Mešihat IZ-e u Srbiji domaćin prvih edukativnih susreta vjeroučitelja

0
10

Na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru održani su prvi edukativni susreti vjeroučitelja iz BiH i Sandžaka, gdje je domaćin bio Mešihat IZ-e u Srbiji.

U biblioteci FIS-a kroz edukativne radionice podijeljena su iskustva i razmijenjena mišljenja i znanja kada je u pitanju predavanje vjeronauke u školama, te kako i na koji način unaprijediti sam proces. Ovi edukativni susreti specifični su po tome što se zasnivaju na prenošenju iskustava vjeroučitelja u dosadašnjem radu. Ono što je, zasigurno, najbitinije u ovim sesijama jeste dijalog koji se kasnije i prenosi, ističe ispred domaćina Harun ef. Eminagić, koji je istakao svoje zadovoljstvo na prilici da se Sandžak i Mešihat IZ-e još jednom pokažu kao dobri domaćini.

Šef odjela za vjeronauku uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH dr. Nezir Halilović zahvalio se prije svega muftiji Mevludu ef. Dudiću i svim domaćinima koji su obezbijedili, kako kaže, divan ambijent i još jednom pokazali da su najbolji domaćini. Dodao još i da je razmjena iskustava najbolji način da svako nauči nešto novo.

Nakon edukativnih susreta gosti iz BiH obišli su brojne ustanove kojima se može pohvaliti Mešihat IZ-e u Srbiji.

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.