“Dječiji osmjeh” obasjao dvorište vrtića „Boško Buha“

1
36

11150944_1432283003745851_2631316494855896361_n

Rožaje – Juče je u dvorištu vrtića „Boško Buha“ u Rožajama održana priredba Dječiji osmjeh, koju je organizavao Centar za dijasporu Lokalne uprave Rožaje u saradnji sa spomenutim vrtićem.

Tom prilikom su mališanima uručeni pokloni u vidu igrački, a djeci bez roditelja su donirana sredstva za uplatu troškova vrtića za 8 mjeseci. Time se željelo pomoći samohranim roditeljima u finansijskim izdacima i ohrabriti roditelji da svoju djecu šalju u vrtić, jer je to bitan korak u njihom izrastanju i važna priprema za osnovnu školu.

Priredbi su prisustvovali predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković sa saradnicima, direktor vrtića „Boško Buha“ Rešad Kardović, šefica Centra za dijasporu, Fahreta Husović, vaspitačice vrtića, zainteresovani građani, novinari i roditelji djece koja borave u vrtiću.

Predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković je izjavio da Lokalne uprava Rožaje misli na naše mališane i njihove roditelje, zahvalivši se inicijatoru ove priredbe Fahreti Husović na uloženom trudu. Posebno se zahvalio donatorima iz dijaspore, koji su i ovog puta pokazali da misle na nas pružajući nam podršku u projektima, a po njegovim riječima uskoro će biti organizovani i drugi projekti u kojima će nam saradnici biti pored dijaspore iz Evrope,Vlada i opštine Republike Turske i ambasada Amerike.

„Misija Centra za međunarodnu saradnju i dijasporu je da bude most saradnje dijaspore i matice u cilju preduzimanja niza sveobuhvatnih, kontinuiranih, uzajamno povezanih mjera i aktivnosti uz vodeću ulogu Centra za međunarodnu saradnju i dijasporu. Realizaciju ove manifestacije omogućio je Centar za međunarodnu saradnju i dijasporu koji djeluje u okviru Lokalne uprave. Centar je preko dijaspore obezbijedio sredstva samohranim majkama kako bi im pomogli u izmirivanju troškova i obaveza prema vrtiću i time im pokazali da Lokalna uprava misli na njih. Dijaspora je preko Centra donirala i sredstva za kupovinu paketića djeci vrtića. Naša dijaspora je još jednom pokazala da možemo da računamo na nju i upravo zahvaljujući dijaspori smo uspjeli da realizujemo i ovaj projekat. Ovom prilikom im se srdačno zahvaljujem. Posebnu zahvalnost dugujemo: Sadriji-Saku Daciću, Mehmedu-Meši Omeroviću, Seadu Ćoroviću, Haćifu Kurbardoviću, Hajrudinu Lediniću i Esadu-Esku Muriću. Zahvaljujem se i direktoru vrtića “Boško Buha” gospodinu Rešadu Kardoviću, koji nam je izašao u susret.

Nigdje nije lako biti samohrani roditelj. Na našim prostorima, to je posebno veliki izazov. Nisu rijetki slučajevi da okolina na samohrane roditelje gleda nekako drugačije, vrlo često sa podozrenjem. Samohranim roditeljima, posebno majkama je jako teško da odgajaju svoju djecu, jer sve odluke moraju da donosu same, što je velika odgovornost obzirom  na situaciju i uslove u kojima njihova djeca odrastaju, a koja su prepuna iskušenja. Na ideju za organizovanje ove manifestacije nije mi bilo teško doći. Možda zato što sam i ja dijete koje je odgajila samohrana majka. Drage majke želim ovom prilikom da vam pružim podršku i uputim poruku da ne gubite nadu i da iako vam nije nimalo lako, koračate hrabro kroz život, jer i vaša djeca mogu da postanu jednog dana uspješni ljudi. U to ime, veliko hvala svim samohranim majkama. Majko, malo je reći: hvala ti!“ izjavila je u svom obraćanju Fahreta Husović.

Nakon čega se obratio i direktor vrtića „Boško Buha“, Rešad Kardović, pozivajući sve da svoju djecu šalju u vrtić, jer je mjesečna cijena uplate za vrtić simbolična, u iznosu od 35 eura.

Prisutne su razveselili polaznici vrtića svojim recitacijama, igrom i plesom, pokazujući im značaj odlaska u vrtić i značaj druženja sa vršnjacima.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Imate mlogo Jake donatore iz dijaspore samo njima dvoica su Posteni s d M o. A ovi drugi Kako husovic dodze na vlast mlogo im se imena spominju ranije su Za njih samo roditelji znali vidi ti MOlim te bice njima i tu Koristi jer u Diaspori su vec mlogo opali samo ste jednog zaboravili da spomenete ali izgleda da Vam neda vise ni jednog eura

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.