DRAŽA SE MALO ZANIO, PA BI NAM I ISLAMSKU ZAJEDNICU UREĐIVAO

0

Piše: Salahudin Fetić

Povodom odgovora Draže Petrovića upućen meni, zbog prijave koju sam Savjetu za štampu podnio protiv lista Danas, te obzirom da je isti medijski populariziran od strane portala IndexOnline, osjećam potrebu da napišem par riječi komentara na odgovor.

Da, gospodine Dražo, u cijelom tekstu mi smeta što pokušavate predstaviti stanje u Novom Pazaru i Sandžaku lažnim – da postoje dvije TV kuće, koje služe dvijema suprostavljenim političkim stranama, i na kojima se lansiraju optužbe jedni prema drugima naizmjenično, svako na svojoj televiziji.

Ne gospodo iz Danasa. To nije istina.

U Novom Pazaru postoje tri televizije, ali o dvijema je riječ. Jedna je RTVNP, u čijem su vlasništvu kadrovi SDP-a Rasima Ljajića (do nedavno i sam gradonačelnik Novog Pazara) i koja je rezervisana samo za političke kadrove SDP i SDA. Na suprot nje je Sandžak Televizija, otvorena za sve političke opcije i partije, i sve ljude, koja kritizira vlast kada ne radi ili radi kako ne treba, ali im u isto vrijeme daje prostor i mogućnost da odgovore i promoviraju sve ono dobro u svom radu. Sandžak TV, koja je na strani građana, uvijek i na svakom mjestu, bojkotovana je od strane kadrova koalicije SDP/SDA, i dalje ne daju izjave za nas. Da ste pratili ranija naša saopćenja, znali bi ste i to.

Iznijeli ste neistinu da je Muamer Zukorlić vlasnik Sandžak TV. Zato sam Vas i kritikovao. Umjesto izvinjenja dobili smo još niz neistina na naš račun.

U predzadnjem pasusu navodite «Čini nam se da između Zukorlića i TV Sandžak ipak postoje više nego snažne veze». Samo ne znam od kada su «vaša pričinjavanja» zakonski osnov, dokaz o nečijem vlasništvu ili tako slično. Još jednom podvlačim, ponosni smo na našeg osnivača Muamera Zukorlića, ali podsjećam kolege novinare iz Danasa da novinarstvo ne smije biti površnost i paušalnost, već preciznost u izražavanju.
Kažete i to da na sajtu Sandžak TV u rubrici «O nama» piše da je pored drugih medija u sastavu Media centra i portal Sandžakpress. Što je očigledna i lakodokaziva laž. Namjerno ste umjesto Sanapress napisali Sandžakpress i time učestvovali u političko-medijskoj hajci koja se vodi protiv Sandžak TV-a i mene lično. Šta piše tačno u rubrici «O nama» naći ćete na sljedećem linku: http://www.sandzak.tv/o-nama/.

Posljednji pasus je vrhunac licemjerstva Petrovića. Pretpostavljam da ste ga dobili od Suada ili Kasima Zoranića, jer su oni nedavno u nekakvom dokumentarnom filmu pod njihovim autorstvom, iznosili iste tvrdnje o različitim PIB-ovima Islamske zajednice pokušavajući šizofreno to predstaviti nekim krucijelnim otkrićem. To dokazuje Vašu uvezanost sa njima. I ne znam otkud odjednom tolika briga Draže Petrovića za Islamsku zajednicu. Jer da Vas upitamo za tumačenje termina Medžlis – siguran sam da ne biste znali. U svakom slučaju, ako Vas toliko interesuje istina o Islamskoj zajednici, pitam vas, da li ste je ikada posjetili i obavili razgovor sa nekim od čelnika iste?

Nije ni tačno da je objedinjeni Media centar o kojem se govori na sajtu STV Media centar Islamske zajednice, već Sandžak Media. No suvišno je išta više pojašnjavati Vama, gospodine Petroviću, jer ste nabacali niz laži, i svoj potpis stavili ispod teksta o kojem se niste dovoljno informisali.

Gospodin Draža Petrović je i ranije poznat po bogohulnim tekstovima i negativnom pisanju o Islamskoj zajednici, BKZ-u i muftiji Zukorliću, što dokazuje kontinuitet njegovog djelovanja protiv bošnjačkih i vjerskih institucija i pojedinaca koji ih vode u Sandžaku i Srbiji.

Neki od linkova:

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/kolumna-draze-petrovica-muamer-zukorlic-verni-ortak-alaha-aleksandra-i-ali-babe

http://rs.n1info.com/Kolumne/Draza-Petrovic/a210329/Fakultet-za-fantomske-studije.html

https://www.cenzolovka.rs/pritisci-i-napadi/ismevanje-nelegalne-gradnje-u-novom-pazaru-a-ne-islama/

http://sandzakpress.net/novinar-danasa-uporedio-kuran-sa-muskim-polnim-organom

http://sandzakpress.net/reagovanje-mesihata-na-uvrede-novinara-dragoljuba-petrovica

http://sandzakpress.net/vratite-se-novinarsko-etickom-kodeksu-i-ne-skrnavite-svetinje-muslimana


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.