BNV – Neuspio pokušaj zastrašivanja sa tutinskim kriminalcima

0
300

Koalicija SDP-SDA koja je danas oformila većinu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću uz pomoć krađe izbora u Tutinu, angažirala je tutinske kriminalce, na čelu sa Božom Balićem, sa ciljem iskazivanja sile i zastrašivanja opozicione liste Matice bošnjačke na čelu sa akademikom Muamerom Zukorlićem Muftijom.

Tutinske kriminalce je predvodio Božo Balić, koji posjeduje jako velik policijski kriminalni dosije. Božo Balić se smatra da je na čelu tutinskog narko-mafijaškog podzemlja. Osuđivan za četiri pokušaja ubistva. Proveo tri godine u zatvoru zbog premlaćivanja supruge. Osuđen za istjerivanje oka pištoljem mještaninu Tutina Z.T. Sumnjiči se da organizuje pljačkanje kuća. Radi kao utjerivač dugova. Radi za SDA stranku samo profesionalno za novac.

Međutim, vijećnici na čelu sa Muftijom Zukorlićem, uz pratnju par desetina aktivista Matice bošnjačke se nisu uplašili i nisu dozvolili kriminalcima da određuju pravila ponašanja u BNV-u. 

Na kraju je Božo Balić rekao aktivistima Matice bošnjačke da je dobio 1000 eura od SDA stranke da zastraši naše aktiviste i da mu je jasno da ne može ni na kakav način da ih uplaši. U jednom trenutka je kazao: “Dajte vi meni još hiljadu i ja ću preći na vašu stranu danas”

Ostali kriminalci koje je doveo iz Tutina i manji broj koji je došao sa Hazbom Mujovićem iz Sjenice, dok je trajala sjednica BNV-a su se konstantno izvinjavali aktivistima Matice bošnjačke, jer su navodno morali tu da budu prisutni zbog plate. Kupovali su sokove i čokolade okupljenim aktivistima ispred vijeća. Udvarajući su se opravdavali da su imali lažnu dojavu  “da su Muftijni imali plan da upadnu i zauzmu Vijeće i da ponižavaju Sulejmana Ugljanina”.

Koaliciji  SDP-SDA je definitivno sada jasno da metoda zastrašivanja kada je upitanju opcija na čelu sa Muftijom Zukorlićem ne funkcionira i ako se bude igralo na tu kartu su apsolutno poraženi. Aktivsiti Matice bošnjačke se srcem i vjerom bore za ono u šta vjeruju i ne plaše se kriminalaca koji rade kriminalne radnje u ime novca.

 

 

 

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.