Pljevlja: Krpljenje udarnih rupa u junu ili julu

0
15

Pljevlja – Raspisan teneder za sanaciju udarnih rupa na gradskim saobraćajnicama.

Tender za sanaciju asvaltnih zastora tarjaće do 29.maja kada će biti otvorene ponude, što znači da će krpljenje udarnih rupa, ako bude novca u opštinskoj kasi,  početi najkasnije sredinom juna ili početkom jula.

Ove godine tender je raspisan u tri partije a za sve je opredjeljeno  260 hiljade eura što je duplo više nego prethodnih godina, kažu iz Sekretarijata za komunalno- stmbene poslove, saobraćaj i vode.

Kao i prethodnih godina i ove godine Sekretarijat za komunalno stambene poslove saobraćaj i vode raspisao je tenedre za sanaciju udarnih rupa na gradskim saobraćajnicama. Teneder je raspisan u tri partije. Prva partija podrazumjeva sanaciju oštećena na gradskim saobraćajnicama i trotoarima. Vrijednost radova je 160 hiljada eura. Druga partija odnosi se na sanaciju lokalnih puteva sa asvaltnim kolovozom. Ukupna vrijednost ovih radova je 80 hiljada eura. Treća partija su hitne intervencije na saobraćajnicama sa asvalnim kolovoznim zastorom, čija je ukupna vrijednost 20 hiljada eura.

Sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove saobraćaj i vode Milovan Gogić, kazao je za RTV Pljevlja da je sa bivšim direktorom Direkcije za saobraćaj  Veselinom Grbovićem dogovoreno je da se na asvaltiranju gradskih saobraćajnica izvrši zamjena. Naime, Direkcija je planirala da u ovoj godini asvaltira ulicu Treće sandžačke brigade koja je u nadležnosti Direkcije jer ima tretman regionalnog puta. S obzirom da je u ovoj ulici podzemna infrastruktura u izuzetno lošem stanju, pogotovo vodovodna mreža a lokalna uprava to sada ne može uraditi načelno su dogovorili da Direkcija za soabraćaj ove godine asvaltira oko 10 hiljada kvadratnih metara ulica u gradu a lokalna uprava u toj vrijednosi uradi ulicu Treće sandžačke brigade kada se steknu uslovi. Gogić je kazao da se nada da će se ovaj dogovor realizovat bez obzira što je Grbović sada predsejdnik opštine Nikšić.

Ugroženi šetači i đaci u ulici Vuka Karadžića

U ulici koja vodi ka OŠ „Ristan Pavlović“ i Srednjoj stručnoj školi, Vuka Karadžića, na krpljenje pojednih udarnih rupa čeka se više od jedne decenije. Rupe su postale pravi krateri, što predstavlja opasnost za učenike i šetače koji idu ka gradskom perku. Dešavalo se da kamenje iz udarnih rupa prilikom prolaska automobila iskoči ispod točka i razbije prozor na okolnim kućama. Srećom do sada nije niko povrijeđen, ali nerijetko đaci kada su padavine u školu dođu mokri, jer i pored opreza zbog dubine rupe prskanje prilikom prolaska automobila je neminovno.

Dešavalo se da prilikom upada u rupu, koja je dobro kamuflirana šahtom atmosferske kanalizacije, otpadne točak na automobilu. Takođe još uvijek ograda iznad Osnovne škole „Ristan Pavlović“ nije napravljenja što još više izlaže rizuku đake u kolskom dvorištu. Po riječima ljudi iz resornog sekretarijata ulica prošle godine nije asvaltirana zbog toga što je izvođar radove procijenio da mu je ulica uska?!

(Pvportal)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.