Može li se eksperimentom dokazati razlika između osobe sa i bez abdesta?

0
15

Abdest i medicina: Može li se eksperimentom dokazati razlika između osobe sa i bez abdesta?ABDEST JE BLAGODAT l SVJETLOST

Hvala Allahu, dž.š., na blagodati islama i hvala Mu za ljubav što njome obasipa muslimana koji redovno uzima abdest. Allah, dž. š., hvali one koji se čiste: “Allah zaista voli one koji se cesto kajui one koji se mnogo čiste.” (El-Bekare, 222)

Plod te ljubavi potiče iz tajne Allahovog imena el-Hafiz (Onaj koji uvijek nad svime bdije). Naime, Allah čuva čovjeka oružjem kojim se brani i unutrašnje i vanjsko, a to oružje je abdest. Nije li to jedan od vidova Allahova pokazivanja čovjeku.

Allah, slavljen neka je, kaže: “l ako biste Allahove blagodati brojali ne biste ih nabrojali.” (Ibrahim, 34)

Razmisli o slijedećem: jedan abdest u odnosu na drugi jeste kao jedna svjetlost u odnosu na drugu. Za to bi Božiji Poslanika,s.a.v.s., kada bi krenuo na namaz učio slijedeću dovu: “Moj Bože, podari mi svjetlost u srcu, svjetlost u vidu, svjetlost u sluhu, svjetlost sa moje desne strane i svjetlost sa moje lijeve strane, iznad mene svjetlost i ispod mene svjetlost i ispred mene svjetlost, iza mene svjetlost i daj mi svjetlosti”[1] Moguće je da je Poslanik, s.a.v.s., u ovoj dovi pod riječju svjetlost podrazumijevao auru koja okružuje čovjekovo tijelo.

Energija koja ispunja auru i koja se ne može opaziti, osjetiti putem dodira ili vidjeti može se mjeriti putem savremenih aparata kakvi su biorezonanca i Kirilianova kamera.

Izveden je veliki broj eksperimenata u okviru kojih je mjerena energija u različitim meridijanima i tačkama iz kojih se ona širi po tijelu. Eksperimenti su izvođeni prije i poslije uzimanja abdesta. Utvrđena je jasna razlika između te dvije situacije. Vršeni su također i eksperimenti u okviru kojih se htjelo doći do prosječne energija u pojedinim organima tijela kod većeg broja osoba, i to prije i poslije uzimanja abdesta. Rezultati su se u potpunosti razlikovali – poslije uzimanja abdesta bili su uveliko bliži skladu i ravnoteži. (slika br. 4)

Na osnovu iznesenog postaje jasno da je jedna od skrivenih blagodati za vjernika što ih u sebi nosi abdest i ta da vraća primarnu ravnotežu u vitalnom polju koje okružuje čovjeka i ispravlja svaki poremećaj u meridijanima kojima teče energija. (slika br. 19)

Abdestom se čovjek štiti od svih negativnih utjecaja savremene tehnologije i zagađenosti prirode koji utječu na vitalnu energiju čovjeka.


1. Bilježi Buharija, hadis broj 5841.

Nastavlja se, ako Bog da.

 

Izvor: akos.ba


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.