Problemi sa infrastrukturom tjeraju mlade iz sandžačkih sela

0
81

Na poziv mještana sela Plenibabe Sandžak televizija izašla je na teren i snimila problem elektrosnabdijevanja sa kojim mještani žive godinama.

Mještani navode da je prošlo nekoliko godina kako su postavljeni novi stubovi ali stari su jos uvijek tu i struja je i dalje na njima što ugrižava njihovu bezbijednost.

“Ove bandere truhnu po livada, tu je i struja, vežemo ih za šljive, potkočujemo ih granama i to sve može da se vidi ali nemaš kome da se obratiš, dođi danas, dođi sutra, nema od toga ništa i mi ne znamo šta da radimo. Redovno plaćamo struju svi, niko duga nema nikakvog ali po nedjelju dana struje nemamo, što puhne vetar mi smo bez struje”, kazao Hasan Halilović.

“Što se tiče te niskonaponske mreže, zapostavljeni smo mnogo. Evo već dvije godine kako su stavili nove bandere, stare su popadale vežu ih konopcima za kruške i za ogradu a nikako da dođu da prebace mrežu na nove bandere. Išli smo mnogo puta, obraćali se, žalili se i do Kraljeva su naši momci išli i žalili se i dalje niko ne dolazi, jedino ako struja nestane i padne bandera tad dođu”, istakao Smail Vejselović.

Kada bi se obratili nadležnima za pomoć sve što bi dobili bile su samo prijetnje.

“5 godina kako su ove nove bandere došle u Plenibabe, godinu dana su bile iskopane rupe niko nije došao da podigne banderu. Išao sam ja 4 puta u Elektrodistribuciju propalu iz Tutina, oni su to upisali da nam izađu u susret i da sa starih bandera prikače struju na nove bandere. Ja sam bio ljutit i kazao da ću da izvedem televiziju da ovo snimi, ženska je izašla i rekla da ne smijem to da uradim i zatvorila mi vrata. Ja sam pozvao televiziju da se snimi i ja se ne bojim da to uradim, i nisam to uradio samo za sebe, ja to radim za građane koji sve trpe kao što je Dobri Dub, Škrijelje i mnoga druga sela.”, istakao Nail Vejselović

 

Problem sa putnom infrastrukturom u Ostrvici kod Tutina

Nakon sela Plenibaba obišli smo i selo Ostrvica u kojem živi nekoliko porodica koje su zbog loše putne infrastrukture odsečene od svijeta.

Mještanin koji u ovim uslovima zivi istakao da se nekoliko puta obraćao opštini ali svaki put bezuspješno.

“Išao sam i po opštini i svugdje, od danas do sutra, lažu nas uopšte neće da nam pomognu oko ovog puta, vidite da sam odsečen od svijeta. Ja ne znam šta da radim, ovdje sam sam ostao jedan, od Srba što se tiče niko glavu ne okreće, brašno djeci ne mogu da doteram”, istakao Radivoje Joksimović.

U razgovoru sa mještanima telefonom se javio i čovjek koji je zbog ovog problema napustio svoje rodno mjesto.

“Da li je sramota ova jedna kuća gdje 4 člana žive, dvije djevojčice mlade, da niko ne izađe u susret, da ne može kilo kocke da donese, mora da ide okolo, a tek koliko je njih ostavilo svoje ognjište i koji su zbog ovih uslova morali da odu odavde”, kazao Nail Vejselović.

O uslovima u kojima žive ovi mještani govorile i njihove komšije iz susesnih sela koji im izlaze u susret kada su im potrebne osnovne namirnice za zivot jer su mnogi bez prevoznog sredsta.

“Niko nije mogao da ostane, bili smo odsečeni od svijeta, niko nije htio da nam izađe u susret i pored više naših molbi. Meni je otac gore živio gdje je bio vezan za svoje ognjište a mi smo otišli odozgo zbog loše putne infrastrukture, nepristupačni smo bili bilo šta da se desi, otac mi se razbolio hitna nije mogla da dođe, došli su donekle pa sam ih ja vozio dalje. Ja sam išao u opštinu kod nekih ljudi oni to nisu htjeli da čuju, kažu da nemaju para.”, naglasio Milivoje Joksimović

izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.