DOM ZDRAVLjA: NOVI ULTRA ZVUK PREDAT NA UPOTREBU BOLNICI

0
102

ДОМ ЗДРАВЉА: НОВИ УЛТРА ЗВУК ПРЕДАТ НА УПОТРЕБУ БОЛНИЦИ

Novi ultra zvuk namenjen je kvalitetnoj dijagnostici stomaka, štitaste žlezde i dojke, sa mogućnostima proširenja dijagnostičkog opsega nabavkom dodatnih sondi.

Posle skoro 14 godina, danas je Služba za radiologiju prijepoljske Bolnice i zvanično dobila je novi moderni ultrazvučni aparat velikih dijagnostičkih mogućnosti, vredan oko 4 miliona dinara.

Prema rečima radiologa i načelnika Službe za radiologiju, doktora Seada Sadikovića, novi aparat namenjen je za dijagnostiku stomaka, štitaste žlezde i dojke sa mogućnošću proširenja dijagnostičkog opsega nabavkom dodatnih sondi. Postojećim sondama moguće je dijagnostikovati oboljenja na mekim tkivima i stomaku a aparat će, po svojim performansama, kako je dr Sadiković istakao, služiti bar još 14 godina.

„Drago mi je da smo dobili ovaj aparat a verujem da će i naši pacijenti biti zadovoljni“ rekao je dr Sadiković apostrofirajući da su rendgen služba sa ultrazvučnm dijagnostikom već odavno integrisale rad Doma zdravlja i Bolnice koji, u interesu pacijenata, funkcionišu kao jedna ustanova.

Naglašavajući da bolja dijagnostika znači bolju zdravstvenu negu i bolje lečenje doktor Drobnjak se zahvalio lokalnoj samoupravi na razumevanju koje pokazuje za naše zdravstvo a nakon simboličnog čina primopredaje dr Drobnjak se zahvalio i direktoru Domu zdravlja, dr Seadu Poroviću, što je od mase sredstava koje je samouprava izdvojila za ovu ustanovu odlučio da nabavi aparat koji će biti u službi svih građana.

Doktor Porović je objasnio da se u prijepoljskim zdravstvenim ustanovama ni kolege a ni pacijenti ne dele na one koji pripadaju Bolnici ili Domu zdravlja i izrazio uverenje da će novi ultra zvuk služiti opštem dobru.

Svečanom činu primopredaje prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Stana Marković, predsednica Skupštine, Edib Kajević, član opštinskog veća i Stanko Kijanović, zamenik predsednika opštine, koji je takođe, izrazio zadovoljstvo što će pacijenti imati bolju zdravstvenu uslugu:

„Krajem prošle godine mi smo opredelili budžetska sredstva za Dom zdravlja jer prepoznajemo stalnu potrebu i pacijenata i lekara za kvalitetnijoom dijagnostikom i višim nivoom lečenja. Naše građane ne treba ni da zanima administrativna podela na Dom zdravlja i Bolnicu, već efikasna i kvalitetna zdravstvena zaštita, rekao je Kijanović i podsetio da je lokalna samouprava samo usmerila i uložila sredstva poreskih obveznika u zdravstvo kao oblast koja je svima izuzetno važna. On je obećao da će lokalna samouprava i u buduće raditi na unapređenju našeg zdravstva.

Svečanom činu primopredaje prisustvovao je i direktor ZC Užice, doktor Božović koji je najavio nove reforme u zdravstvu a jedna od njih je da osnivači domova zdravlja u Srbiji neće biti lokalne samouprave kao do sada, već ponovo resorno ministarstvo.

 

(Polimlje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.