Matica bošnjačka predala listu za BNV – dr. Fehratović: Očekujemo pobjedu

10
9

U prostorijama stare Narodne skupštine predstavnici Matice bošnjačke na čelu sa šefom izbornog štaba dr. Jahjom Fehratovićem predali su više od 1270 potpisa za listu „Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić-muftija“. 

Dokumentacija uredno predata i pregledana od strane nadležnih lica. U izjavi za Sandžak televiziju dr. Fehratović je kazao:“Matica bošnjačka je upravo predala kandidaturu za listu „Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić-muftija“ na izborima za nacionalne savjete nacionalnih manjina tj. za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koje će se održati 4. novembra ove godine. Očekujemo apsolutnu pobjedu, dokazali smo to u prethodna dva izborna ciklusa. Iako su Bošnjaci prethodna dva puta bili diskriminisani na ovim izborima, prvi put direktno od državnih organa, tadašnjeg ministarstva, na čelu sa gospodnimo Čiplićem koji nije priznao izbornu volju Bošnjaka, a to je bilo 2010. godine,  drugog puta je bilo 2014. godine kada je dokazana otvorena krađa na tim izborima i predata cjelokupna dokumentacija Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), međutim, mi nismo imali adekvatno reagiranje od Republičke izborne komisije (RIK), i nažalost Bošnjaci su u dva mandata bili oštećeni kada su u pitanju ovi izbori. Mi na ovim izborima očekujemo ravnopravnu utakmicu, očekujemo da će ovog puta popraviti Republička izborna komisija (RIK) svoj odnos, da će biti jednaka, da neće dozvoliti manipulaciju, da neće dozvoliti izborne krađe kao što je to bilo prije četiri godine. Imamo najbolji program, imamo najbolju listu i na koncu imamo najkvalitetnijeg kandidata na ovim predstojećim izborima. Ova ekipa na čelu sa akademikom Zukorlićem je dokazala da ima kapaciteta, ima znanja, ima umijeća, ima sve ostale resurse da se izbori za ona prava Bošnjaka koje su u ingerenciji u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV), a to je obrazovanje na bosanskom jeziku,  mediji, jezik i pismo i naravno kultura. Vjerujemo da ćemo se izboriti za implementaciju postojećih zakonskih odredaba koje stiču prava nacionalnih zajednica u Republici Srbiji i da ćemo adekvatno, uspješno predstavljati bošnjački narod u ovoj državi, te da ćemo se uspjeti izboriti za sve ono što im kao građanima Republike Srbije pripada. Očekujemo da će vrlo brzo biti proglašena naša lista.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

 1. Oni su vazda pobjednici, bez obzira kakvi rezultati bili. Jer gubitnici ne mogu biti oni koji baštine istinu, vjeru i sve moralne i etičke vrijednosti. Niti mogu biti gubitnici oni koji su bez ikakvih pomoći vlasti uspjeli da izgrade raznorazne objekte od kojih Sandžak ima koristi. I oni koji su podigli generacije koje se ne boje nikog seb Boga, koji poštuju ostale i ustraju na putu istine i pravde,

  0

  0
 2. Shvatam da svi imaju različito mišljenje, ali dok pišete protiv najškolovanijeg čovjeka na ovim prostorima s vjerskog i bilo kojeg drugog pogleda pazite na svoju gramatiku jer malo ko uzima za ozbiljno takve komentare.

  0

  0
 3. Ma napamet him nije padala matica Bošnjaka do sad jadni Akademik profesor dr.Šefket krcić odbolovao i došao na prosjački štap a sad se setili matice Bošnjačke. Ma ovo su trutovi. neznaju dve da beknu.
  muamer je kao matica koja napusti svoju košnicu SANDŽAK i ode u Beograd, za svoj interes. Jer matica nikad ne napušta svoju košnicu SANDŽAK . muamer kao kapetan broda je napustio brod SANDŽAK a otišao da služi pod Srpskom zastavom .
  POGREŠNO JE UOPŠTE BITI KAO MANJINA NA MANJINSKOJ LISTI-AKO SI NAROD. KAPIRAŠ . TI TIME PRIHVATAŠ TAJ MANJINSKI STATUS. I KRAJ SA AUTONOMIJOM SANDŽAKA. ,KRAJ SA SUVERENITETOM SANDŽAK AKO PRIHVATIŠ TUĐI, SUVERENITET. PROSTO REČENO NISI GAZDA U SVOJOJ KUĆI SANDŽAK .

  0

  0
 4. Tesko da pobjedite!
  Jer lopova bas puno, i jos kada ukradu ove sto ne glasaju i podmite one nevjernike, a njih opet ima koliko hoces, onda ih ima ko termita sa glasackim listovima

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.