Književno veče u znak obnovljene saradnje

0
17

UNINP NISNovi Pazar – Književno veče sa pjesnicima iz Novog Pazara i Niša održano je sinoć u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu sa željom da  ovo književno veče bude prvo u nizu budućih i znak dobre saradnje Internacionalnog Univerziteta iz Novog Pazara i niške biblioteke.

Književno veče uobličili su pisci: Zoran Pešić-Sigma, Ivan Cvetanović, Voleta Jović, Dragan J.Ristić, Vlada Stanimirović, Zehnija Bulić, Šaban Šarenkapić, Redžep Nurović, Enes Halilović i Bisera Suljić-Boskailo koja je za ovo veče bila specijalno obučena upravo da dočara lepotu pesama koje je kazivala. Smenjivali su se pisci i pesnici tako da su se dijalekti ukrštali a sam utisak sa ovog druženja postao je ćaroban

Ovo je početak obnovljene saradnjeInternacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i Narodne biblioteke u Nišu koja će danas biti i zvanično potisana Ugovorom o saradnji ove dve institucije. Književne večeri će u narednom periodu biti deo nastavnog procesa na ovom Univerzitetu u svim gradovima gde postoje ove visokoškolske ustanove a to je Subotica, Pančevo, Beograd i Niš.

Od Departmana za filološke nauke gde se vidi jedinstvo različitosti, tvrdi doc. dr Jahja Fehratović se i ove godine kao i prethodnih očekuje puno. Ovaj odsek danas u Nišu ima četiri smera a to su: Srpski jezik i književnost, Bosanski jezik i bošnjačka književnost, Engleski jezik i Nemački jezik i književnost. Ovaj departman može da se pohvali brojnim sertifikatima i dobrom saradnjom sa visokim školama u Nemačkoj. Sam Univerzitet ima ugovor sa Vladom Nemačke o akreditaciji njihovog programa, gde se diploma sa ovog departmana priznaje za rad u ovoj zemlji. Kroz studije je planirana i stručna praksa u Nemačkoj kao i saradnja sa filolozima iz regiona.

Ovakva saradnja sa Narodnom bibliotekom “Stevan Sremac” u Nišu baca novo svetlo na rad ovog Departmana.

Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru
Visokoškolska nastavna jedinica u Nišu
Bulevar Cara Konstantina 80-86, Niš

018/550-111
018/550-033

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.