Pred nama je izbor

2
12

Zamislite ovu situaciju…

Pred Vama je izbor, možete izabrati samo između dvije stvari, nema treće, samo dvije opcije, „A“ ili „B“:

A – pristaješ na pokušaj uništenja Islamske Zajednice i bićeš sigurno pitan kod Allaha dž.š.: „Zašto si uložio trud da podijeliš svoj narod i pokušaš da sa lica Zemlje nestane Islamska Zajednica i sa njom sve njene institucije, počev od obdanista preko Medrese do Škole Kur′ana i svih drugih? Zašto si uništio vjeronauku i islamsko obrazovanje u svom mjestu? Zašto si svoje dijete lišio mogućnosti da sluša ezane pet puta dnevno?“ …I tako dalje, uz mnoga druga pitanja dolaziš pognute glave i sramnih djela!

B – ne pristaješ na to i iskreno se boriš da sačuvaš svoju Islamsku Zajednicu i da ponosna čela staneš pred Allaha kao gazija!

E, to je scena koju ćemo imati 4. novembra, ako Bog da.
Na nama je izbor!

Pokušaj uništenja Islamske Zajednice je instaliran i planiran iz Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća, ako ih ne kaznimo ili ne dao Bog ih zaokružimo, isto je, nema nikakve razlike, kao da smo mi napali Islamsku Zajednicu i planirali njeno uništenje.

Samo da ne zaboravimo, kad već spomenusmo ezane, Islamska Zajednica je ta čijom uredbom od 93.godine do danas imamo petovaktovne džamije! Da je pokušaj njenog uništenja uspio, ne dao Allah, vratili bismo se na onaj period kad se ezan jedino čuo od petka do petka!

Ako zaokružimo na listiću one koji su je već napali, značiće da je i mi napadamo. Također, ako zaokružimo ove koji nisu u vijeću, ali su u koaliciji sa njima, isto smo uradili, napali smo i pokušali uništiti Islamsku Zajednicu. Značiće da smo našim rukama pokušali ugasiti ezane!

Jedino što zaista možemo jeste da na ovom listiću zaokružimo br. 2 i da podržimo Pravdu i Pomirenje, da podržimo očuvanje IZ-e.

Pred nama je borba, džihad, zakazan za 4. novembar. Nema treće strane. Isključivo strana očuvanja ili uništenja svega islamskog u ovom našem lijepom Sandžaku.

Razmislimo šta biramo, ono što naše ruke zaokruže je pitanje koje će nam doći na Sudnjem Danu!

Autor. Hfz. Jasmin ef. Hajrović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.