AKTER BROJNIH AFERA: Hazbo Mujović predvodi listu SDA u Sjenici

0
1366

SDA Sandžaka je Opštinskoj izbornoj komisiji u Sjenici predala listu kandidata za odbornike pod nazivom “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” za lokalne izbore u ovoj opštini. Na čelu liste sa 39 kandidata nalazi se Hazbo Mujović, diplomirani inženjer mašinstva, čije vraćanje u poltičku arenu nakon brojnih afera jasno pokazuje sav kadrovski sunovrat Ugljaninove stranke.

Mujović je dugi niz godina bio aktivan u Stranci demokratske akcije Sandžaka, gdje je ranije obnašao važne funkcije, uključujući funkciju predsjednika ogranka SDA u Sjenici. Također, Mujović je bio na čelu lokalne opštine Sjenica u dva uzastopna mandata od 2012. do 2016. i od 2016. do 2020. godine.

Mujovićev kratkotrajni odlazak sa političke scene obilježio je skandal iz 2020. godine kada je izbačen iz stranke zbog nedoličnog ponašanja, a incident je kulminirao pojavljivanjem eksplicitnog snimka s jednom službenicom iz opštinske administracije.

Mujović je tada, pod pritiskom javnosti, podnio ostavku sa funkcije predsjednika opštine Sjenica i vratio mandat SDA Sandžaka.

Eksplicitni snimci seksa na kojima su, navodno, Mujović i zaposlena u lokalnoj samoupravi pojavili su se na društvenim mrežama, a kasnije ih je objavio i jedan tabloid. Nakon njegove ostavke, lokalni portali pisali su i da je žena sa snimke u policiji ispričala da joj se on duže vremena udvarao i da ju je ucjenjivao, obećavajući joj rukovodeće mjesto u jednoj lokalnoj ustanovi. Mujović je tvrdio da su kompromitujući snimci lažni i montirani, čak se i podvrgao poligrafskom testiranju.

Foto: SDA Sjenica

“Svi kompromitujući snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama i u pojedinim medijima su montirani sa ciljem urušavanja moje ličnosti i SDA Sandžaka”, poručio je tada Mujović za portal blizak SDA.

Nije ovo bio jedini snimak koji je uzburkao Ugljaninove partijske redove. Par godina prije,  na društvenim mrežama našao se fono snimak razgovora između Mujovića i njegove tadašnje ljubavnice,  a kasnije druge supruge. Mujović je i tada tvrdio da mu je sve namješteno. Osim, ovih afera, Mujoviću su u grijehe upisivane i brojne finansijske malverzacije.

Mujović se u SDA Sandžaka vratio prošle godine, kada je imenovano povjereništvo te stranke u Sjenici sa Mujovićem na njegovom čelu. Iako su neki skeptični zbog Mujovićevog povratka, SDA očigledno vjeruje u njegovu sposobnost da preokrene situaciju i ponovno izgradi povjerenje birača.

Mujović je rođen 1965. godine u selu Krće, završio je Mašinski fakultet na Univerzitetu u Prištini 1993. godine. Od 1996. do 2000. godine biran je za odbornika u Skupštini opštine Sjenica, bio je direktor JKP “Vrela” Sjenica. Obavljao je i funkciju zamjenika predsjednika sjeničke opštine.

Izvor: Sandzacke.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.