Kemal Mustafić – Kao što su nekada od Alije okretali glavu …

4
21

Ne zna se tačno ko je ovaj V. Bačanović, koji u posljednjem broju notornog sarajevskog tjednika Dani, piše o muftiji Muameru Zukorliću i, naravno, o neizostavnoj temi za sve islamofobe, reisu-l-ulmi emeritusu dr. Mustafi Ceriću. Nije nepoznato da tjednikDani godinama truje mržnjom prema svemu što se u islamu, u muslimana i u Bošnjaka otrovati može. Zato nije ni važno ko u Danima potpisuje tekstove, jer važno je da se uvijek šalje jedna te ista poruka iz broja u broj, a to je: „Mi vas mrzimo iz dna duše, jer ne znamo kako da vam oduzmemo slobodu. Sve smo probali, ali ne polazi nam za rukom. Ostalo nam je da i ovo probamo:Srpska vladajuća elita vješto koristi Zukorlića”.

Čestitam drugu V. Bačanoviću, pardon Danima (bez ijednog pravog novinara) na ovoj orginalnoj i genijalnoj ideji, odnosno na dosljednom doušništvu i KOS-ovskom podaništvu na kojem bi vam pozavidio i sam Paul Joseph Goebbels. Siguran sam da će srpska vladajuća elita biti jako impresionirana kad čuje, odnosno, pročita kakve genijalce Sarajevo ima, koji su ustanju da se u svojoj mržnji prema muftiji Zukorliću dosjete čak i onoga što njima samima nikad ne bi na pamet palo, jer znaju da bi im se u Beogradu svi smijali.

Ali, ovo što V. Bačanović, pardon njegovi političko-udbaški nalogodavci pričaju u Danima i nije namjenjeno beogradskoj publici, već sarajevskoj, odnosno slijepoj bošnjačkoj dokolici, tj., dokolnicima, koji vide svijet od Baščaršije do Marin Dvora. Njima smeta muftija Zukorlić, koji ih budi iz njihove medvjedovske loge, koju oni prave za sebe i svoje jarane, koji ne bi da ih se uznemirava sa bilo čim što nije od dohvata njihovog stomaka. Taj Zukorlić i taj Cerić njih iritira, iako od tog što oni rade nema ništa, ali, ko zna, možda i bude nešta što je van dohvata njihove vlasti i masti.

Nisu li napadali i rahmetli Aliju Izetbegovića nizašto drugo već zato što se usudio da brani slobodu i čast islama te da stane ispred Bošnjaka naspram dželata, koji je govorio da će Alija ”odvesti muslimane u nestanak, jer muslimani ne mogu da se obrane ako bude rat ovdje”. Tako isto sad govore sarajevske kukavice i beogradski dušmani da će muftija Zukorlić „odvesti Bošnjake u nestanak, jer Bošnjaci ne mogu da se odbrane ako Beograd, uz prećutnu suglasnost Sarajeva, odluče da Bošnjake pokrsti ili protjera iz Sandžaka“.

Naravno, za savjesne i odgovorne Bošnjake V. Bačanović, pardon „slobodoumni“ islamofob, je inspiracija da još više i još jače vole, poštuju i podržavaju muftiju Zukorlića, koji svojim radom i djelovanjem kvari račune podobnim i podanićkim likovima, koji ništa drugo ne znaju raditi do biti sluge, odnosno robovi svojim gospodarima, koji ih plačaju da im služe i robuju.

Za tu nemoć Bošnjaka najviše su krivi bijeli džipovi. Jer da muftija Zukorlić ne vozi bijele džipove pokorni Bošnjaci bi bili mirni ne samo u Sandžaku, već i u Sarajevu. Problem je i muftijino osiguranje, jer da nema osiguranja, onda, vjerovatno, ne bi bilo ni muftije Zukorlića, pa bi se podobni Bošnjaci razrahatili. Problem je i muftijina slobodna i uvjerljiva priča, jer ona udara na savjest (ne)savjesnih Bošnjaka i prkosi bošnjačkim dušmanima. Zato bi bilo bolje da Muftija šuti kao što šute sarajevski podanici i klimaju glavom Beogradu kao u najbolji vakat beogradske dominacije u Sarajevu.

I kao što su nekad od Alije okretali glavu i kovali zavjeru protiv njega, tako isto danas okreću glavu i kuju zavjeru protiv muftije Zukorlića oni što su neostvareni u sebi i u svojoj okolini, pa im je jedino ostalo da prate šta radi muftija Zukorlić i da okolo šire depresiju tipa: „nema ništa od nas“, „naši su najgori“, „Muftija pretjeruje“, „Muftju treba neko da zaustavi“, „Muftija je problem“. Naravno, kao što je i rahmetli Alija bio problem za sve bošnjačke malodušnike i sve bosanske dušmane. Za tu vrstu ljudi, koje ujedinjuje kukavičluk i dušmalnuk prema Bošnjacima, svako je problem ko stane u odbranu islama, muslimana i Bošnjaka. Neka se niko ne zanosi da postoji način da se njih zadovolji ako i truna ima islamskog morala, muslimanskog dostojanstva, bošnjačkog ponosa i bosanskog duha. Zapamtite, Bošnjaci, onaj koga V. Bačanović, pardon združena beogradsko-sarajevska antibošnjačka udba, napada zaslužuje naše poštovanje i podršku, jer je sigurno na pravom putu. To je tako bilo oduvijek i to će zako biti zauvijek. Zato ako ništa ne možeš uraditi da pomogneš muftiji Zukorliću, a ti makar ne dozvoli da ti V. Bačanović, pardon dušmani, pljunu u dušu.

Koliko god su udbovski “Dana” širili mržnju prema bošnjačkim liderima narod im je ukazoivao na još veće poštovanje i podršku

Naravno, za savjesne i odgovorne Bošnjake V. Bačanović, pardon „slobodoumni“ islamofob, je inspiracija da još više i još jače vole, poštuju i podržavaju muftiju Zukorlića, koji svojim radom i djelovanjem kvari račune podobnim i podanićkim likovima, koji ništa drugo ne znaju raditi do biti sluge, odnosno robovi svojim gospodarima, koji ih plačaju da im služe i robuju.

Hvala Allahu Uzvišenom pa smo svjesni Njegove veličine i moći i zato se ne bojimo ni onih u Sarajevu i onih u Beogradu koji danonoćno zavjere kuju da nas udalje od Gospodara, koji nas nije ni ostavio ni omrznuo.

Zato V. Bačanoviću, pardon Dananoviću, nastavi dalje istraživati. Možda ti se i posreći da otkriješ još koju udabašku tajnu o muftiji Zukorliću. I možda ti se posreći da dobiješ i neku nagradu za tvoja otkrića, jer muftija Zukorlić je mnogo zagonetna osoba i dugo odolijeva svim napadima i naletima, svim vašim Gebelsovskim „otkrićima“ i udbaškim polićima.

A što se nas tiče, treba da znate da što ga više napadate nam je sve bliži i draži. Neka ga Allah Uzvišeni čuva od vas i od vaših udbaških laži! Amin!

Autor: Kemal MustafićSandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Postovani “kolumnista”Pressa.Molim te jedno a to je,nemoj praviti paralelu izmedju uvazenog Muftije i pokojnog Alije.To moze samo da relativizuje i na duze staze oslabi njegov rejtng.Muftija mora i treba da ima autenticnu viziju svog djelovanja i rada.Naravno,iskustva i komparativne prednosti uglednih Muslimana se morau respektirati i koristiti.Medjutim Izetbegovic bi mogao da mu bude zadnji od koga ce nesto casno preuzeti.Braco Muslimani.Zapamtimo vec jednom tako obicnu,ali izgleda za nas mnogo tesku stvar.Sudimo o ljudima na osnovu njihovih djela i konkretne (svekolike)zaostavstine a ne na osnov golih fraza i manipulacija u raznim formama.Pogledajmo sta je zaostavstina pomenutog da bi On mogao biti uzor Muftiji.Da ne nabrajam,vec me spopada muka.Neka Muftija ne bude niciji derivat nego originalan vodja,ali ne kao kod Srba i u Domanovicevim satirama.Selam svim pravim Muslimanima sa cistim srcem-

  2. KOMUNJARE BOSANSKE,NEMAJU PREČA POSLA NEGO I VAN BIH DA ŠIRE MRŽNJU O ISLAMU I NJEGOVIM PREDSTAVNICIMA,ODAKLE IM PRAVO AJD NEK SPOMENU NESTO ZA DODIKA ILI KRIVOSLAVNU CRKVU I KACAVENDU,TITOV UMET PROKLETI,PUNA GA JE BOSNA JADNA I SVI MEDIJI SU ISLAMOFOBICNI,ZATO ĆE I BITI REPRIZA KOJA IM JE OBEĆANA

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.