Murić: ‘Potrebna u Novom Pazaru izgradnja višespratnih garaža i montažnih parkirališta’

5
29

Novi Pazar – Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Fevzija Murić, koji je bio predsjednik posljednjeg Savjeta za bezbjednost saobraćaja, rekao je danas da ovaj gradski organ nije dao nikakvu saglasnost ili mišljenje za parking mjesta na koje je ranije u više navrata ukazivao radio Sto plus.

Murić je našem radiju pojasnio da lokacije za određivanje parkirališta mogu, ali i ne moraju da imaju mišljenje ovog savjeta.

„Ukoliko inžinjeri Direkcije za izgradnju ili urbanisti smatraju da određena lokacija zadovoljava uslove da bude parkiralište, onda oni ne moraju striktno da traže mišljenje Savjeta za bezbjednost saobraćaja. Također, ukoliko neko stručno tijelo prilikom rekonstrukcije ili izvođenja nekih građevinskih radova po projektnoj dokumentaciji odredi neko mesto za parking, ne mora da traži i naše mišljenje“, rekao je Murić.

Radio Sto plus je ranije ukazao na činjenicu da saobraćajnom haosu u Novom Pazaru zdušno pomažu i organi i institucije koje bi među prvima i na svom primjeru trebalo da pokažu da je to potpuno pogrešno.

Nadležnim organima smo više puta skrenuli pažnju na uzurpaciju trotoara ispred prostorija Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, trotoar pored zgrade opštine u ulici 12. srpske brigade, potom na prostor ispred Fakulteta za islamske studije.

Murić kaže da je ovaj savjet na čijem je on čelu bio imao prijedlog za urbanističko rješenje prostora ispred zagrade Fakulteta za islamske studije, prema kojem bi se tu napravilo autobusko stajalište umjesto onog kod Gradskog parka.

On tvrdi da parking kod zgrade opštine, u ulici 12. srpske brigade (od mosta, prema pijaci) nije uzurpirao trotoar.

„Tu su parkirana samo vozila lokalne samouprave, koja su prije sređivanja platoa i postavljanja žardinjera bili ispred opštine. To je plac na kome su ranije bili smješteni kiosci i tu uvijek ima dovoljno mjesta i za pješake“, smatra Murić.

On je istakao da su jedina rešenja za prevazilaženje problema nedostatka parking mjesta u gradu izgradnja višespratnih garaža ili montažnih parkinga, za koje treba mnogo novca, jer koštaju od 300.000 do milion evra.

„Postoji ideja i da na postojećim parkinzima napravimo još jedan sprat ili da se na makar dva mjesta u gradu lociraju zidane garaže sa više spratova“, rekao je Murić našem radiju.

Nova vlast u Novom Pazaru još uvijek nije formirala novi Savet za bezbednost saobraćaja, kojim predsjedava neko od članova Gradskog veća, čija je funkcija da obezbijedi uslove za normalno i bezbjedno odvijanje  saobraćaja i bezbjedno kretanje pješaka u gradu.

„Ovaj savjet nema velike ingerencije, jer ima kako mu samo ime kaže savetodavnu ulogu, dakle da predlaže i preporučuje, a na nakim drugim organima u gradu je da donose odluke koje prosljeđuju Direkciji za izgradnju da ih sprovede u djelo“, rekao je Murić.

A.Bajrović

(Radio100+)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

5 KOMENTARI

  1. Jarac,malo malo pa se oglasi sa svojim “mudrolijama”.Sto se nisi sjetio dok si bio u bjeloj kuci da,bar ocististe ono iza bjele kuce.Dan danas je dzubre i izvor kojekakvih bolestina.Nisi se sjetio a hteo bi kake garaze da se prave.ovi iz ovog radija hic ne vide onoliko dzubre pred vrata pa da upitaju ove iz bjele kuce sta ce uraditi.Jadna nam majko sa ovakvim ljudicima koji sebe nazivaju novinarima.

  2. A dje bi to na pravio višespratnu garažu kad opštinskog zemljišta skoro i da nema kad je sve rasprodato,a i od kojih para bi ga pravili kad je budžet u debelom minusu.Ne pričaj Muriću demagogije i slatkorečive izjave kad od toga nema ništa.Samo djela se vide i poštuju a prazne priče i obećanja su nada samo za lakovjerne.

  3. Jadna nam majka.Ovaj mesto da popravlja zube, “gusla” o nečem o čemu pojma nema. Naravno da te neće urbanisti i projektanti pitat, jer ko si ti da se o tome išta pitaš.
    Dokaz o tvom “nepitanju”, je glupost koju si izreko. Upamti: trotoar je TROTOAR, na njemu nema mjesta za vozila, kioske i montažne terase. To je mjesto za PJEŠAKE.A autobuskom stajalištu nije mjesto ni kod parka, a pogotovu pred zgradom Islamskog univerziteta. U normalno organizovanoj državi, zbog ovakvih izjava se podnose OSTAVKE.

  4. Sta nam hoce parking????? kad nemamo para za auto…. i kad imamo auto nemamo pare za naft…. a jos hocete pare za parking????? naravno treba platiti vase plate…. koje ne zaslujujete…. imamo preca posla

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.