Radni sastanak predstavnika Opština Berane i Petnjica

0
13

Berane, Petnjica – Predsjednici opština Berane i Petnjica, Dragoslav Šćekić i Samir Agović, u prisustvu svojih najbližih saradnika, danas su u Opštini Berane održali radni sastanak koji je imao za cilj preciziranje odnosa dvije opštine odnosno obaveza i odgovornosti koje proističu nakon formiranja opštine Petnjica.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, u svojstvu domaćina sastanka, poželio je dobrodošlicu gostima iz susjedne opštine  i naglasio da potpuno razumije situaciju u kojoj se nalaze nakon konstituisanja. On je izrazio spremnost da Opština Berane pomogne u organizovanju institucija radi njihovog efikasnog funkcionisanja a sve u skladu sa važećim propisima države Crne Gore. Uz konsultovanje Vlade i Skupštine, spremni smo da razgovaramo o svim pitanjima kako bi pružili adekvatnu pomoć  novoformiranoj opštini Petnjica shodno našim mogućnostima i kapacitetima, istakao je predsjednik Šćekić.

U nastavku je govorio sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Dragan Bogavac. On je shodno svojim nadležnostima, obrazložio zakonsku proceduru koja se morala ispoštovati  nakon sticanja statusa opštine i u skladu sa tim, iz svog domena svojih nadležnosti, objasnio obaveze koje se tiču preuzimanja službenika i namještenika.

Samir Agović, predsjednik opštine Petnjica, na samom početku je izrazio zahvalnost zbog brzog reagovanja čelnika opštine Berane vezano za započinjanje zvaničnih razgovora jer je po njegovom mišljenju mnogo pitanja koja zahtijevaju što hitnije rješavanje radi nesmetanog funkcionisanja njihovih organa uprave koji su trenutno u fazi formiranja. On je izmedju ostalog izrazio nadu da će službe Opštine Berane i u narednom periodu obavljati administrativne poslove za potrebe opštine Petnjica jer su trenutno u nemogućnosti da nastave sa radom na formiranju sopstvenih organa pošto ih zakonska procedura ograničava u tom smislu. Dalje je govorio o problemima koji se tiču komunalne djelatnosti kao i o potrebi teritorijalnog razgraničenja dvije opštine.

Dogovoreno je da se formira Komisija o teritorijalnom razgraničenju u čiji rad će biti uključena stručna lica a i u kojoj će isti broj članova biti iz redova obje opštine, kao i predstavnici mjesnih zajednica koje se graniče sa teritorijama opština Berane i Petnjica. Takođe će se razmotriti i mogućnost ustupanja jednog dijela mašina JP „Komunalno“ Berane, komunalnoj službi u Petnjici, kojoj je namjenski u tadašnjoj nabavci opreme, dok je bila u sastavu opštine Berane, to bilo i opredijeljeno.

Takodje je dogovoreno da sa zaključcima sa sastanka budu upoznati Ministarstvo finansija i Ministarstvo održivog razvoja i turizma jer će se u dogovoru sa njima pristupiti rješavanju gore navedenih pitanja.
(berane)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.