nije novac od kazni, koliko će nagraditi najboljeg strelca, igrača, golmana?

Direktore, kada ćete naći nekog sponzora za Super A ligu osim onih par flaša vode i majice od 150 dinara, kada ćete osloboditi klubove nameta koji su neverovatno visoki za sve klubove? Zašto niste došli u Novi Pazar, napravili sastanak sa novim superligašima?

Odgovrno tvrdim da je Super B liga deset puta bolje organizovana nego najkvalitetnija Super A liga. Podržavam odluku da se formira liga Zajednice klubova i to što hitnije i da klubovi zajedno donose odluke koje će biti za dobrobit klubova.

Klubovi žive u ovim teškim vremenima jer ih vode ljudi koji daju veliki novac kako bi vratili publiku u velike sredine poput Novog Pazara, Vi takve ljude terate iz rukometa.

Ne pada mi na pamet da Vam ćutim i ovo radim u ime svih klubova koji ovo govore a ćute zbog moguće osvete, ja kao i većina u klubovima dajem rukometu i ne uzimam.

Upamtite jednu stvar VI STE TU ZBOG NAS A NE MI ZBOG VAS! – kaže se u saopštenju UO RK Novi Pazar koje potpisuje Husen Memić.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.