Dokazi da je parcela na kojoj se gradi vrtić vakuf!

8
18

Sandžak PRESS – Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je panično iznio par neistina i upotrijebio nekoliko veoma teških i uvredljivih riječi na račun časne ahmedije i vjerskih službenika.

On smatra da parcela na kojoj se radi obdanište je pod katastarskim brojem 4438 i vlasništvo je 1/1 grada Novog Pazara, a Islamska zajednica potražuje malu parcelu koja se nalazi blizu obdaništa i pod katastarskim brojem je 4437 i koja nije uzurpirana ovom izgradnjom.

On je vjerovatno zaboravio da u tradiciji sandžačkih Bošnjaka upotreba teških riječi ima veliku težinu, a zaboravio je i šta slijedi nakon upotrebe teških riječi. Nikakva funkcija niti zvanje ne mogu mu obezbijediti mir i bježanje od odgovornosti pred svojim narodom i odgovornosti pred Bogom.

Svi oni koji vrijeđaju dostojanstvo časne ahmedije, vrijeđaju dostojanstvo vjerskih službenika, vrijeđaju vakuf tako što ga napadaju, treba da očekuju sud naroda, da očekuju pravdu, i da taj sud nikako ne mogu izbjeći. Novi Pazar je grad sagrađen na vakufu, i opšte poznato je da mnoge starije porodice, a i mlađe generacije, pamte da svi oni koji su dirali u vakuf, uzurpirali ga i otimali, bili su poniženi, dali oni lično ili njihove porodice.

Dokazi da je Mearif, koga je okupirala žandarmerija pod nalogom Rasima Ljajića, vakuf

– Mahmutović je bio u pravu kada je rekao da je parcela 4437 vakufska i da nije uzurpirana:

– Međutim, slagao je kada je rekao da se obdanište gradi na parceli 4438 koja nije vakufska:

– Da su parcele 4437 i 4438 potvrđuje i stara kopija plana iz 1953. Ona pokazuje da je cio Hadžet vakuf Mearif:

– Da su parcele 4437 i 4438 vakuf potvrđuje i nova kupija plana. Na parceli 4437 se nalazi kućica koja i danas plaća kiriju Islamskoj zajednici. Na parceli 4438 je u vrijeme Slobodana Miloševića izgrađena stambena zgrada na suprot koje se bespravno gradi vrtić:

– Da su parcele 4437 i 4438 vakuf potvrđuje i Posedovni list. Sav vakuf Mearif se u Posjedovnom listu navodi pod brojem 184 i na njemu je naznačenu da je cijela ta parcela u jednom komadu, tj. “cijela”:

– Na ovom Posjedovnom listu se vidi koje su parcele vakufske. Tu se pored 4437 i 4438 u vakuf Mearif ubrajaju i 4436, 4439, 4440, 4441, 4442 i 4443:

– Da je parcela 4438 vakufska pokazuje i dokument koji se nalazi u fascikli Centra u Kruševcu Direkcije za povraćaj imovine crkvama i vjerskim zajednicama:

– Da vakuf Mearif pripada Islamskoj zajednici dokazuje i Posjedovni list iz 1985.:

Islamska zajednica je podnijela  zahtjev direkciji za restituciju imovine primljen u direkciji 29. septembra 2008. godine, posedovni list 184 i 6649.

Po zakonu niko nema pravo da gradi, uzima i otima vakufsku imovinu. Ona je i dalje vakufsko dobro, a nikako gradsko i opštinsko kako reče gospodin Mahmutović.

Direkcija još nije donijela odluku i nema pravo gospodin Mahmutović, niti gospodin ministar Ljajić u srpskoj vladi da kradu vakufsku imovinu i da govore neistinu i obmanjuju javnost. Ovo je vakufska imovina!

Autor: Hamza Kolašinac


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

8 KOMENTARI

  1. I svi cemo mi insallah biti Rijaset IZ srbije i svi cemo mi biti SDA kao i sto smo bili kada nam je bilo najteze,i kada se znalo ko je vodja ovog naroda, i nadam se insallah da nece biti nekih novih rasima,djerleka,hajdarevica,zukorlica,bulica,murica,elfica,vec samo kao i ranije sto je bilo i kada smo cvjetali,samo jedan jedini Dr. SULEJMAN UGLJANIN,da mu Allah s.w.t podari da sto duze pozivi na ovom svijetu!!!!!!!!!!!!!

  2. Pa da vas vidim sada RASIMOVCI,DJERLECI ILI ELFICI,NEZNAM VISE NI KOME PRIPADATE,a govorili ste Djerlek pa djerlek,a sad ce ovaj Elfic da pokusa da spasava nesto cemu spasa insallah nece biti u smislu politicke elite,U KOJU CE TE VI SADA PARTIJU DA MI JE ZNATI,PUKLI STE NACISTO,POCELI STE DA SE RASPADATE, zato se vratite ondje odakle ste svi ponikli,istina izlazi na vidjelo,ALLAHU EKBER!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Emiru,pa ma ko to bio.(Molim moderatora da ga ne brise)Mjesto na kojem je sve ovo pocelo da se gradi je SIGURNO VAKUFSKO.Zasto ovo tvrdim?Malo je tu ljudi koji znaju da je bas na toj livadi bilo groblje.(KO ne vjeruje moze ostaviti svoj mail a ja cu mu poslati fotografije da se uveri.Rumenko nema pojma o pazaru i,gle cuda on bi da gradi,pa gradi rumenko ali tamo gde je zemljiste opstinsko.Ne kazem da obdaniliste nije potrebno,Boze sacuvaj,ali ima da gradite ono sto je jos prece za ovaj grad a i ono sto obecavate ovom,sve depresivnijem narodu.Rumenko,kako te nije sramota da budes tako drzak kad,dobro znas da nemas poverenje naroda vec poverenje te bitange koja se zove rasimce.Pitaj suljketa,kojeg ovaj emir obozava sta je prece da sem gradi?suljke bi trebao da odgovara,insala bice i to jednog dana,za rasprodaju placeva oko bolnice a i za onaj koji je uzeo sebi.Muto mutavi da on kroji sudbinu naroda kako mu se cefne.Jos malo i nece ih biti vise isto kao sto nema sijaset bitangi koji su mislili da su neko i nesto.Rumenko je prava kurvestinja.

    • šta reći za vakufsku imovinu koja se uništava osim da je to velika bruka i sromota što se danšnja kako vlast tako i opozicija stavlja na stranu nacional fašizma odnosno nacional fašista iz Beograda. Želim ih podsjetiti na jednu činjenicu a to je da je tu groblje nevino ubijenih bosnjaka, poslije drugogo svjetskog rata, i da je na tom potesu masovna grobnica 1500 ubijenih nevinih bosnjaka. Pokrenuta je inicijativa da se tu na hadžetu počne sa iskopavanjem skeleta ubijenih bossnjaka u cilju njiohove identifikacije, i da se jednom za svagda mogu ukoati a da bošnjaci Sandžaka mogu doći na mezar svojim najmilijima i izučiti fatihu, postojeća vlast je uzela urnek onih koji su vršili genocid nad bosnjacima u proteklih stotinu godina, da na masovnim griobnicama izgradjuju objekte kako bi se masovne grobnice zauvjek zaboravile. Želim ih podjetiti da je zaboraviti genocid najveći gebnocid, narod koji je zaboravio svoju prošlost osudjen je na njeno ponavljanje, Nezabporavimo Limsku dolinu, Hadzet,Šahoviće to su Sandžačke Srebrenice.Zapravo Srebrenica je sinonim za genocid nad bosnjacima.Nemojmo na masovnim grobnicama praviti objekte od opšteg ineresa,Hadžet nije RUDNICA da krijemo našu ubijenu braću. To su naši šehidi, jer jedino im je grih bio što su Muslimani zato su i bijeni kao i Muslimani Albanci koji se danas kriju ispod upravne zgrade nekog preduzeća u RUDNICI, nemojmo biti dio nacional fassističkog aparata koji vrši reviziju drugog svjetskog rata jedini u svijetu.Izgradnja obdaništa na masovnoj grobnici ubijenih MUSLIMANA je najveća sramota za sve MUSLIMANE.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.