Crnogorske republičke partije se čerupaju oko vlasti u Rožajama

1
12

Rožaje – Opštinski odbor DPS-a Rožaje podsjetio kolege iz SDP-a da su mnogo veći odbor pod čijom je upravom lokalna uprava u tom gradu jedna od najstabilnijih u Crnoj Gori.

Članovi Opštinskog odbora DPS-a Rožaje smatraju da u SDP-u Rožaje pokušavaju da zamijene teze i obmanjuju javnost.

“U vrijeme kada je ministar trgovine u Vladi Crne Gore bio vaš ugledni član, gospodin Ramo Bralić, prodat je, po tadašnjim procjenama najskulji dio AD “Gornji Ibar” – Trgovina, a glavni kupac najvećeg dijela tog preduzeća je za veoma male pare bila uža porodica gospodina ministra“, navodi se u saopštenju DPS-a Rožaje.

U saopštenju rožajskog DPS-a podsjetićaju da je SDP od početka do kraja upravljao najskupljom ikada realizoivanom investicijom u Rožajama, fabrikom “Dekor” čiju su imovinu rasprodali prijateljima.

SDP je rožajsku drvnu industriju proizveli namjernim lošim upravljanjem šumarstvom, prije svega zbog ličnih porodičnih interesa,

“Umjesto razvoja drvne industrije, ovu privrednu granu ste vašim upravljanjem u Rožajama doveli u nikada goru poziciju, danas smo Vašom zaslugom postali sirovinska osnova za kompanije sa Kosova“, ocjanjuje se u saopštenju.

Kao ozbiljna partija nijesmo imali namjeru da idemo ispod linije dostojanstva, ali prosto zbog crnogorske javnosti to moramo da uradimo, jer u kontinutitu pokušavate da nas prljate na nedostojan način. Podsjetićemo vas na neoborivu činjenicu da smo daleko veći OO od vas, da smo i kadrovski i moralno i ljudski drugačiji od vas ali ćemo vam reći samo sledeće – vaš predsjednik OO je u sastavu Odbora direktora Aerodromi Crne Gore, njegov rođeni brat Glavni republički šumarski inspektor, a stric Ambsador Crne Gore u Turskoj. Zaista za malu partiju i za malu porodicu previše“, ističe se u saopštenju.

U DPS-u Rožaje tvrde da je lokalna uprava u Rožajama, a pod njihovim vođstvom jedna od stabilnijih po svim parametrima u Crnoj Gori.

Odgovor SDP-a Crne Gore

Predsjedniku Opštine Rožeje sve veću političku i javnu moć bahato i primitivno koristi u beskrupoloznim obračunima sa svim pojedincima koji se usude da makar i u najblažoj formi ukažu na pogubnost i štetnost politike koju sprovodi već pune dvije decenije, smatraju u SDP-u Rožaje.

“Potpuno razumijemo nervozu odlazećeg predsjednika Opštine. Dolazi vrijeme kada se mora podvući crta. Mnogi njegovi izvori iz sive zone su presušili, pa  pokušava u potpunosti da zagospodari gazdovanjem šumama, kako bi i taj jedini realni prirodni resurs rožajske opštine doveo na nivo, recimo Turističke organizacije u Rožajama. Briga   predsjednika Opštine  o najvažnijem  prirodnom resursu opštine najbolje se vidi kroz nezakonite „prodaje“ i „trampe“ šuma i šumskog zemljišta, koje je van generalnog urbanističkog plana”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SDP-a u Rožaje povodom saoštenja rožajskog DPS-a 4. jula u kojem su naveli, kako tvrde u SDP-u, niz neistina.

“Podsjetimo se načina na koji je došlo do zatvaranja najpoznatijeg rožajskog brenda – GiR-a. Ovo je najmanje što možemo da uradimo prema preduzeću, koje je decenijama bilo motor razvoja cjelokupne rožajske privrede kao i samog Grada. I pored toga što je predsjednik SO više puta javno iznosio tezu da je GIR godinama bio izdržavano prerduzeće, koje nikada nije poslovalo na tržišnim principima, već je zavisilo  „od nastanka pa do propasti“, od velikog i malog  FNP moramo  da ukažemo da ovom tezom predsjednik Opštine nemušto i vrlo providno prikriva sopstvenu odgovornost za zaustavljanje priozvodnje u ovom Preduzeću i ujedno vrijeđa generacije bivših uposlenih radnika ovog preduzeća.  U toku sprovođenja stečaja u ovom Preduzeću, stečajni upravnik je , za kratko vrijeme , napravio milionske gubitke, iako je dobio znatnu finansijsku pomoć od Vlade, kao i niz drugih olakšica. Svi radnici preduzeća su završili na Birou rada, a cjelokupna imovina je godinama izložena otuđenjima, čime se zaokružuje čitav ciklus,  tako što se vrši i potpuna tehnološka devastacija preduzeća”, ističe se u saopštenju.

U SDP-u tvrde da je nemoguće naći i jedan ar slobodnog zemljišta u pojasu od jednog i više kilometara duž granica bivšeg Generalnog urbanističkog plana Opštine upravo krivicom lokalnog DPS-a.

“Posebnu pažnju zavrjeđuje intenzivna dodjela državnog zemljišta potencijalnim glasačima lokalnog DPS-a, od kojih je najsvježija dodjela desetine placeva 7-8 dana prije samog održavanja prošlih lokalnih izbora. Pored toga što je zemljište dijeljeno bez prethodno izvršene parcelacije, izrade prostorno-planske dokumentacije i sprovođenja postupka uređenja tog prostora, isto je dodjeljivano bez ikakvog javnog konkursa, pravilnika o raspodjeli, već isključivo po volji  predsjednika. Stiče se utisak da se predsjedniku Opštine daje sve veća politička i javna moć, koju on bahato i primitivno koristi u beskrupoloznim obračunima sa svim pojedincima koji se usude da makar i u najblažoj formi ukažu na pogubnost i štetnost politike koju sprovodi i personifikuje predsjednik Opštine već pune dvije decenije”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: CDM.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. skoro 100 godina SANDZAK je izgubio autonomiju… ih danas nam nedaju politicku slobodu, zele sve da im bude pod kontrolom… PITAM SE Pa gdje mi zivot ih skim stanujemo????? kakvi su to ljudi ih drustvo????? kad cemo se jednog dana odcjepati od te okupatorski rezim??????

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.