Ramiz Crnišanin: Zukorlić skreće pažnju na sebe izmišljanjem atentata

13
28

Sjeverni Sandžak – Povodom Saopštenja za javnost Mešihata islamske zajednice u Srbiji, o tobožnjoj prijetnji atentatom muftiji Muameru Zukorliću, Sandžčki intelektualni krug je izdao saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

Nije ovo prvi put da Muftija Zukorlić želi da skrene pažnju na sebe izmišljanjem opasnošću od atentata na njega.

Kada mu je predočavano da je doveo vehabije u Sandžak te da se oni sve agresivnije ponašaju, govorio je da ima punu kontrolu nad njima.

Nakon poznatih ekscesa i oružanih okršaja vehabija i njegovih pristalica, zatim pronalaženja arsenala oružja i drugo, izjavio je da su vehabije pripremale atentat na njega, što se ispostavilo kao netačno.

Sada, pošto je, zajedno sa Mustafom Cerićem Reisom Islamske zajednice BiH, učinio sve da inicijativa Turske o prevazilaženju podjela u Islamskoj zajednici u Sandžaku propadne, tj. da se likvidira, odnosno ukine Islamska zajednica Srbije i njen Rijaset, kao jedini legitimni baštinik Vjerske zajednice koja je postojala u SFRJ i naravno u Srbiji i time sebi omogući da se i dalje, pod plaštom vjerske zajednice, bavi politikom, lukrativnim poslovima, širi neistine o stvarnom stanju i odnosima u Sandžaku, razvija govor mržnje, a time i animozitete, međuvjersku i međunacionalnu netrpeljivost, ponovo izmišlja tobožnje pripremanje atentata na njega.

Naravno, da je odmah požurio da se o tome “obavijesti” i njegov starešina u Sarajevu, Reis Cerić, kako bi on doprinio da se ta stvar internacionalizuje.

Svakom građaninu Srbije treba da je obezbijeđena sirurnost života i imovine.

To im garantuje Ustav države i Međunarodni pravni akti. Ako Muameru Zukorliću zaista prijeti opasnost, onda nadležni organi ga moraju zaštititi, ali isto tako i ostale građane od prijetnji njegovih sledbenika i njega lično.

Ne jedanput su proglasili pojedine neistomišljenike neprijateljima islama i time im stavili živote u opasnost.

Ramiz Crnišanin

Izvor: Sandzacke.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

13 KOMENTARI

 1. Za vreme dok je gosp.Ramiz bio gradonacelnik osnovan je i pusten u rad TK Raska,FO Ras…socijalna i svaka druga sigurnost.svi bili zaposljeni,bez lopovluka i tome slicno.sta imamo sad?svaka cast gosp.Crnisaninu,oni koji vas licno znaju,znaju da ste bili i ostali intelektualac broj 1 u Sandzaku!!!

  0

  0
 2. Muftija ef.Zukorlić, Allah ga sačuvao od svakog zla, a prije svega od dušmana, nacionalnih otpadnika, režimskih poslušnika i kriminalaca, koji na leđima Bošnjačke sirotinje prodaju Beogradskoj oligarhiji sve što je sveto, zašta su naši roditelji i djedovi živote davali.
  Takvi ne prezaju ni od čega da bi ostali na vlast i pod zaštitom režima.Oni znaju šta ih čeka kad postanu obični građani, bez zaštite, bez privilegija.Znaju da im neće biti mjesta nigdje u Sandžaku.Oni će se za svoje prljave interese boriti svim sredstvima.Njihova meta su svi uspješni, pošteni dobronamjerni Sandžaklije okupljeni oko nespornog lidera Bošnjaka na Allahovom putu Muftije Muamera Zukorlića.

  0

  0
 3. Jedina legitimna, na državnom i Božjem zakonu zasnovana Islamska zajednica sa sjedištem u Novom Pazaru

  BOŠNJACI.net: Kakvo je Vaše mišljenje o formiranju dvije Islamske zajednice u Srbiji?
  CRNIŠANIN: Malo prije sam istakao da su podjele ne samo politièke veæ i vjerske. S jedne strane Vehabije o kojima sam govorio, doprinose svojom praksom i ponašanjem da se meðu muslimanima stvara nejedinstvo, a s druge strane u široj javnosti, kod pripadnika drugih vjera se stvara loša slika o muslimanima i islamu kao vjeri.
  Pripadnici islamske vjeroispovijesti u Srbiji, ako izuzmemo Kosovo, žive, uglavnom, na podruèju Sandžaka, zatim Preševske doline, Beograda, Vojvodine i ostalom dijelu Srbije. Na Saboru objedinjenja, održanom 27. marta 2007. godine, kome su prisustvovali predstavnici svih džemata iz cijele Srbije donijet je Ustav Islamske zajednice Srbije i njime ureðena organizacija i zadaci Zajednice. Po Ustavu Zajednicu èine: džemati, medžlisi, muftijstva, mešihat, predsjednik mešihata i Sabor. Mešihat je najviši vjerski i administrativni organ Zjednice i sastoji se od predsjednika i 14 èlanova. U Zajednici poštoje sljedeæa muftijstva:

  – za podruèje Sandžaka sa sjedištem u Novom Pazaru,
  – za podruèje Preševske doline sa sjedištem u Preševu,
  – za podruèje Beograda i Centralne Srbije sa sjedištem u Beogradu i
  – za podruèje Vojvodine sa sjedištem u Novom Sadu

  Sjedište Mešihata je u Novom Pazaru. To ima više prednosti. Prije svega tamo je koncentrisan najveæi broj pripadnika islamske vjere, uleme i islamskih institucija koje mogu mnogo bolje da pruže nauènu, informativnu i drugu pomoæ potrebnu za afirmaciju Islama kao vjere tolerancije, mira i ravnopravnosti, u suzbijanju ekstremnih elemenata kojih ima u svakoj religiji, u afirmaciji pravih vrijednosti Islama, borbi protiv svake ksenofobije i islamofobije, za vaspitanje mulimana u duhu zajedništva sa pripadnicima svih vjera i nacija, za orijentaciju vjerskih zajednica i njihovih organa da budu znaèajan faktor društvenog preobražaja i demokratske konsolidacije.
  Prema tome je jedina legitimna, na državnom i Božjem zakonu zasnovana Islamska zajednica sa sjedištem u Novom Pazaru, organizovana voljom svih njenih sljedbenika na Objediniteljskom saboru održanom 27. marta 2007. godine u Novom Pazaru. Proglašavanje Rijaseta u Beogradu i izbor muftije Jusufspahiæa je ne samo nezakonito, nego i suprotno odredbama Kur’ana i Hadisa. Na Mešihatu i muftijstvima je da ulože napore kako bi se èim prije prevazišlo nastalo stanje i uspostavilo prijeko potrebno jedinstvo Zajednice.
  Objavljeno: 05. June 2007. 00:06:00
  P.s. Stvarno je prolupao! Zao mi je postene porodice Crnisanin kakvog izroda moraju da trpe!

  0

  0
 4. Koje intelektualce ovaj Crnišanin može da okupi, pa on kao da je stigao iz “Žikine dinastije”, da nije šta u rodu sa Avdulom Kurpejovićem ? Stavovi su im srodni ALLah ih nagrdio. Kome oni i njima slični mogu da služe? Ovakvi su mizerni i onima kojima se uvlače.

  0

  0
 5. Crni Crnisaninu,Pa ZAAAR i Vas kupise cetnici?!
  Evo vam @Shemko napisa i dobro vas opisa! Pa Vama je vec odavno ISPRAN mozak!
  Zar se necete barem u starosti POPRAVITI a morat cete pred Allaha Uzvisenog?
  Vi Ste DRESIRANI da radite i govorite sto cetnici od vas ocekuju i to cinite i sada,blatite NAJVECEG sina Sandzaka i Bosnjaka u cjelini.
  Time SAMO potvrdjujete sto Sandzak vec zna da Ste bili i ostali prodani POLTRON i IZDAJNIK svog naroda!
  Jadno i tuzno da tuznije ne moze biti!

  0

  0
 6. E slažem se ovaj put sa midžo Ramizom,sve je u pravu,a šta bi brate vama muslim or. i šumenko dosad je bio vaš potpisivao nake “deklaracje” za velikog manitua,ali ipak i ja kažem da je to senilni starac ali ko koka ponekad potrefi zrno.

  0

  0
 7. Ramiz Crnisanin zvani Papa je bio politicar koji je predstavljao Sandzak u staroj Jugoslaviji.Da li moze neko da mi kaze da je ista ovaj fosil uradio za Sandzak, makar da je jednu cesmu napravio.Procitajte mu knjigu koju je napisao u kojoj pazarce predstavlja ko retardirane osobe.

  0

  0
  • Pricao mi je moj otac rahmetli,da za cijelo vrijeme njegovog mandata u staroj Jugoslaviji (a vidim i iz njegovog teksta,da jako zali za njom )nikada se nije javio da nesto kaze opcenito a kamoli da trazi nesto za Sandzak,samo se kaze jedanput javio za rijec i rekao”ako biste mogli da zatvorite prozor,promaha je u sali”.Molim dragog Allaha dz.s.da ga uputi na pravi put,kako njega tako i sve Bosnjake cijeloga svijeta,koji jos uvijek ne raspoznaju dobro od zla.

   Puno sellama iz danas suncanoga Berlina.

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.