Izostalo imenovanje direktora Regionalne TV, BDZ: ‘Krši se pravo na bosanski jezik’

0
3

Novi Pazar – Nova skupštinska većina u Novom Pazaru, “Lista evropski Novi Pazar” i “Lista SDA Sandžaka”, počela je sa sprovođenjem koalicionog sporazuma. Naime, oni sa na današnjoj drugoj sednici novog saziva Skupštine, izglasali nepovrenje sedmorici direktora Javnih preduzeća, a na njihova mesta, shodno prethodnom dogovoru postavili nove ljude, za koje su rekli da su najbolji izbor u ovom trenutku.

Sportski savez (FKNP) – Enver Gusinac, SDP

Vodovod i kanalizacija – Hanefija Brničanin, SDP

Kulturni centar – Husein Memić, SDP

Duga – Fatima Durović, SDP

Urbanizam – Ruždija Serezlić, SDA

Izgradnja (putevi) – Esad Suljević, SDA

Sportski centar – Mirsad Ikić, SDA

Biblioteka – Avdija Saklović, SDA

Turizam – Haris Gegić, SDA

O Regionalnoj TV još nije donijeta odluka?

Iako je dnevnim redom bilo predviđeno,  o novim/starim direktorima Gradske čistoće i Regionalne televizije, nije bilo reči, zbog, kako su nam objasnili proceduralne greške.

Na pitanje novinara zašto nisu imenovani i vd direktori JKP Gradska čistoća i Javnog preduzeća za informisanje Novi Pazar, kao što je bilo ranije najavljeno u dnevnom redu, Bačevac je odgovorio da im je pravna služba savetovala da ne prave proceduralne greške.

“U pitanju su proceduralne stvari, jer su neki direktori samo nastavili da obavljaju tu funkciju, a mi smo danas samo imenovali nekoliko vd direktora”, rekao je Bačevac.

Šef odborničkog kluba Stranke demokratske akcije Sandžaka Fahrudin Đekić smatra da su novoimenovani direktori gradskih preduzeća u ovom trenutku najbolja kadrovska rešenja.

“Pohvalio bih radni ambijent današnje sednice, a smatram da su sva današnja predložena i usvojena rešenja za imenovanje vd direktora u ovom trenutku najbolja rešenja i da će naići i na zadovoljstvo javnosti i da će građani imati haira od njih”, rekao je Đekić.

BDZ: U Skupštini grada se krši pravo na bosanski jezik

Odbornička grupa Bošnjačke demokratske zajednice imala je primedbu na zaspisnik koji im se dostavlja i na službenu uzpotrebu jezika i pisma u Skupštini grada.

Novi članovi Skupštine grada

Skupština grada je po osnovu izbora u izvršnim organima grada, konstatovala ostavke gradonačelnika Meha Mahmutovića, te njegovog zamenika Ahmedina Škrijelja, i članova Gradskog veća, Rešada Hodžića i Edina Gudževića. Njihove zamene su Binasa Ćosović, Nedžad Plojović, Suada Žara i Fuad Gološ. Odbornik nije ni Gradimir Nedeljković ispred “Liste Pokrenimo Novi Pazar”, kao i Nihad Hasanović, Šefadil Spahić, Hanefija Brničanin i Hivzo Škrijelj. Skupština je obrazovala i petočlanu administartivno-mandatnu komisiju, kao i istog broja, Komisiju za statutarna, organizaciona i normativna pitanja. Današnja Skupština imala je 21 tačku dnevnog reda.

Voljom odborničke većine donijeta je odluka o formiranju Administrativno – mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja Grada Novog Pazara.

Izvor: SandzakPRESS.net, mediji


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.