ROGOZNA PRODATA – Stižu lovci na zlato, Pazar će se gušiti u rudniku?

0
8045

Australijska kompanija Strikland Metals izdvojila je 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna u blizi Novog Pazara koji ima resurse od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona).

Kako se navodi, za projekat zlata Rogozna, Striklend Metals je već potpisao obavezujući ugovor o kupoprodaji sa ISIHC Ltd, filijalom Ibera Kapital Fond LP. Ugovor podrazumeva sticanje celokupnog kapitala Bitut Holdings Ltd, vlasnika kompanije Zlatna Reka Resursi koja poseduje projekat Rogozna.

Aktivnosti dijamantskog bušenja od 60.000 metara biće sprovedene do kraja 2025. godine, a kompanija namerava da koristi najmanje tri dijamantske bušilice, uz bušenje primarnih ciljeva na lokacijama Šanac, Medenovac, Gradina i Bakarni kanjon.

“Oduševljeni smo što možemo da najavimo kupovinu velikog projekta Rogozna, ekvivalentnog zlata od 5,44 miliona unci. Strickland Metals ima izuzetno jaku poziciju i Rogozna predstavlja savršenu priliku da isporuči značajnu dodatnu vrednost za akcionare”, rekao je izvršni direktor australijske kompanije Endru Brej koja je bavi otkrivanjem mineralizovanih sistema sa fokusom na zlato i bakar, i koja je osnovana pre 20 godina.

Prema ranijim procenama, cela planina Rogozna leži na bakru, srebru i zlatu. Stručnjaci beogradskog Geozavoda, ranije su na lokalitetima Medenovac i Karavansalija pronašli rezerve od oko 40 miliona tona rude bakra, srebra i zlata.

Gde su sve mogući rudnici u Novom Pazaru, možete pronaći na ovom linku.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.