Od 1.000 radnika 650 domaća radna snaga

0
5

Pljevlja – Predstavnici Hubei Power China sastali se sa predstavnicima opštine Pljevlja

Predsejdnik opštine Pljevlja dr Miloje Pupović kazao je nakon sastanka sa potencijalnim izvođačem radova na izgadnji Bloka ll TE Pljevlja Hubei Power China, da je jesno prenio gostima šta su interesi lokalne uprave.

Kineska državna kompanija Hubei Power China bi za najviše 275 miliona eura i najkasnije u roku od tri godine od početka gradnje izgradila drugi blok termoelektrane u Pljevljima, ukoliko Vlada i EPCG prihvate njihovu ponudu. Prilikom izgradnje, Drugog bloka bilo bi angažovano oko 1.000 radnika od čega bi oko 65 posto bili radnici iz Crne Gore, a 35 posto iz Kine. Projketom je predviđeno da postoji priključak za toplifikaciju, a sve je dalje stavr dogovora države u lokalne uprave.  Blok ll pravio bi se u okviru postojećeg

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, na čali sa predsjdnikom opštine Pljevlja dr Milojem Pupovićem, predstavnici kineske kompanije Hubei Power China, predvodjeni potpredsjednikom Shen Junjie, predstavnici kompanije MFE Invest koja je partnerska kompanija za region kineske kompanije predvodjena direktorom gdinom Uglješom Vučinićem.

kinezi pv 3

Sastanak je iniciran od strane kineske kompanije a dogovoren preko Ministarstva Ekonomije. Power China se od novembra prošle godine bavi projektom TE Pljevlja II, a nedavno je predala kompletiranu tehničku i finansijsku ponudu.

Sastanak je iskorišćen da kineska kompanije predstavi svoje planove i pokaže razumijevanje za pitanja i potrebe lokalne samouprave, s obzirom da ce njeni radnici, ukoliko dobiju posao, tri godine provesti u opštini Pljevlja.

Kinezi su prenijeli pozdrave i uručili poklone od strane gradonačelnika njihovog rodnog grada Wuhana i u ime gradonačelnika Wuhana i svoje lično ime pozvali su predstavnike opštine Pljevlja da posjete Wuhan i uspostave bližu prijateljsku, ekonomsku, kulturnu, sportsku i svaku drugu saradnju.

Ovaj Projekat je prvi koji je objedinio veliku kompaniju Power China sa 240,000 zaposlebih, ICBC najveću banku na svijetu, kinesku Ambasadu u cilju uspješne realizacije projekta od strateške vaznosti za saradnju Crne Gore i Kine.

Opstina je iskoristila sastanak da iznese goruća pitanja vezana za funkcionisanje energetskih objekata u Pljevljima i svoja očekivanja od ovog projekta.

Predstavnici kompanije Power China su izrazili razumijevanje za sve aspekte ove problematike i obećali da ono sto je u njihovom domenu djelovanja ce biti ispostovano po najvišim standardima.

Na sastanku je pojašnjeno da je projekat izgradnje kreditni aranzman gdje bi kineska kompanije bila izvođač.

Kinezi su željeli da se upoznaju i sa kulturnim znamenitostima  Pljevlja, pa su posjetili Husein pašinu džamiju i manastir Svete Trojice. Prilikom odlaska iznijeli su očekivanja  da će rezultat ove posjete biti skoro uspostavljanje direktne komunikacije dva grada.

(Pvportal)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.