Predsjedništvo SPP potvrdilo nove pozicije u vlasti i liste za predstojeće izbore

0
1040

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja je održalo redovno zasijedanje.

Predsjedništvo je dalo saglasnost na novoimenovane pozicije, ministra u Vladi Republike Srbije predsjednika Usame Zukorlić, pozicije u Skupštini predvođene potpredsjednikom Skupštine Edinom Đerlekom, kako i na pozicije u Opštinama Prijepolje i Priboj na lokalu.

Predsjedništvo je izrazilo zahvalnost i odalo priznanje Edinu Đerleku za realizirane projekte Ministarstva za ravnomjerni regionalni razvoj u Sandžaku i Bujanovcu.

Predsjedništvo je dalo saglasnost na liste AMANET MUFTIJIN, PREDSJEDNIK MUNIB u Sjenici, AMANET MUFTIJIN ZA PONOSNI TUTIN i SPP – DA SMO SVI JEDNAKI – ROMI, KAŽITE DA u Bujanovcu.

Formiran je Centralni izborni štab koji će koordinirati lokalne izbore u Tutinu, Sjenici, Beogradu, Bujanovcu, Subotici i drugim opstinama i gradovima gdje će SPP uzeti učešće.

Predsjendištvo je proučilo dovu povodom preseljenje Harisa Bećirovića, brata Dr. Misale Pramenković i izvođača dvije stranačke himne: “Za Sandžak i Muftiju” kao i “Da nepravdu otklonimo”.

Za člana Predsjedništva je kooptiran Faris Rešović, diplomirani pravnik iz Tutina, dok je iz članstva isključen Jašar Balić zbog grubog kršenja Statuta i izdaje principa, jer je bez saglasnosti stranke oborio vlast na čelu sa Bajrom Gegićem u Tutinu i obezbiejdio većinu novoj vlasti koju predvodi SDA Sandžaka, kao i zbog formiranja paralelne liste na lokalnim izborima u Tutinu.

Sjednici su u svojstvu gostiju prisustvovali članovi rukovodstava povjereništava Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Prijepolja, Priboja i Bujanovca.

         


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.