17. Februar 2011

Tutin – Bošnjačka kulturna zajednica obilazi Bošnjake Sandžaka prezentirajući dva velika projekta Nacionalni kalendar Bošnjaka Sandžaka i obnovljeno izdanje prviša novinarstva u Sandžaku – revije Sandžak.

14. decembra 2011., delegacija BKZ, na čelu sa predsjednikom prof. Jahjom Fehratovićem i sekretar om Salahudinom Fetićem je posjetila Tutin, gdje je u Domu kulture priređena promocija spomenutih projekata. Na početku su prikazane video prezentacije Nacionanog kalendara i revije Sandžak, nakon čega se obratio predsjednik prof. Jahja Fehratović.

Prof. Fehratović je govorio o važnosti nacionalnog osvješćivanja Bošnjaka, o važnosti istraživanja genocida koji su se desili nad Bošnjacima Sandžaka, o važnosti razvoja medijskog informiranja i o tome kako svaka kuća u Sandžaku mora imati reviju Sandžak kao novinu i Nacionalni kalendar Bošnjaka Sandžaka kao podsjetnik na važne momente u historiji Sandžaka.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles