Četnička iživljavanja kroz masovna silovanja

90
756

Četnički teror u Foči po svojim zverstvima nadmašio je najbolesniju ljudsku maštu. Naročito kad je reč o masovim silovanjima u posebnim logorima gde su se nad ženama i decom iživljavale bradate i pijane srpske patriote. O tome šta se po Foči dešavalo, jedna od žrtava svedočila je nekoliko godina docnije: „Osmi dan su nas odveli u “Partizan” kamionom. Tu sam bila nešto više od mjesec dana. Svako veče su nas odvodili na silovanje. Bilo nas je oko 85 žena, djece i staraca. Više puta je bilo da nas po tri-četiri žene izvedu, i u istoj prostoriji siluju i to po njih više, po 20-30 ih je znalo biti. Tako je bilo sve vrijeme, svako veče su nas odvodili na silovanje i više njih bi silovali istu ženu ili djevojku…“

ISPOVJEST (1): U logoru za žene “Partizan”, u Foči, bila sam zatočena od jula do avgusta 1992. godine. U julu 1992. godine u pet sati ujutro četnici su napali naše selo oko desetak kilometara daleko od Foče. Vidjela sam da je bilo punih pet autobusa četnika, svi u šarenim odijelima, neki sa pokrivenim licima, neki sa maskama, samo se oči vide, a drugi sa crnim trakama preko čela, neki sa rukavicama bez prstiju, neki sa bijelim, a neki sa crvenim trakama. Opkolili su selo, pucnjava je počela sa svih strana. Dok smo bježali, već je troje, četvero kod bajti bilo mrtvo, I. Č. star oko 40 godina, S. K. star oko 37-38 godina, F. O. stara oko 24 godine, nosila je na leđima dijete od dve godine (dijete je ranjeno). Bilo je još puno ranjenih.

Presjekli su nam put i mi nismo imali izlaza. Moj muž i naš sin od deset godina ostali su u šumi, a ja sam sa drugom grupom opkoljena. Tu su nas odmah počeli tući i maltretirati i ubili su devet ljudi (sve civili). Ubistvo su izvršili tako što su iz grupe nas žene i djecu odvojili na jednu livadu, a muškarce sve na drugu stranu. Poredali su ih u stroj i iz blizine od oko dve metra pucali u njih. To je bila velika grupa četnika, ispred koje je njih desetak u streljačkom stroju pucalo na muškarce i tako ih pobili.

 

Više od zločina: Žrtva srpskog silovanja, Bosna, 1992.

PHOTO: Stock

Čula sam lično kad je naredbu dao Z., vojvoda iz Miljevine. Prvo je rekao: “Na stranu žene i djeca, na stranu muškarci”. Kada smo bili odvojeni na tri metra, rekao je: “Ubijajte muškarce”. Utom je zapucalo, mi smo pomagale, vidjela sam kako muškarci pogođeni padaju, a onda su nas potjerali u neke barake radilišta hidrocentrale Buk Bijela. Tu su nas poredali da nas pobiju na jednu obalu Drine, a S. je zavikao: “Nemojte žene i djecu, nisu krivi”. Onda su nas počeli voditi u barake i odmah sve redom žene i djecu žensku – djevojčice, silovati. Najmlađe su bile E. stara 15 godina, D. stara 16 godina, D. stara 15 godina, S. stara 22 godine, Z. stara 22 godine. Ostalo su bile udate žene.

Mene je tu u baraci silovao neki Crnogorac prilikom kobajagi ispitivanja. Također su u baraci silovali još sedam žena. Tog istog jula 1992 godine navečer su nas potrpali i doveli u SŠC u Aladži. To je škola i ja sam sa još oko 50, sve žena i djece, bila u učionici na II spratu od stubišta prva vrata lijevo. Meni je T. oduzeo minđuše, udarajući me nogom. To isto veče počela su i masovna silovanja. To je trajalo od prvog dana do zanjeg dana, svako veče. Dolazile su u noći grupe četnika i odvodili po tri, četri, po dvije, kako kad, nekad dignu sve. U kombi nas potrpaju kao ovce i vode po kućama, stanovima, izgorjelim kućama i tu vrše silovanje, maltretiranja, tuku nas.

Jedno veče su me silovali dok sam znala brojati, njih 10, a poslije sam se onesvijestila i u polubunilu sam osjećala da me fizički zlostavljaju i siluju, polijevali su me vodom i rakijom. To veče, iz sale Partizan odveo me jeDragoljub Kunarac Žaga u neku izgorjelu kuću pod Musalom i on me je prvi silovao pred njih oko 15 srpskih vojnika. Kad je završio rekao je Z.: “Ajde, šta ti čekaš?”. Tako je bila redaljka i ja sam brojala do njih 10, a poslije sam se onesvijestila. Svi su me udarali puškom, a najviše Dragoljub Kunarac, govorio mi je da ću rađati Srbe, da neću više rađati Muslimane.

Osmi dan su nas odveli u “Partizan” kamionom. Tu sam bila nešto više od mjesec dana. Svako veče su nas odvodili na silovanje. Bilo nas je oko 85 žena, djece i staraca. Više puta je bilo da nas po tri-četiri žene izvedu, i u istoj prostoriji siluju i to po njih više, po 20-30 ih je znalo biti. Tako je bilo sve vrijeme, svako veče su nas odvodili na silovanje i više njih bi silovali istu ženu ili djevojku. U „Partizanu“ su silovane: M., B., D., sestra joj E. (16 godina), S. S., Z. Z., a H. H. (staru 47 godina) silovali su nasred sale “Partizan” pred svima i to kada su nas mlađe odveli, a nju našli među ostalim u sali. Rekli su: “Neka i ona zna na leđima ležat”. To je bila grupa od šest četnika, dva su se na njoj izmjenjivala. Djeca i starci su gledali kako je plakala i otimala se. Vidjela je i moja kći, koja je tu bila, a mene su odveli na silovanje. Sve ovo vrijeme dvoje djece bilo je sa mnom u logoru i vidjeli su šta se radi. Nekada su me vraćali sa silovanja ujutro, nekada u podne svu pretučenu, crnu, da me nisu prepoznale žene na vratima. Djeca su plakala, pomagala, poslije su i djecu fizički maltretirali, a među njima i mog sina.

Tako su i kćerku u avgustu 1992. godine odveli kod SUP-a u neku kuću. Bilo ih je četiri-pet. Kada su mene vratili sa silovanja, zapomagala sam gdje mi je dijete. Tada mi je čuvar logora – komšija pomogao i spasio je. Nakon pola sata su je vratili. Pričala mi je da su htjeli silovati, ali H. ju je uspio spasiti.

Nas devet, kada smo došle u Novi Pazar, odmah smo otišle doktoru  i trudne su bile: G. G., Z., P. P., B. B., Č. Č., A. A. i sve su u Novom Pazaru očišćene kod privatnog ljekara. Ja nisam bila trudna, ali sam teško oštećenog zdravlja. (Izvod iz izjave broj 10824/96 – Foča).

ISPOVJEST (2): Prema saznanjima Dž., tokom jula mjeseca 1992, u zgradu gdje je nastanjena, u više navrata su dolazili predstavnici SJB Foča i odvodili njenog muža i komšiju radi zakopavanja ubijenih Bošnjaka muslimana po okolnim mjestima. Zakopavanje ubijenih Fočaka vršena su u naselju Šukovac, Patkovina i u Tekiji. U Šukovcu su zakopali jedan leš nekakvog mještanina sela Điđevo, u Tekiji leš jedne žene, a u Patkovini dva leša, jedan starije žene i jedne maloljetne djevojčice, koje su poginule u jednom kombiju, koji je iz Điđeva za Goražde vozio nekoliko žena i djece. Tom prilikom ranjeno je još četvoro djece, a vozač odvezen u bolnicu i na putu do nje preminuo. Na ovaj kombi pucali su pripadnici “Srpske vojske” i četnici, drugi detalji u vezi sa ovim još nisu poznati.

Silovanja pod maskom patriotizma: Foča, mesto najstrašnijih zločina

PHOTO: Stock

Juna 1992. godine oko 21. 30 kod Dž. u stan je došao Janko Janjić Tuta sa još dva nepoznata četnika od kojih je jedan vjerovatno iz Foče, jer ga je vidjela na dan polaska za Skoplje u automobilu zajedno sa Janjićem. U njen stan su upali nakon što su još nekoliko stanova nasilno otvorili. Odmah po razbijanju vrata na njenom stanu, upali su u sobu i jedan četnik, inače Janjićev vozač naslanja pištolj na sljepočnicu Dž, a Janjić i drugi drže njenog muža A. na nišanu automatskih pušaka. Njihov mali četverogodišnji sin spavao je na podu. Pitali su A. kako se zove i nakon što im je odgovorio, naredili su mu da izađe iz stana. Dok su A. izvodili, Janjićev vozač je pitao Dž. da li se plaši. Nakon par minuta začula se rafalna paljba.

Oko 22 sata T. i četnik sa kojim je zajedno ubio A., vraćaju se u stan i naređuju Dž. da se skine, na šta je ona počela plakati i upitala je: “Brate Janjiću, zašto si baš kod mene došao?”. Janjić joj je odgovorio da je u pitanju njena glava i da ne pruža nikakav otpor, da se ne brani, jer će je u protivnom morati ubiti. Dž. ih je molila da je ne diraju, ali oni nisu odustali od svoje namjere. Kada su je natjerali da se skine, Janjić se obratio dvojici prisutnih četnika rekavši da će on prvi i da oni sačekaju. Akt silovanja izvršio je na kauču, iživljavajući se na različite načine. Natjerao ju je na oralni i analni odnos. Sve ovo je trajalo oko jednog sata, uz povremene prijetnje da će je u slučaju pružanja otpora ubiti.

Nakon što je završio, pozvao je jednog od dva četnika koji je bio pod uticajem alkohola, te pošto nije mogao stupiti u seksualni odnos sa Dž. što je pokušavao, pristupio je iživljavanju kroz čupanje za kosu, udaranjem pištoljem po glavi i ugrizanje po ramenima i vratu. Ovog četnika je Janjić nakon pola sata izveo rekavši mu “Vidiš da ne možeš, vodiću te na drugo bolje mjesto”, poslije čega je taj odustao i sa Janjićem izašao iz stana. Po njihovom odlasku ušao je treći četnik, koji je sa Dž. ostao do 6 sati ujutro. I on je Dž. silovao prijeteći da će je u slučaju bilo kakve priče ubiti. Prije odlaska Janjić je zaprijetio da će je ubiti, ako iko sazna za silovanje. Ujutro, oko 7 sati, Dž. je napustila stan i iza zgrade vidjela mjesto gdje su joj strijeljali muža. Leša nije bilo, a ona je krenula po vidljivim tragovima krvi koji su vodili do “Ribarskog restorana”, sa čije je terase leš njenog muža bačen. Leš je ležao u plićaku okrenut prema zemlji. Dž. nisu dozvolili da priđe blizu leša, tako da nije sigurna da li je eventualno zaklan. (Izvod iz izjave broj 1781/93 – Foča)

ISPOVJEST (3): U aprilu 1992. godine Miljevina je bila blokirana barikadama od strane četnika i tada su zaposjeli sve privredne objekte. Sve ovo vrijeme do konca septembra bila sam u kući sa majkom, dva brata i nanom, a oca su mi kao civila uhapsili i odveli u zatvor avgusta 1992. godine. Jednog dana, krajem septembra, mene su odvela trojica gardista obučena u maskirne uniforme, naoružani automatskim puškama, bombama oko pasa i sa noževima na pasu.

Odveli su me u kuću kod Karamana. Tu, uz prijetnju i sa zaplašivanjem sa dolaskom cijele čete, počeli su me silovati. Prvo me silovao Pero Elez, koji me poslije u više navrata silovao. Takođe su poslije dolazili i drugi vojnici srpske vojske koji su me silovali, a među njima znam slijedeće: N. S., jedan Crnogorac iz Pljevalja – zvali su ga M., K. i D., zatim Z. S., D. P., N. B., jedan se nama predstavio, ali mislim da laže, kao Z. T. U toj kući provela sam šest mjeseci gdje sam periodično, nekada dva puta u sedmici silovana, a nekad jednom u mjesecu od strane gore imenovanih četnika.

U toj kući bilo nas je sedam djevojčica i djevojaka. Sve ove djevojke, uključujući i A. (12 godina), silovane su na taj način što su povremeno odvođene u susjedne prostorije u toj kući. Sve te djevojke, po povratku u našu zajedničku sobu, pričale su da su silovane pod pritiskom i prijetnjom, a ja sam vrlo često i čula šumove u sobi i hodniku, koji su upućivali na silovanja i drugih, a ne samo mene (Izvod iz izjave br. 1760/93 – Miljevina-Foča).

Želite da pomognete? Obratite se Majkama Srebrenice
[email protected]


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

90 KOMENTARI

 1. – senko_ Dakle “poslednji politicki proces iz 20 vijeka je zavrsio prije 2 ili 3 godine”. To je u svom novinama bilo.
  – Preko 170 poslanika je glasalo za jas zakon…,cak mislim da je nesto oko 178…tako nesto…
  – Za ovo,oko ove zene Bajramove,nije toliko bitno…ili rodjena ili prvo bartuced,to ti je isto na kraju…Evo,ostavljam mogucnost da nije rodjena,nije me to toliko ni zanimalo…ali mu je sigurno ili prvo ili najdalje drugo bratuced. Znaci,to moguce da niej bas rodjena,ali ok…nije toliko birtno. bitno je da taj covjek,taj vjernik…svojoj rodjenoj sestri nije bio na dzenazu…to je sustina,nista drugo.
  – Ovo za Dzipka…nemoj da ti se ljudi smeju da ponavljas,jer kada mu se prvi sin zenio…prije oko 4-5 godina,na svadbi je bio Semko,Hot Salih…i jos dosta njih iz SDA…,tako da ne bi sa tobom i oko toga polemisao,jer je mni Dzipko rodjak,i znam sve to…
  – E,a ovo eto,vjerujem ti Rifcetu Suljo onako iz dzepa maloga izvadio 100 000 DM,i bacio mu ih na zadnjem sedistu auta…”. Evo,to ti vjerujem…Jel u redu?
  – A za vas sto “progovarate”…pa sta cekate vise…vi svakako “cinkate DB-u ceo zivot”…pa hajde vise progovorite i javno…sta cekate…da vise vidimo te spijune koji su i najodgovorniji sto su Bosnjaci hapseni i prebijani…sta cekate vise?

  0

  0
 2. SAMIRE, Nisam od onih koji voli da vredja pa cak ni vas Suljovce.Ali evo tri primera da ti dokazem da ili te neko lazno informise ili sam smisljas lazu do laze.
  1)Pisao si ovde da je proces protiv one grupe 25 zavrsen lagao si.
  2)Kazes Bajramova zena sestra Muamerovog oca pa cio Tutin zna da je njegova zena od Cosovica.
  3)Kako mozes da lazes 170poslanika glasalo za amnestiju cetnika,a niko nije bio prisutan od nacionalnih manjina.Esad DZudjevic je u jednom intervju u vezi amnestija cetnika rekao da su se oni dogovorili sa dss da glasaju sve njihove zakone:
  Ti si u istinu teski psihopata, normalan covek tako nece lagat,jel svako moze ukucat na googel skupstina Srbije zakon o amnestiji cetnika i tu pronac sve, pa i kolko je bilo prisutno poslanika.Tebi je ko novo da je Dzipko nabijo Sulju pistolj usta to neznas i da je moro da isplati Rifcetu 100.000dm.i sto lazes cijela Dzipkova porodica u sda nije ni Dzipko ni njegov otac Zudo, Pitaj zuda koga je vido da sedi sa inspektorima iz kraljeva koji su ga tukli u kafanu negde ispod Raske,to Zudo prica javno.Ne pokusavaj praviti nikoga glupim i ludim pamtimo mi sve i znamo sve i otkrice se sve o izdajnickoj i kriminalnoj ulozi Ugljanina ali ne ovde i ovako sa tobom,pocecemo od kupovine oruzja iz vojnih magacina u Arandzelovcu,i to Ugljanin zna da cemo progovorit i zna ko ce progovorit.

  0

  0
 3. samire *************** sta pises na ovoj temi o politici,nego reci kako bi ti se osecao politicki kada bi ti majku ili sestru silovali cafiri reci *******************

  0

  0
 4. – Ja te ne vrijedjam munafik,podrzavam te. Sta ti je. Jer,onako munaficki tekst…sa malo pravopisnih gresaka…pa valjda to “munaficenje” svaki misluman treba da podrzi.

  0

  0
 5. – Ooooo,pa gde si munafik…odavno te nije bilo da munaficis ovde? Sta ima kod tebe munafik? Cestitam ti…vidim da si postao Autor ovog “sajta za vrijedjanje Bosnjaka”…,pa cestitam. E sad,nema veze sto ne znas bas dobro pravopis,ali ima vakta,bitno je da si poceo da ucis…

  0

  0
 6. – Da,to je bio Dan Opstine Blace,na kojoj je Ugljanin kao gradonacelnik bio. I ja kazem,da nema nista sporno da jedni drugima cestitamo Bajram. Ali hocu sledece da ti kazem… Kada neki ministar,bilo koji,obidje Ugljanina…e onda je Ugljanin izdajnik…a kada obidje Muamera,e tad je sve u redu. Drugo,ne dovodi se ministar vojske da nam cestita Bajram,on moze to iz Beograda da cestita…,moze da dodje ministar vjera,sta ce ministar vojske tu? A onda,samo godinu nakon tog “grljenja i ljubljenja” sa tim Sytanovce,pocnu pljuvati po njemu ti isti kada taj Sutanovac recimo obidje Ugljanina,ili danas Meha Mahmutovica…To je to licemjerstvo,i to je ono sto je jako lose.
  – Drugo pitanje moje…znas…a znas i sta je odgovorio,nema potrebe da to sad objasnjavam.
  – No kazem ti,nije bitno meni bilo sta ce on odgovoriti,bitno mi je bilo da kazem “da onaj mkoji vrijedja muslimane zatvarajuci im dzamije da ne mogu u njima klanjati,ne moze onda ocekivati da ga drugi cijene”. To mi je bio cilj,a ne njihovi odgovori. Jer odgovorit uvjek mozes onako kako tebi odgovara,naravno.

  0

  0
 7. Covek ti je odgovorio ono sto ti i ja odgovaram nekoliko puta,ne vidim nista sporno sto ce neko nas ili neko njihov jedni drugima cestitati vjerski praznik to je svakad bilo i bice a i opet da ti kazem nista nema ni cudno ako neko dodje na Bajram kod nas i ako je druge vjere pa zar nije isao Kucevic i Ugljanin na srpsku slavu prije neku godinu ne znam tacno dje je bilo a provlacilo se kroz televiziju nekoliko puta,verovatno si i to gledao pa znas o cemu ti govorim.

  0

  0
 8. – I da,ja sam bio taj na Tv Jedinstvu…Ali eto,cuo si onoga Tandira ( znas li da je njegov otac bio clan SPS-a..pitaj nekog iz Prijepolja,reci ce ti). On,kaze “nije cuo da se neka dzamija zatvorila da se u njoj ne moze klanjati…,nije covjek obavesten izgleda…ili Altun alem ne smatra dzamijom.
  – A za ono je u pravu,cestita i Tadic,i Kostunica,i Premijeri Bajram naravno..jer je Bajram i Drzavni praznik prihvacen za Bosnjake. Ali,niko ne dovodi u mesihat i to ministra srpske vojske da to radi…A danas,taj isti pljuje i zvizdi i kuka na “srpske ministre”. To je sustinska razlika. Ali dobro,nisam ni ocekivao da mi odgovori nesto,bitnije mi je bilo postaviti pitanje.

  0

  0
 9. -Kadric_ Zaboravih da ti pohvalim ovaj komentar za svatove i barjak (samo bez psovanja,nije to za muslimane)…OK? Bas tako,evo i po Tutinu ima tih,i to vjeruj mi sve ovi SDP-ovci…kazu “ma necu ovu Suljovu zastavu” pa makar i cetnicku nosio. Ili ono, “ma nece mi dijete ucit Bosanski jezik,kad to ovi Suljovi nesto traze”. Takvi su ti ti Bosnjaci kletni…Ali dobro,proci ce to,i sve ce doci na svoje to,bez brige. Ovaj komentar je bas na mjestu bio. Cestitam ti.

  0

  0
 10. – I,konacno…da nije Sandzaknewsa…pa kako bi ljudi u dijaspori znali sta radi po Sandzaku “bandit sa banditima”. Vi biste samo ove ovakve sajtove,da titrate jedni drugima i juacite se ovde….kao neke zene ste.

  0

  0
 11. – Naravno,Suljo niti je,niti ce ikad glasati da se amnestiraju cetnici. Konacno,da nije bilo Ugljanina,ti i tebi slicnim ne bi ste ni znali sta su to cetnici i ko su bili. Dakle,taj zakon je dobio podrsku preko 170 poslanika u Skupstini (glasali su svi poslanici do poslanika nacionalnih manjina,dakle SRS,DS,DSS,SPS,NS…),jedino pribadnici nacionalnih manjina nisu,i jos pojedine manje srpske stranke…Tog dana,u Skupstini Srbije nije sjedeo ni jedan jedini poslanik ni jedne nacionalne manjine. Ali,sto sad vama treba ta prica zato da bi nekako amnestirali Orljanina sto je dovodio i Stanovca,ali i onog ko je planirao genocid u Srebrenici (Milosevicev Premijer),to je sad druga prica.
  – Na kraju,sve “vase istine” su toliko smijesne…poput “prislanjanja pistolj Sulju od strane Dzipka,a danas kompletna Dzipkova sira i uza porodica u SDA,pa onda ono “vadjenje 100 000 DM iz malog dzepa,i bacanje na zadnje sjediste”…Eto,takve su vase istine. Na kraju,da niste takvi,ne bi se “lizali i ljubili” sa Rasimom,Tadicem,Sutanovcem…samo do prije 2 godine,a sad pljujete po njima. Ali to ste vi,licemjeri da ne mogu biti grdji od vas.

  0

  0
 12. – Senko_ Znaci,Bajramova zena je rodjena sestra Muamerovog oca,rodjena sestra,e sad jel ona Muameru hala,ili tetka…ti sad vidi. A ovo,evo opet pricas neke nebuloze (ti stvarno nisi psihicki dotjeran) kao i ono za Dzipka,evo sad i ovo.
  – Ja sad znam da bi vi muamerovci poubijali sve muslimane koji nizu za vas (konacno,jedino ste do sad i pucali samo i iskljucivo na muslimane),a da bi Sutanovce,Miloseviceve premijere ljubili i nabijali im se u dupe gde stignete. Ali,nece moci,jer i Milosevic je htio preko 50% muslimana Bosnjaka poubijati,no ne uspije mu to. Dakle,sa vama treba samo onako kako mi ti Tutinci radio…osinemo vas jednom-dva puta po nosu,i onda ste mirni kao bubice…doduse lajete pytem medija i to,ali samo vam to i ostane posle toga.

  0

  0
 13. Samire,prekontrolisi se malo,nazivas jednog izuzetno postenog i verski obrazovanog coveka koji je radio u opstinskoj upravi u Tutinu, i klajnao od svoje rane mladosti rahmetli Bajrama Dzudzevica nazivas jos psihicki bolesnog i izmisljas zena mu Muamerova hala sto tako lazes i kako te nije sramota.S vama prodanijem dusama pogotovu u Tutinu dzaba je razgovarat ja podrzavam one sto kazu da se sa vama treba malo drugacije, vi ste zasluzili da vas sve pokupimo na jedno mesto i zapalimo,A najprvo bas toga Emira Ugljanina sta ta govna i ti Ugljani traze u Sandzaku oni su Albanci doselili su se u Ugao ded njihov Smail-uka ubio je Jusufa Mehonjica po naredjenju tadasnjih Srpskih vlasti,zato su pobegli ponovo na Kosovo,I ponovo Srbi vratise ta govna u Sandzak,i evo sta nam napravise,Ono Emira nos nezna da obrise a zna po sandzaknewsu da pise ko je bivsi Muftija,bagra izdanjicka.Pa vi ste gori za Bosnjake no ovi cetnici sto su silovali.Suljo glasa da se amnestiraju cetnici a ti prozivas Muftiju sto je primio sutanovca.

  0

  0
 14. – senko_ I dalje pricas nebuloze kao one sto si pricao za Dzipka,i ono kad Ugljanin iz malog dzepa vadi 100 000 dm,i onako ih baca na zadnjem sjedistu auta. Te mahalske price,te price koje zene pricaju na posedke,vise ne bih komentarisao.

  0

  0
 15. – Averoes_ Napisao si ovo…”Ali mi hocemo da ucimo nasu historiju stradanja, a to nije bilo prije 200 godina nego prije 20. Drugo je to sto se ti i tebi slicni stidite tih razgovora, jer ce se uz najvece stradanje bosnjaka Srebrenicu, uvijek i pominjati to da ste vi glasali da umanjite terzinu tog genocida nazvavsi ga zlocin. jer zlocin je manje nego genocid!”.
  – Naravno,nije bilo prije 200 godina,vec prije 20-ak…Ali sta i da je 200 godina proslo? Mi cemo i za 200,i za 500 i…dok nas bude obelezavati genocid u Srebrenici. Ja ti samo kazem da “ovi sto bi sad,20 godina nakon toga da pisu ovde i busaju sebi u grudi,su kada se to sva dogadjalo cutali…,a samo 2 godine,(ne 20 godina,niti 200),samo su 2 godine nakon genocida u Srebrenici dovodili u Altun alem dzamiji one koji su isplanirali i sproveli taj genocid. To je sustina.
  – Kazes da je nekoga stid da prica o ovome,o Srebrenici? Pa da li si ti normalan? Ja ti kazem,iz postovanja prema Srebrenici…ne zanimaju me oni koji idu u Srebrenicu,a onda kukaju i kritikuju Regionalnu televiziju “sto ih nije dovoljno snimala”. Pa,da li ti mozes da shvatis kakvi su to ljudi koji i u Srebrenici idu da bi se snimali,radi marketinga? Da li ti to mozes da shvatis kakvi su to ljudi?
  – Kada je Alija Izetbegovic odrzao prvi govor u Srebrenici,rekao je ovako…”Kada danas neko pomene Srebrenicu…ja bih najradije samo zacuta. Jer ovo sto se ovde desilo nasem narodu je toliko strasno da ne postoje rijeci da ovo opisu. Zato mi se cutanje izgleda prikladnijim. No,umjesto cutanja mi,iz postovanja prema zrtvama,moramo delati…moramo svakog dana insistirati da se kazne svi oni koji su ovako nesto uradili Bosnjacima…,ili ma kom drugom narodu da se ovako nesto desilo,mi bismo bili duzni da trazimo pravdu…”.
  – Dakle,ovako je dostojanstvenonas Alija izetbegovic to govorio. A ti danas imas one koji bi “politicki nesto poentirali na Srebrenici…,koji bi da ih kamere snimaju dok su tamo (i to,ako ih malo snimaju ljute se)…a zasto? Pa da bi narod rekao “vidi,eno ga Muamer otisao u Srebrenicu…svaka mu cast,on se brine za Bosnjake”. E to licemjerstvo,takvi ljudi koji tamo idu da “sakupljaju nekakve poene”,a kada se ta Srebrenica desila 1995.godine,cutali su o tome kao zaliveni…takvi ljudi mi se gade,takvi “monstruozni odlasci u Srebrenici,da bi vas neko snimao” mi se gade.
  – I konacno,Averoes…nadji mi izjavu nekog iz BiH,Siljdzica,Tihica…bilo koga ko nije pozdravio to sto je Srbija osudila “dogadjaj u Srebrenici 1995.godine,kao sto je to napisano u presudi medjunarodnog suda pravde”…Nadji mi nekog iz Bosne,ko nije to pozdravio.

  0

  0
 16. -Mirza_ Nikako da ti odgovorim za ovaj upad bandita u Banju…To samo po nosu isibas jednom,kao sto smo mi u Tutinu,i banditi se odmah umire…Tako smo ih mi u Tutinu jednom-dvaput sinuli po nosu,i da vidis…sad kada dodju u tutinu mirni su kao bubice.

  0

  0
 17. – Averoes_ Sta ti znas majke ti? Osuda genocida u Skupstini je bila…”Osudjuju se dogadjaji u Srebrenici u julu 1995.godine,onako kako je to definisano “presudom medjunarodnog suda pravde”. A ti ne znas da ta “presuda” kaze da je to bio genocid. Na kraju,ko se to iz Bosne javio da je nezadovoljan tom osudom? Siljadzic pozdravio,Tihic takodje…Dakle,nije sija nego vrat.
  – No dobro,to je to vase busanje u grudi…Bitno je da je Srbija natjerana da to prizna,to je najbitnije od svega…a u toj presudi stoji da je to genocid. Tako su to prihvatili i Haris Siljdzic kao i Sulejman Tihic.
  – Nego,obzirom da i sam mozes videti kakvi su ovi ovde sto podrzavaju Muamera,na primer Murat i Emir…Mozes sam zakljuciti kakvi su to ljudi. Sa takvim budalama je lako manipuslisati.
  – Ja ti kazem,”u Skupstini Srbije je osudjena politika onog covjeka koji bio Premijer te Srbije koja je to uradila. Dakle,danas je osudjena politika onoga kojeg je Muamer dovodio u Altun alem dzamiju samo 2 godine nakon srebrenice…i to je sustinska razlika.
  – Ali,kako da ocekujes od ovih kao sto su Emir i Murat da to shvate.
  – Ka im opet porucujem,da ne bi bilo da samo laju ovde…neka ostave broj telefona,i ja cu im se javiti da pokazu “tu svoju hrabrost”. Ali,onaj ko ceo zivot laje,lajace i dalje. Toliko.

  0

  0
 18. Braco, nemojte da prijetimo jedni drugima, pa ma kakvi bili! Necemo da se ubijamo medjusobno! A necemo ni da diramo komsije Srbe, niti cemo da psujemo majku bilo ciju! To sto se desilo, desilo se i ne mozemo sada da vratimo milo za drago Srbima! To ne treba da radimo! Ali svakako treba da znamo sve o tome sta se desavalo, jer ako zaboravimo – ponovice se! To je garant!

  Hehhe, kako mi je milo da gledam ove kako se muce i crvene ovde po ovom sajtu ove gubitnike iz SDA, kako ne umiju da odgovore na ono sto sam pisao! Samir_ Evo sam procitaj da si gore navodio “genocid u Srebrenici” a podrzavas one koji su glasali da to ne bude genocid, nego zlocin! Je li to tacno ili nije? Znaci gubis pravo da pricas o genocidu, jer za tebe je to zlocin. Za SDA je to zlocin i za tebe jer ih ti glasas. Znamo ko je trazio da se napise genocid, ali ga ovde napadas! I jos jednom, sto lazes da je neko pozvao u ovom tekstu da se krene u osvetu? Niko to nije rekao! Ali mi hocemo da ucimo nasu historiju stradanja, a to nije bilo prije 200 godina nego prije 20. Drugo je to sto se ti i tebi slicni stidite tih razgovora, jer ce se uz najvece stradanje bosnjaka Srebrenicu, uvijek i pominjati to da ste vi glasali da umanjite terzinu tog genocida nazvavsi ga zlocin. jer zlocin je manje nego genocid! Ja znam da je tebe sramota sto ih podrzavas, ali ja mogu da razumem vas jer ste rekli da vi navijate iz koristi. Ako nisi zaposljen i izdrzavas porodicu, a od stranke imas neke koristi, ja ti halaljujem, samo te molim da onda ne siris ovdse dezinformacije i glasine. Ja ne izmisljam te posecarske price i iznosim ovde ko cinjenice. Sve sto sam reko je opste poznate cinjenice!

  Jos jednom vas pozivam i molim da ne prijetite jedni drugima i ne psujete se, jer nam ne treba mrznja. To je stvarno lose i nemamo koristi od toga! Samo se brukamo i vi i mi! Toliko! Sellam!

  0

  0
 19. mmm ako pas koji laje neujeda,sto onda emir ugljanin ovako brzo zakljuca slike na facebook,sta mislite da se uvjek krijete iza kompjutera nisu ovo decije igre,nikako nemozete neke stvari da svatite zato cuvajte dobro ledja prosla su vasa i cetnicka vrjemena

  0

  0
 20. nemojte bre da se psujete,izdajnCi su oni koji se nisu culi od 92do 2007 godine,a sad kad im je zagustilo onda hajde da malo lajemo,STARA IZREKA GOVORI: PAS KOJI LAJE NEUJEDA!!!!!!!!!!!!!I NEMOJ TE SE BRE NERVIRAT,SVE CE TO DOBRO INSALLAH BITI,KAD PRIZNATE RIJASET I REJSA,ISTO KAO STO STE PRIZNALI ZASTAVU I BNV,SABUR JE VAZAN ZATO SABURAJTE!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 21. – Evo jedne ilustracije sta radi sad Muamer…Kada su se ono tukli navijaci Rada i Novog Pazara…,i sada ste imali one momke koji su upali na stadion i direktno se tukli sa navijacima Rada…pokazali svoju hrabrost i odvaznost bas tu gde se “bije bitka”. Sa druge strane,imali ste one koji su stajali na tribinama i “vikali,psovali,mnogo bucni bili…”. E,ovo sad ti je to…Muamer ti je sad (15 godina posle) onaj sto sjedi na trbinima “i psuje,galami,vice”…A nakon utakmice,oni koji su se bas dole na terenu tukli,cute…A opet su najbucniji oni koji su najbucniji bili i sa tribina. Eto,to ti je slika i prilika Muamera danas.

  0

  0
 22. – I naravno,jos jednom ponavljam…bez obzira na sve…Evo,neka taj Muamer sada stane na celu kolone ( a nemoj da prica kako “nece da zabije noz u ledja Srbiji,jer to nije hteo ni za vrijeme Milosevica”)…,dakle,neka stane na celu kolone sad…ja sam prvi do njega…i idemo zajedno da koljemo Srbe,da silujemo srpkinje…Evo,ja se kunem Allahom da cu odmah poci za njim…Samo neka on stane prvi,i idemo…
  – Ali,dosta vise tog nmjegovog lajanja ovde,pa onda trk u novinama “mi necemo Srbiji noz u ledja,mi je volimo”. Evo,neka krene…ja sam za njim. Neka krene i pokaze da nije najveci licemjer koji se samo igra osjecanjima Bosnjaka,neka pokaze to…a ne samo da laje i truje narod po Sandzaku.
  – Neka prestane sa tom pricom,i evo…ja cu prvi da zabijem Srbiji noz u ledja…ali samo kada on krene na celu…!!!

  0

  0
 23. – I da Averoes_ Isao sam 5 puta za Srebrenicu do sad,ali nikad nisam “kukao kako me tamo niko nije snimao”…,jer ne idem tamo kao Muamer…da bi me neko snimao i video…vec iz postovanja prema zrtvama genocida. A SDA,o kojoj pricas,je sve ovo govorila….ali tada kad je to najpotrebnije bilo,kada se za to gubila glava…Danas,evo bas danas…iumas bar 20-ak Srba koji ce ti govoriti o ovim zlocinima i genocidima…pa i sam Boris Tadic o tome prica….danas nije problem o ovome pricati…problem je sto neko,tj. Muamer,sa ovim hoce da “sakuplja neke politicke poene”,na ovakvim zrtvama.
  – Nego dobro,danas Muamer to moze,jer danas eto i Natasa Kandic govori o tome,danas se za to “ne prebija,ne ide u zatvor”…Tada,kada se islo,i kada se glava gubila…jedino je Sulejman ugljanin imao petlju da to kaze,javno…Danas,svaki balavac,poput ovih ovde…laje o tome,kao sto Seselj laje u Hagu “i busaju se sebi u grudi” kako su to sad oni neki Bosnjaci.
  – Ja sam ih pozvao da ostave brojeve telefona,ove klosare…pa ako imaju muda…evo,neka ostave…

  0

  0
 24. – Averoes_ niko ne cuti o ratu u Bosni,evo i dan-danas se osudjuje genocid u srebrenici. Ovde se radi o drugom…Onaj koji je cutao tih 90-ih,koji je mirno spavao u Novom Pazaru dok su Bosnjaci Sandzaka prebijani,koji je,opet te moram podsjetit,tada dovodio Miloseviceve premijere po Sandzaku…e taj,bas onaj koji samo prije 2 godine dovede ministra ove srpske vojske (sjecas se Sutanovca) da nam cestita Bajram sve onako ga grleci i ljubeci…E taj i takav danas,nakon 15 godina cutanja se sjetio “znas Bosnjaci su emotivni kada im kazes da su im majke silovane” daj neki tekst sad o tome…znas da ja Ugljanin to pricao 90-ih i dobio povjerenje Bosnjaka….Daj mi to danas malo da pricamo…
  – Eto,taj covjek koji je tada cutao,sada nasao ovde da nam soli pamet…Ali,valjda ti je kroz ove njegove Emira i ovog Murata jasno kakvi sve idioti,hajvani,debili,podrzavaju samo tog i takvog “cutaca 90-ih,koji sada laje na sve strane”. O tome se radi,a ne o necem drugom.
  – A,ti samo pogledaj na kako dostojanstven nacin Bosnjaci Bosne…koji su sve ovo preziveli,danas obelezavjau to… Kkao je rahmetli Alija izetbegovic pozivao Bosnjake da “i u ovom najstrasnije i najtezem bolu,moramo ostati dostojanstveni”..a ne ovo ovako,onaj koji je cutao kada se to desavalo,druzio sa Milosevicem…sada skontao,Boze moj,da ovo Bosnjake pogadja…e daj sad da pricamo o ovome…To je lose za Bosnjake,jer se truju isto onako kako je Milosevic i ostali srpski nacionalisti trovali Srbe…(sta sad,Bosnjaci treba da postanu poput Srba-pa da sad Bosnjaci idu da siluju srpkinje?). To je u ovome lose,a pogotovu kada dolazi od nekog ko je svo vrijeme cutao kazo zaliven kada se to desavalo.
  – Bosnjaci ce svoja stratista sva…obelezavati,ne 50…vec narednih 50 000 godina…ili tacnije,obelezavat cemo ih dok nas bude…ali ne sa ovim i ovakvim licemjerima…koji bi opet zaboravili i Srebrenicu i sve ovo samo kada bi ih Tadic pozvao u Bg i rekao im “evo,sad sam uz vas”…ili bi zaboravili sve ovo samo kada bi im Srbija dala…jos jedan privatni fakultet. To licemjerstvo (poput Seselja i ostalih) je samo dno-dna.

  0

  0
 25. – Tako je 1990_ Bas ti koji su postavili cetnika Milana Veselinovica (uz podrsku Muamera od Olrja),sada se ovde busaju u grudi…a 90-ih se to sve krilo pod jorganom. E,danas oni nasli da laju ovde,i oni nasli da pricaju o Bosnjacima. Mirsad Djerlek je izglasan glasovima Milana Veselinovica za gradonacelnika…I sta mislis,zasto Milan Veselinovic ziv nije hteo sa ugljaninom da pravi vlast,vec sa Muamerom i ovim sto sada laju?
  – pa zna veselinovic sta je i ko je Muamer,znaju oni sve te spijune DB-ovske,i znaju da oni samo umeju ovako da laju…ali kad je stani-pani,zna Veselinovic na koga moze da se osloni.
  – Pa konacno,da nisu takvi licemjeri…ne bi danas 15-godina nakon rata picali o ovome,a samo 2 godine posle rata dovodili Miloseviceve premijere po sandzaku. Zato ih je Veselinovic i podrzao,jer zna kakvi su.

  0

  0
 26. – Emire_ Ostavi mi broj telefona,pa cu te pozvati da pokazes to sto lajes. Ovaj Murat_ on je vec pravi predstavnik Muamera od orlja…to je ta jedna te ista banda,nepismena koja ga i podrzava.
  – Senko_ Taj brat Esadov nije bio dobro pishicki,lijecio se…Zamisli kakav je to covjek koji sestri ne ode na dzenazu. Zamislis kako ce na tom svijetu proci? Inace,njegova zena je rodjena hala Muameru od Orlja. Tako da…ma nista,samo zamisli kakav je to covjek bio,ali dobro,obzirom da psihicki nije bio dobro ne treba mu se to na kraju zamjerat od ljudi.
  – Dakle,ovo podsjeca na onu Milosevicevu propagandu na RTS-u…kada ej Srbe,zarad svoje predsjednicke fotelje hteo homogenizirati. To je taj jedan te isti obrazac. Da je Muamer i 90-ih ovako kritikovao,to bi bilo u redu. Ali,tada cutati od straha.dovoditi Miloseviceve Premijere u pazar,zatim dovoditi ministre srpske vojske…a danas – nakon 15 godina,se navodno ovako ponasati,i igrati na kartu emocija da bi,isto kao i Milosevic,sacuvao neku svoju poziciju…To je najnize dno koje jedan covjek moze da dostigne.
  – No,obzirom da slavi Dan bosnjacke nacionalne zastave,za koju je,to bar svi znamo,najzasluzniji Sulejman Ugljanin,a na toj istoj proslavi pljuvati Ugljanina…zapravo govori o kakvom se licemjeru radi. Taj i takav Muamer je pozavadjao prvo ljude u svoje selo,gde se i dan-danas tamo rodjaci izmedju sebe pucaju…sada je krenuo zavaditi Bosnjake i dalje,sirom Sandzaka.
  – Sledece…otici u Srebrenici,a zatim kritikovato Regionalnu televiziju sto ga “nisu dovoljno snimali”,je zapravo jos jedan pokazatelj kakav je to covjek…kao da je,stakverula,Srebrenica ekonomsko propagandni program pa kada odete tamo,odete da bi vas tamo snimali…opet,stakverula.
  – Definitivno…takav covjek koji to radi,nema ni vjere ni obraza…jer sve stop je u zivotu radio,radio je u zavisnosti koliko je njegova fotelja ugrozena.
  – No,mi Bosnjaci cemo i dalje dostojanstveno obelezavati sva nasta strtista,na jedan dostojanstven nacin traziti da se kazne svi oni koji su to radili,i na jos dostojanstveni nacin sacuvati od zaborava sve one genocide koji su nad nama uradjeni. Ali ne radi nekakvih “politickih poena”,i necemo nikad kada odemo u Srebrenici traziti da nas neko “tamo snima,da bi ljudi vidjeli da smo bili tamo”. ici cemo,u znak postovanja svim bosnjackim herojima koji su dali zivot za Bosnu.
  – Sve ove marketinske poteze,onih koji su cutali kao zalivewni onda kada se ovo desavalo,a sada…laju na sve strane,kao sto laje Vojislav seselj u Hagu…takve licemjere cemo samo jedno jutro ustati,isibati “govljivim motkama” i poslati da laju tamo gde im lajane moze proci.
  – I,Emire i Murate…pozivam vas da ovde ostavite vase brojeve telefona da vam se javim…Pa da vidim to vase lajanje…Dakle,ostavite brojeve da vas pozovem.

  0

  0
 27. EMIRE.Zamolio bih te ukoliko dozvoljavas,da ne psujes familiju ili ko Murat sto je opsovao evo ti jedan primer zasto ti se obracam:Esadu Dzuidzevicu umrla je setra njihov brat Bajram rahmetli nije joj bio na dzenaze zato sto je podrzavala Zilkica,no nesto kasnije razboleo se i Bajram i pred smrt ostavio je amanet da mu rodjeni brat Esad DZudzevic ne prisustvuje na dzenazu zato sto je uz Ugljanina bio glavni ideolog razbijanja islamske zajednice. Mislim da si sad shvatio zasto ti se obracam,i sam vidis da njih ni hjihova porodica ne podrzava.

  0

  0
 28. E znaš šta bih sad poslije ovoga što sam pročitao uradio….

  Otišao bih po Srbiji i zaklo jednu 50 srpskih glava, a psolije bih došao ovdje u Pazar i nabio bih guzičke na kolac do crijeva ko je god za Beograd, za Adema, za Sulja, za rasima………..

  Stoka bre jedan izdajnička!!!!!!!!!!!!

  Stoko breee, poklaćemo vas izdajnici…….

  A Samiru i Mirzi tražim IP Adresu, jebaću Vas cijelu familiju izdajničku samo da vas nađem…

  0

  0
 29. ma sta se cimate vi [pristalice ZORKE orljic vi ste stvarno hadaljevi bre zaboraviste 11 JUL 2008 god na dan srebrenickih zrtava ste uz pomoc rasima dzerleka zukorljica mahmutovica murica hajdarevica postavili VESELINOVICA vojvovodu cetnickog za predsednika skupstine NOVOG PAZARA i vi imate obraza da pokrenete neku temu o zrtvama srebrenice, pa jos nesto bas posle tog zavrsetka rata u BIH tacnije 1997 muamer zukorljic na cast srebrenicana velikodostojno docekuje marjanovica u pazar i uvodiga u Altun alem dzamiju i to obuvenog u cipela a svi znamo ko je bio taj marjanovic tad a i pre sram vas bilo bolje idite u BG i pokrite se po glavi jer za beograd ste uvek i radili ,zukorljic drugo i nije nego desna ruka bg pa primetili ste sta je sve prico zavreme kampanje izbora i nista sve ok a kad su ljudi iz SDA 1990 godine to isto govorili morali su da robijaju i budu isprebijani a ovaj izdajica sad uziva u blagodatima beograda i radi kako desna ruka srpskoj akademiji nauka na razbijanja MUslimana na balkanu to se videlo i prosle god kad su turci dolazili u pazar jedino on nije bio jer je izdajnik!

  0

  0
 30. Jevreji i posle 50 godina od holokausta pricaju o tome, obelezavaju i trljaju o nos svima,i na racun toga porobise Palestince, a vi bi da Bosnjaci cute o svojom stradanjima? Ovo treba da bude jedan veliki historijski nauk, i o ovome treba govoriti uvijek. Da ne zaboravimo! Ovo treba pricat i svojoj djeci, i svojoj porodici i braci i sestrama i drugarima i drugaricama. OVo je nasa svetinja, ovo su nase majke i sestre! Naravno da nije poziv da i mi silujemo! To mogu samo bolesnici da pomisle!

  Vidite, draga braco da je simptomaticno to sto se javljaju da o ovome komentarisu ovi bolesnici koji su za SRPSKI RIJASET i za SDA. Zasto? Pa savjest, ih pece! Oni su se izjasnili o otme sta misle o stradanjima nad Bosnjacima u skupstini. Glasali su da opravdaju Srbe i da umanje stradanje Bosnjaka! Nije genocid nego je zlocin! To je cinjenica i kako vas nije sramota da se javljate? Samir_ ako si i isao u Srebrenicu 5 puta, ove godine ako si covjek i imas ilijek obraza neces otic! Mene bi bilo sramota od tih silnih zrtava posle onog ruganja u Skupstini Srbije koje ste im priredili! Ti nazivas trovanjem Bosnjaka ucenje iz historije? Ovo nije bajka nego istinit dogadjaj, ovo ne smije da se zaboravi, a ti bi da se zaboravi! Opet zasto? Opet savjest jer vise nemate kredibiliteta da raspravljate o ovome, da se ovoga sjecate! Vi ste se odrekli Bosnjaka, i ovde demonstrirs svoje opredeljenje, zaboraviti! To je sve sto imas da kazes, jer kad god se setimo ovoga seticemo se i izdaje koju ste priredili zrtvama! To je zig koji cete nosit do sudnjeg dana! Ali sta covjek da ocekuje od tebe koji radi na razbijanju ustavnog uredjenja BIH i njene nezavisnosti! Sam si se izjasnio o tome, rekao si da hoces Srpski Rijaset sa centrom u Sarajevu! Koji urusava legitimne Islamske institucije! Tebe treba na kolac nabit djubre izdajnicko! Gadis mi se i ti i tebi slicni! Glup si, mnogo si glup, nedoucen, a uz to i zlonamjeran, i pokvarenog srca!

  0

  0
 31. senko sta pricas za ovim govnatima oni bi nakon svega ovoga jos da diskutiraju,kao srbi “ko je kriv bio za rat” treba covjek ko pascad da ih juri i sve da pobije to jedino pametno resejnje,kazu imalo je oko 20.000 silovanih zena a ovaj dosao na ovu temu na pominje sulja i muftiju ovaj drugi se smije,zato su metkovi izmisljeni trebamo se prvo ovih nasih govnati resit

  0

  0
 32. SAMIRE, SDA je i propala zbog ovakvih kao ti,takav je i vas LJider Ugljanin.Kritikujes Zukorlica sto je primio Sutanovca a podrzavas Zilkica koji je ljubio ruku patrijarhu (uz D.Cosica glavni ideolog velike Srbije)Podrzavas to sto su ti tvoji sa Zilkic slavili Bajram u Skupstini Srbije a ovamo kritikujes nekoga.Ti trazis da tebi neko odgovori na dva pitajna koja su u istinu besmislena, odgovori ti na jedno jedino,Zasto su poslanici SDA u Srpskom parlamentu glasali za amnestiju cetnika.Ti si isti ko Ugljanin kada je posle dolaska iz Turske pred izbore 96-te u Pazaru rekao.”Svaki narod ima svoje izdajnike da nema izdajnike nebi bio narod Srbi su imali Milana Nedica a mi imamo Rasima Ljajica” eto covek mislio da je narod totalno blesav pa nezna da je Nedic bezao za london i ostavio Srpski narod na cedilu isto kao Ugljanin kad su ga ispratili za Tursku i ostavio narod na cedilu.Kad vide ljudi sta sve izmisljate Zukorlicu a mnogo gore i od toga sto ste izmislili podrzavate pa normalno je da svako bezi od vas ko daste sugavi.

  0

  0
 33. problem je sto ovakim to neodgovara da se podsjecamo oni su sada za Srbijom Bate Bate,ni jedan nije digao ruku protiv Deklaracije o Srebrenici,daju Srbskim Firmama Halal Certifirate da nas Srbi hranu Halal hranom,nazivaju se Srpski Muslimani majku im bolesnu nakog svega ovoga,njihova je deviza suti nista nije bilo

  0

  0
 34. Sram vas bilo,kakve ovo veze ima sa bilo kojim politicarem,zar podsjecanje na cetnicke zlocine ima ikakve veze sa obracunavanjem sa neistomisljenicima.Ovo je postavljeno da se jos jedom podsjetimo sta nam se radio,sta nam se spremalo i sta nam misle a vama ako ovo ne odgovara i svako podsjecanje na proslost neka vam se Bog smijuje jer ste za rad ljubavi prema jednom a mrznji prema drugom vodji smremni i ovakvo podsjecanje na proslost osudjivati!!.

  0

  0
 35. -Svako muslimansko dijete toi i zna,i znace…to nije sporno,ima hiljade knjiga o ovome. Ali na ovakav nacin (isto onako kako je Milosevic trovao srbe na RTS),je za Bosnjake najgore. Ovo je trebalo govoriti tada,kada je o ovome jedini u Sandzaku govori Ugljanin. Cak i pomagao Aliji Izetbegovicu oko formiranja nekih Vojnih Jedinica.
  – I murat_ da se ne bih spustao na tvoj nivo,evo odgovori mi na ova pitanja… 1. Zasto je Muamer Zukorlic 1997.godine,(samo par godina nakon ovih i ovakvih stvari koje je Milosevic radio Bosnjacima) dovodio Milosevicevog premijera u Novi Pazar,u Altun alem dzamiju?
  -2. Zasto je prije dvije godine dovodio ministra srpske vojske Sutanovca da nam cestita Bajram?
  – Evo,odgovori zasto je to tada radio (a danas hoce na ovakav nacin da truje Bosnjake).
  – Ja hocu da ti kazem da Muamer i ovi njegovi sada posezu za ovim sto je jako emotivno za sve Bosnjake,jer su izgubili totalno kompas,i vide da taj srpski ministar vojske nece da mu sacuva fotelju,sada posezu za ovim,sto se moze na hiljdu zdravijih i boljih nacina reci.
  – Ako je ovo ovako,evo ja licno pozivam tog Muamera Zukorlica neka stane na celu kolone,a ja cu odmah za njim da idemo sada mi Bosnjaci da silujemo srpkinje,ili da ubijamo Srbe…Sta hoce drugo reci sa ovim? Dakle,ovo je najgori moguci nacin da se.zarad sveoje fotelje,neko na ovakav nacin igra sa osjecanjima Bosnjaka. Malo mu je bilo sto se na ovim izborima igrao sa vjerskim osjecanjima,nego evo sada bi i “sa ovim ovakvim stvarima da nesto politicki poentira”…kao sto je hteo i na Srebrenici,pa “je kukao sto ga Regionalna televizija nije dovoljno snimala kad je bio u Srebrenici”. TO STO ON RADI JE NAJNIZE DNO KOJE COVJEK MOZE DA DOTAKNE.
  – Evo,ja sam u Srebrenici bio 5 puta do sada,ali me niko nigde i ne snima,a znam ljude koji svake godine idu tamo 11.jula,Sandzaklije..ali ih nikad niko nije snimao. Jedino bi muamer da ga snimaju….Naravno,to su ti njegovu poslednji trzaji da nesto uradi…Trebao je o tome raniej razmisljati,a ne dovoditi Miloseviceve premijere u Pazar,samo godinu-dvije nakon svega sto se u Bosni desavalo.
  – Ali murat_ ti si toliko primitivan i glup,da ti to ne mozes shvatiti nikad. Tim takvim kao sto si ti se Muamer ovim trovanjem i obraca.

  0

  0
 36. samira da mi te ufatit uruke nebi te mi majka prepoznala i nogama i rukama bi te sutirao,ko pominje ovdje sulja rasima il muftiju bolesniku jedan smrdljivi, vi sto se nazivata posle svega ovoga Srbijanci Srbski Muslimani… to je vas Problem,Istorija nemoze da se promjeni i svako nase djete treba da je zna DA SU NAM SRBI NEPRIJATELJI UVEK BILI I OSTALI

  0

  0
 37. -Pogledajte cime se sada ovi Muamerovi sluze? Koliko zele potrovati Bosnjake,kao ono kada Seselj pocne trovati Srbe avkojakim glupostima….Pogledajte ovo?
  – Gospodo,o ovome ste trebali podic glas 90-ih,kada se to desavalo a ne “dovoditi Miloseviceve premijere u pazar,bas kada se sve ovo desavalo”. Pogledajte kako ovim “pod izgovorom da se ne azboravi”,truju narod? Da li bi sada Bosnjaci trebali,nakon ovoga da idu pa da pocnu da siluju Srpkinje? Ili bi trebali da uzmu puske pa da pocnu da ubijaju Srbe po Sandzaku?
  – Ovo tako lose podsjeca na onu Milosevicevu televiziju RTS,kada je davale ovakve snimke…kako bi sto vise ugradila mrznju Srba prema svemu nesrpskom?
  – Sada ce se,naravno,javiti neki da kazu “pa sta,ovo radimo da se ne zaboravi”…ali kako se to moze na ovakav nacin raditi? Kako to Bosnjaci danas rade u Bosni? Sasvim dostojanstveno,ponosno,mirno,obelezavaju Dan sjecanja na Srebrenicu…bez ovakvih stvari,bez potrebe da se na ovakav nacin “evociraju uspomene na to strasno vrijeme”.
  – Postoji hiljadu nacina da se na jedan dostojanstven nacin,a ne ovaj ovakav (ovako je radio Milosevic,Seselj…) Bosnjaci podsjete (ako ih je uopste potrebno podsjecati) sta se desilo tih godina u Bosni. Na kraju,znate i sam sta je i kako je radio Alija Izetbegovic (koji nije dozvolio da ovakvim stvarim muslimani Bosnjaci izgube svoju dusu,svoj ponos…),sta je govorio Bosnjacima…,poput onog…”Na zalost,susjedi se ne biraju,i valja biti realan…Nasi susjedi su podlozni iskljucivoscu,mrznji svega sto nije njihovo,i zato bih volio da se U NJIMA RAZVIJAJU SVOJSTVA SLICNIJA NASIJEM,NEGO NJIHOVA U NAMA…,jer mi nismo tijesni”. Ove i ovakve stvari koje se sada plasiraju iz jednog najsebicnijeg moguceg razloga,a to je “da bi se opravdalo nekako napadanje Muamera Zukorlica drzave i vlasti Srbije” je jako lose za prosecnog Bosnjaka. Ovi koji ovo sada plasiraju,znaju da su Bosnjaci emotivni kada je ovo u pitanju,i danas igraju na najgori moguci nacin na njihove emocije…
  – Gospodo…Ovo je Muamer Zukorlic trebao kritikovati 90-ih godina,bas onda kada je sve ovo najostrije kritikovai Sulejman Ugljanin i pomagao Bosni i Aliji Izetbegovicu i da se formira Jedinica ZULFIKAR,i jos dosta toga…To je tada trebalo kritikovati,a ne dovoditi Miloseviceve Preemijere u Pazar,ne kao prije 2 godine dovoditi ministra srpske vojske da nam cestita Bajram… (nadajuci se da ce ga taj ministar spasiti,i sacuvati mu fotelju). To je trebalo tada 90-ih kritikovati,a danas dostojanstveno se drzati,nikad ne zaboraviti sta se desavalo Bosnjacima tih 90-ih ( a kako bi se i moglo to zaboraviti),a ne na ovakav nacin,igrati se emocijama bosnjaka zarad licnog interesa jednog covjeka.
  – Pogledajte kako je to radio nas Alija Izetbegovic,i ucite nesto…nemojte trovati Bosnjake zbog licnog interesa jednog covjeka.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.