Plav: Deponija će biti u Đosuđu

0
14

Plav – U centru pažnje poslanika bila je rasprava o lokaciji privremene deponije u mjestu Dosuđe 2, iznad sela Martinoviće kod Gusinja.

Višečlana skupštinska delegacija posjetila je prije tri dana tu lokaciju i uvjerila se da privremena deponija neće imati nikakvog uticaja na zagađivanje prirode i čovjekove okoline. To je bio zaključak većine članova ove delegacije, na čijem čelu je bio predsjednik opštine Orhan Šahmanović, a činilo ju je i nekoliko mještana Martinovića.

Odbornica Force Vera Hakaj istakla je da se, i pored toga, svi mještani Martinovića jednoglasno protive odlaganju komunalnog otpada na ovoj deponiji.

Predsjednik opštine Plav Orhan Šahmanović kazao je da lokacija u cjelosti odgovara traženim uslovima, da je privremenog karaktera i da nema potrebe da se odlaže donošenje takve odluke.

Fadilj Uljaj (DUA) podsjetio je da je Skupština prošle nedjelje prekinula sjednicu baš zbog deponije.

– Bio sam u delegaciji, obišao deponiju i stekao utisak da ova lokacija nije rješenje – kazao je Uljaj.

Protivljenje

Enes Drešković (SDP) istakao je da treba rješavati ovaj problem, jer u protivnom prijeti velika epidemija. Rasim Osmančević (DPS) tražio je da se odluka sprovede mirnim putem i dogovorom, bez upotrebe sile. Rudždija Radončić (BS) istakao je da je čitav slučaj ispolitizovan i da se manupuliše građanima.

Nakon iscrpne diskusije, od 32 prisutna odbornika 22 su glasala za usvajanje odluke o privremenoj deponiji, tri odbornika albanskih  partija bila su protiv, dok je sedam odbornika DPS-a bilo uzdržano. Ovakva odluka Skupštine opštine Plav znači da će privremena deponija biti locirana na dvije godine u mjestu Dosuđe 2 – Jerina, iznad sela Martinoviće kod Gusinja, uprkos protivljenju mještana ovog sela.

(Pobjeda)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.