11. Juli 2017

Poštovani sugrađani, dragi prijatelji, napočetku želim da se zahvalim Dragom Bogu što nas je sakupijo danas na ovom mjestu, odaklen ćemo ako Bog da za koji trenutak skupa krenuti u Srebrenici kako bi smo zajedno sa našom braćom iz Bosne i iz ostalih mjesta obilježili dan genocida nad Bošnjacima.

Takodje zahvaljujem i vama medijima što ste došli da nas ispratite i dolovite neke trenutke od našeg polazka. Koristim priliku da zahvalim sponzorima i svim onim koji su dali svoj doprinos da mi i ove godine posjetimo Srebrenicu i odamo počast šehidima. Ovo je već treća godina zaredom da iz Makedonije odlazi grupa građana u Srebrenici na dženazi, i naša želja je da to bude u kontinuitetu i u narednim godinama.

Ove godine obilježavamo 22 godine od genocida u Srebrenici. Nama je svima poznato da je 11 jula i par narednih dana 1995 god. u srebrenici nad bošnjacima izvršen najveći zločin poslije drugog svjetskog rata. Ove godine ćemo ukopati 71 šehida, Najmlađe žrtve genocida koje će biti ukopane, u vrijeme genocida imale su po 16 godina.

Veoma je bitno napomenuti da ove godine imamo i delegaciju iz Makedonskog Parlamenta koja je već krenula ka Srebrenici, i bit će sutra tamo da odaju počast žrtvama genocida. Na samome kraju želim istaći da je za nas veoma bitno poštivati jedni druge I u tom smislu afirmirati borbu protiv mržnje I netolerancije, mi Srebrenicu moramo odbilježavati, nesmijemo zaboraviti, onaj ko zaboravi njemu će i da se ponovi.

Zato mi sa ovog mjesta poručujemo da se Srebrenica nikad i nikome neće ponoviti.

Salem Izberović

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles