Grad Novi Pazar uspješno očišćen na brojnim lokacijama

2
12

Grad Novi Pazar uspješno je realizovao veliku akciju čišćenja i uz podršku  građana očistio  brojne lokacije u gradu među kojima su i divlje deponije. U akciju su se osim radnika preduzeća Gradska Čistoća uključili i brojni volonteri, radnici, predstavnici različitih omladinskih organizacija. Srednjoškolci su vrijedno radili na brojnim lokacijama u centru grada, dok su osnovne škole čistile svoja dvorišta, čak je i mehanizacija bila angažaovana pri raščišćavanju divljih deponija. Svi oni združenim snagama na incijativu, ali i uz podršku Gradske uprave Novog Pazara radili su za svoj grad.

” Udruženim snagama, zajedno sa sugrađanima, učinili smo da brojne lokacije budu čistije. Svako može da da svoj doprinos, da uredi svoju ulicu i svoj komšiluk. Potrebno je da zaštitimo našu oklinu i spriječimo uništavanja mobilijara, ali je važno i da građani prijavljuju divlje deponije“, rekao je gradonačelnik, Nihat Biševac.

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole čistili su prilaz kod vrtića “Mladost” i dio Rekreacionionog centra  u blizini hale „Pendik“, dok su učenici Medicisnke škole vrijedno radili kod Gradskog bazena u Ulici Svetosavskoj. Takođe novopazarsaki srednjoškolci čistili prilaz do rekreacionog centra, šetalište pored rijeke Jošanice, ali je bilo radova i oko kompleksa “Jezero”.

Sa velikim entuzijazmom akciju su podržali vrtići, Centar za djecu i mlade “Duga“, zatim  brojni stanari koji su čistili oko stambenih zgrada, ali i Odjeljenje za zaštitu životne sredine Grada Novog Pazara, čiji su volonteri čistili parking i prostor u blizini hotela “Vrbak”.

“U čitavom svijetu se danas sprovodi ova akcija uklanjanja otpada i drago mi je što je i Novi Pazar dio te priče“, kaže ispred Odjeljenja za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi, Malića Plojović.

Jedan od najvažnijih ciljeva ove akcije jeste čišćenje diviljih deponija kao što su i one u Šutenovcu i Ulici 1. maja, a koje predstavljaju posebnu smetnju građanima. Čišćenje svega ovoga nije bilo moguće bez mehanizacije, intenzivnog rada i velikog anagažmana. Tradicionalno o životnoj sredini brinu i novopazarski izviđači. Članovi odreda “Sandžak“ čistili su sportske terene i prostor za odmor i rekreaciju na potesu ka Đurđevim stupovima. Član ovog odreda, Davud Delimeđac, kaže da oni redovno čiste taj prostor i da je posle samo dva mjeseca on ponovo pun otpadaka. On je pozvao sve građane da čuvaju svoj životni prostor.

„Naša životna sredina, to smo mi“, rekao je Delimeđac. Ljubitelji prirode iz Novog Pazara i oni koji brinu o okolini, te samom izgledu svog grada bili su danas jedni od 389 miliona volontera koji zajednički čistili planetu Zemlju.

Kao i u mnogim akcijama do sada, i ovo veliko spremanje Novog Pazara, svojim učešćem na mnogim lokacijama podržali su i vrijedni volonteri Kancelarije za mlade.

(rtvnp)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Najvise smeca je uzvodno uz reku Rasku kroz Selakovac, tu niko nije nista cistio a mestani ovog naselja svakodnevno zatrpavaju sa novim smecem, sve dok nadlezne inspekcije ne budu kaznjavale, ovo nece stati

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.