Priboj – Milion dinara iz opštinskog budžeta za najbolje učenike

0
3

Priboj – Kao i prethodnih godina, Opština Priboj nagradila je najbolje učenike za postignute rezultate u školskoj 2016 /2017. godini. Za nagrađivanje najboljih, ove godine iz Budzeta je izdvojeno milion dinara, a nagrade učenicima svečano je uručio predsednik Opštine, Lazar Rvović, saopšteno je na sajtu opštine.

Na svečanoj dodeli nagrada u Velikoj sali Doma kulture, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, čestitao je svim dobitnicima nagrada, ističući da njihovi rezultati nisu ponos samo njihovih roditelja i učitelja, već i Priboja. On je rekao da će se u budućnosti izdvajati još više sredstava za poboljšanje uslova školovanja i ujedno je poželeo svima da na najbolji način provedu dane raspusta.

U odnosu na prethodnu, ove godine nagrađen je veći broj učenika, i to učenici koji su osnovno i srednje obrazovanje školske 2016 /2017. godine završili sa prosečnom ocenom 5,00, sa po 8.000 dinara i učenici koji su osnovno i srednje obrazovanje u ovoj školskoj godini završili kao učenici generacije, sa po 10.000 dinara.

Nagrada u visini od 15.000, 12.000 i 10.000 dinara pripale su učenicima koji su osvojili neko od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima. Za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima nagrade su za prvo mesto 10.000, drugo 8.000 i treće 7.000 dinara, učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na okružnim takmičenjima nagrađeni su za prvo mesto po 5.000, drugo po 3.000 i treće 2.000 dinara i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na okružnom ekipnom takmičenju, nagrađeni su za prvo mesto po 2.000, drugo po 1.500 i treće po 1.000 dinara.

Nagrade su obezbeđene i za mentore učenika na međunarodnim, republičkim i okružnim takmičenjima, u iznosu nagrade koju je ostvario učenik, s tim da u slučaju da jedan mentor ima više takmičara, istom bude dodeljena jedna nagrada, i to za osvojen najveći rezultat njegovog učenika takmičara.

(gzs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.